SuPer näköislehdet

Uusin
SuPer 4/2024

Huhtikuun numerossa kouluyhteisöohjaaja Mika Önkki kertoo miten työllään pyrkii tekemään koulusta paremman paikan jokaiselle. Lähihoitajaopiskelija Johanna Niskanen vierailee eläinten kanssa hoivakodeissa ja päiväkodeissa - reportaasissa käymme hänen kotona tutustumassa eläinkavereihin. Ytimessä-palstalla yliopettaja Pirjo Vesa avaa tutkimuksiaan koskien työpaikkahuumoria. Haastattelussa SuPerin väistyvä pitkäaikainen puheenjohtaja Silja Paavola. Senioriaiheina ovat ikääntyneiden liikkuminen, kotihoidon eettinen kuorma ja kuinka säästötoimet uhkaavat vanhojen ihmisten perusoikeuksia. Terveys- ja työhyvinvointiaiheina ovat syyhy ja työssä palkitseminen.

SuPer 3/2024

Maaliskuun kansijutussa seuraamme virikeohjaaja Kirsi Sauvalan työkuvaa, johon kuuluu ohjelman järjestäminen palvelutalon asukkaiden arkeen. Muita ikäihmisten hoitoon liittyviä aiheita: palvelutaloa voidaan mainostaa kodinomaisena, mutta se ei silti ole kaikille koti ja Ytimessä-palstalla on haastateltavana geriatrian professori Esa Jämsen. Tutustumme lähihoitaja Abdullah El-Rammahiin, jolla on vakituinen työ ja asuntolaina, mutta nyt häntä uhkaa karkotus. Lähihoitaja Minttu Hauta-aho kertoo kuinka hän huolehtii koululaisen lääkehoidosta. Yt-neuvottelut kurittavat hyvinvointialueita – Ruovedellä lopetetaan kokonainen terveyskeskuksen osasto. Terveysaiheina ovat muun muassa väsymysoireyhtymä, aivoterveys sekä salmonella.

SuPer 2/2024

Helmikuun lehdessä on kansijutun haastateltavana perushoitaja Liisa Gåsman, joka on työskennellyt Kymenlaakson keskussairaalassa viidellä vuosikymmenellä. Ytimessä palstalla on puheenvuorossa ylilääkäri ja psykiatri Jukka Kärkkäinen, jonka toiveena on että perustason mielenterveyspalveluihin saataisiin lisää osaamista ja resursseja. Ulkomaan reportaasissa suomalaiset lähihoitajat kertovat, millaista on olla töissä Falklandinsaarilla ja Australiassa. Tutustumme kuinka simulaatio valmistaa opiskelijat tositehtäviin turvallisesti. Psykologia-artikkelissa kerromme kuinka suoraan puhumista voi opetella. Käsittelemme myös miksi lasten hassutteluun kannattaa aikuisenkin heittäytyä mukaan. Terveysaiheina ovat muun muassa hampaiden reikiintyminen ja silmän ikärappeuma.

SuPer 1/2024

Tammikuun numerossa seuraamme tekonivelassistentti Anna Ristiharjun työtä Sairaala Novan leikkaussalin tiimissä. Ytimessä-palstalla Takuusäätiön asiantuntija Hanna Siltanen kannustaa hakemaan apua talousvaikeuksiin varhaisessa vaiheessa. Neljä lähihoitajaa kertoo oman tarinansa siitä miksi he pitävät työstään. Visioimme miltä vanhuus näyttää vuonna 2054. Käsittelyssä ilkeät ihmiset työpaikalla - täytyykö heitä vain sietää? Terveysaiheina iäkkäiden naisten masennus, gynekologiset laskeumat, paleltumien hoito ja miten kohentaa parantumattomasti sairaan loppuelämän laatua.

SuPer 12/2023

Joulukuun lehdessä tutustumme lähihoitaja Harri Rönkän kautta nuorten mielenterveyskuntoutujien yhteisölliseen asumiseen. Lähihoitaja Mari Räsänen kannustaa muitakin päiväkodissa työskenteleviä lähihoitajia vaatimaan lääkehoidon koulutusta. Selvitämme onko autoteollisuuteen kehitetty työtä tehostava lean-malli käyttökelpoinen sosiaali- ja terveysalalla. SuPerilaiset vastustivat hallituksen kaavailemia työelämän heikennyksiä STTK:n mielenilmauksessa - mittava reportaasi tapahtumasta. Haastattelussa SuPerin uusi toiminnanjohtaja Tanu Heikkinen. Käsittelyssä pelisäännöt liittyen työpaikkojen lahjakeräyksiä. Terveysaiheina muun muassa uudet Alzheimer-lääkkeet, tuberkuloosi ja miten hallita hammaslääkäripelkoa.

SuPer 11/2023

Marraskuun kansijutussa lähihoitajat Vuokko Böök-Heikkinen ja Minna Vuorio tutustuttavat meidät Meilahden sairaalan röntgenosaston arkeen. Lähihoitajat Anni Tarvaala ja Jenni Latosaari kertovat kokemuksistaan vuorotyön ja perhe-elämän yhdistämisestä. Haastattelussa Tuore EuroSkills-kultamitalisti Linn Ahlskog. Päideaiheina huumeiden käyttöhuoneet joiden kokeilua tutkimustieto puoltaa sekä nuorten suosiossa oleva sähkötupakka. Terveysaiheina käsittelyssä myös ruokariippuvuus sekä essentiaalinen vapina. Annamme vinkkejä vieraskielisen muistisairaan asiakkaan kohtaamiseen ja käsittelemme ensiaputaitojen ajan tasalla pitämistä. Tapetilla ovat myös hallitusohjelman työelämän heikennyksien vastustaminen ja ammattiliittojen vastatoimet.

SuPer 10/2023

Lokakuun numerossa lähihoitaja Sonja Reinikka kertoo työstään palvelutalon esihenkilönä. Vierailemme Keniassa jossa nuorelle suomalainen lähihoitajan tutkinto on valtava ponnistus, jota rahoittaa suku ja usein koko kylä. Hoivarobotti Välkkyä testattiin Laakson sairaalassa tänä vuonna - helpottaako robotiikka hoitajan arkea? Annamme vinkkejä ADHD-oireisen potilaan kohtaamiseen. Haastattelussa lasten ja nuorten mielenterveyden puolestapuhuja, Mieli ry:n strategiajohtaja Marjo Hannukkala. Terveysaiheena muun muassa aivovaltimon pullistuma eli aneurysma. Psykologia-aiheena on tällä kertaa työkavereihin luottaminen.

SuPer 9/2023

Syyskuun numeron pääjutussa tutustumme lähihoitajien Milla Mäki-Hirvelän ja Saku Ollikaisen kautta La Carita -palkitun Koskitiimin vanhustyöhön, jossa panostetaan paljon opiskelijoiden ohjaukseen. Reportaasissa lähihoitajat Heidi Salmela, Meri Lehtiö ja Meira Terho kertovat kuinka koukuttuivat retkeilyyn tosissaan muutama vuosi sitten - yhdessä he ovat koluneet lähialueen retkikohteet ja seikkaileet pitkin poikin Suomea ja Pohjois-Norjaa. Ytimessä-palstalla THL:n tutkimuspäällikkö Tiia Ngandu avaa näkökulmia elintapojen vaikutuksesta ikääntyvän muistiin. Muita aiheita ovat muun muassa kuinka hallituksen esittämät kavennukset työtä tekevien oikeuksiin pakottaa ammattiyhdistysliikkeen valmistautumaan vastatoimiin ja ostrakismi, joka sulkee työpaikalla jonkun pois porukasta ilman selityksiä sekä raskaussyrjintä työpaikoilla.

SuPer 7-8/2023

Heinä-elokuun lehdessä lähihoitajat Johanna Vähätalo ja Olivia Nurminen kertovat työstään Turun yliopistollisen sairaalan hengitystukiyksikössä. Tapaamme Suomen vanhimman asukkaan Helvi Kissalan, 109 ja hänen hoitajansa Mia Korpelan. Vaasan keskussairaalan syöpä- ja veritautien osastolla työskentelevä lähihoitaja Kerstin Brors avaa meille mitä kuuluu työnohjaajan tehtäviin. Annamme vinkkejä miten saada autonomisen työvuorosuunnittelun toimimaan. Lähihoitajat listaavat hyviä niksejä helpompaan ja hauskempaan työelämään ja kertovat mitä he ovat oppineet asiakkailtaan. Muita aiheita ovat muun muassa kohonnut verenpaine ja työpaikkaromanssit.

SuPer 6/2023

Kesäkuun numerossa käymme TAYSin Silmäkeskuksessa jossa lähihoitajat Anita Siermala ja Tuula Mäntylä kulkevat kaihipotilaan rinnalla leikkauspäivänä. Raportoimme Taitaja 2023 -kisoista jossa juuri valmistunut lähihoitaja Eveliina Karhu voitti SM-kultaa. Ytimessä-palstalla haastattelussa Bioetiikan tutkija Heikki Saxén, jonka mukaan on varmaa ettei tekoälyllä voida korvata hoitajia. Terveysaiheina ovat muun muassa atooppinen ihottuma, vaihdevuosien vaikutus unen laatuun ja hyvän vastustuskyvyn salaisuus. Käsittelyssä myös yksityisen sosiaalipalvelualan TES-neuvotteluiden tilanne, työtaistelut sekä luottamusmiesvaalit 2024.

SuPer 5/2023

Toukokuun lehdessä lähihoitaja Katariina Lampinen kertoo kuinka tuo luonnon, eläimet ja vuodenkierron asiakkaiden arkeen. Lee Jung on yksi Suomen ensimmäisistä ikävalmentajista - tutustumme hänen työkuvaansa. Käsittelemme artikkelissa kuinka lääkitysvirhe voi horjuttaa hoitajan ammatillista itsetuntoa. Ytimessä-palstan haastateltavana oleva sosiaalipolitiikan professori Anne Kouvonen toteaa että lähihoitajien osaamista vähätellään, koska työn vaatimuksia ei ymmärretä. Terveysaiheina muun muassa inkontinenssi, näkökenttää kaventava glaukooma ja uusi ravitsemushoitosuositus joka huomioi kasvissyöjät ja monikulttuurisuuden.

SuPer 4/2023

Huhtikuun numerossa seuraamme perhepäivähoitaja Heidi Suurnäkin arkea työssä jonka itsenäisyydestä hän nauttii. Käymme hoivakoti Wäinämöisessä, jossa Heidi Tanner perehdyttää ukrainalaista Elena Havryliukia suomalaiseen hoitotyöhön ja kieleen. Aiheena on myös kuinka nuoret lähihoitajat puhuvat kutsumuksesta rohkeasti, mutta se ei tarkoita, että pieni palkka pitäisi hyväksyä. Vierailemme Palvelukeskus Marjapaikkassa, joka sai tehostetun palveluasumisen parhaat asiakasarviot THL:n kyselyssä. Ytimessä-palstalla haastattelussa Sirpa Pietikäinen. Terveysaiheina muun muassa sydämen vajaatoiminta, autismikirjon käypähoito ja lääkehoidon lisäkoulutus.

SuPer 3/2023

Maaliskuun lehdessä saamme tietää Elina Yakarin kautta millainen hybridihoitajan työ on. Tutustumme myös ensimmäisen koltansaamenkielisen mielenterveystyöntekijän Leena Fofonoffin työnkuvaan. Lähihoitaja Karoliina Tiura voitti Suomen ensimmäisenä lähihoitajana Queen Silvia -palkinnon ja hänen voittajaideansa auttaa hoitajia ymmärtämään muistisairaita asiakkaita. Kerromme Superin yhdeksän eduskuntavaalitavoitetta ja avaamme sen miksi digiratkaisuja ei voi laskea henkilömitoitukseen. Muita aiheita ovat muun muassa osteoporoosi, näön heikkeneminen, hoitajien päihdeongelmat, rasvan ja sokerin koukuttavuus, työpaikan narsisti sekä sairaaloiden vastustuskykyiset mikrobit.

SuPer 2/2023

Helmikuun numerossa käymme lääkäriasemalla Levillä lähihoitaja Veikka Ylitalon seurassa. Missiemona tunnettu Tarja Pölkki päätti opiskella eläkkeellä lähihoitajaksi ja haluaa puhua ikäihmisten seksuaalisuudesta. Rinnekodissa kokeillaan 12-tuntisia vuoroja, sillä lähihoitajat kaipaavat luovia ideoita työaikasuunnitteluun. Ytimessä on haastateltavana tutkija Mia Roos joka toivoisi näkevänsä enemmän positiivista uutisointia lähihoitajan työstä. Terveysaiheina ovat muun muassa vuorotyön tuottama unettomuus ja vulvodynia. Käsittelyssä myös ärsyttävä työkaveri.

SuPer 1/2023

Tammikuun lehdessä tutustumme teho-osaston sykkeeseen lähihoitaja Susanna Kumpulaisen kautta. Rake Tähtinen yhdistää lähihoitajan ja kirjailijan työn - tänä vuonna häneltä ilmestyy 10. jännitysromaani. Haastattelussa myös työ- ja sosiaalioikeuden dosentti Jaana Paanetoja sekä STTK:n Tulevaisuuden tekijä -tunnustuksen saanut Päivi Granat. Kerromme faktoja verenluovutuksesta ja miten uniapneaa voidaan hoitaa. Käsittelemme syitä miksi jopa puolet pitkäaikaissairaista laiminlyö omaa lääkitystään ja hoitajat kertovat, kuinka väkivaltaan pitäisi työpaikalla puuttua. Muita terveysaiheita ovat tunteiden kehollisten viestien tunnistaminen ja pepputreeni.

SuPer 12/2022

Joulukuun numerossa tutustumme lastenhoitajien työhön: naistenklinikalla seuraamme Minna Kuisman työtä ja tutustumme steinerpäiväkodin arkeen Päivi Riikosen seurassa. Haastattelussa on televisiosta tuttu Supernanny Pia Penttala. Hyvinvointialueet aloittavat toimintansa: superilaiset hyvinvointialueneuvottelijat kertovat työstään ja listaamme mitä työntekijän on hyvä tietää hyvinvointialueelle siirtymisestä. Muita aiheita ovat muun muassa dialoginen johtaminen, paradoksaalinen unettomus, vuokratyön kustannukset ja muistisairaan käytösoireiden lääkehoito.

SuPer 11/2022

Marraskuun lehdessä tutustumme lähihoitajien arkeen muistisairaiden hoivakodissa jossa käytetään validaatiota työtapana. Käymme läpi uuden työehtosopimuksen kautta saavutetut tavoitteet ja parannukset. Erityisoppilaitoksesta lähihoitajaksi valmistunut Jessica Schwartz kertoo kokemuksistaan ja työstään vammaisten asumisyksikössä. Ytimessä-palstalla tutkija Hanna Ylöstalo kertoo, minkälainen olisi hoivatyötä arvostava yhteiskunta. Kurkistamme myös keikkareiden työarkeen. Muita aiheita ovat muun muassa vanhusten toimintakyky ja onnettomuuksien ehkäisy sekä työssä uupuminen. Lisää terveysaiheita ovat miesten testosteronivaje, lasten ylipaino ja tarkastamme faktoja liittyen leposykkeeseen.

SuPer 10/2022

Lokakuun numerossa tutustumme musiikkipäiväkodin arkeen, käymme hoitajien mielenilmauksessa pakkolakia vastaan ja käsittelemme hankalaa neuvottelukierrosta. Luottamusmiesvaalit ovat myös isona teemana ja Ytimessä palstalla STTK:n edunvalvonnasta vastaava johtaja Minna Ahtiainen kertoo luottamusmiesten työnkuvasta. Haastattelemme SuPerin nuoria aktiiveja jotka kertovat mitä nuoret jäsenet toivovat liitolta. Työhyvinvoinnin ja terveyden puolelta ovat aiheina muun muassa seisomatyöläisen kivulias vaiva Plantaarifaskiitti ja kuinka ujous voi olla voimavara.

SuPer 9/2022

Syyskuun numerossa käsitellään työpaikan monikulttuurisuutta - vierailimme Esperin aikuisten mielenterveyskuntoutujien tuetun asumisen yksikössä jossa työntekijöiden monikulttuurisuus on voimavara. Annamme myös viisi vinkkiä vieraskielisten huomioimiseen. Varhaiskasvattajat kertovat Peitto-lisäkoulutuksesta josta saa lisää virtaa työhön. Muita aiheita ovat muun muassa rahapeliriippuvuus, parisuhdeväkivalta, luottamusmiesvaalit, vastavalmistuneet työelämässä ja Ytimessä-palstalla on haastateltavana naistentautien ja synnytysten erikoislääkäri Kia Lampi.

SuPer 7-8/2022

SuPer-lehden tuhdissa kesänumerossa pyrähdetään pumpulipukujen ja legginsien aikajanalle, kun lähihoitajat esittelevät Koskelan seniorikodin 110-vuotisjuhlassa työasuja vuosien varrelta. Kurvaamme pääluottamusmies Satu Kervisen matkassa yhden kokonaisen pääluottamusmiehen työpäivän, perehdymme erityisherkän lapsen kanssa toimimiseen ja kehitämme hoitajan keskusteluälyä vaikeissa tilanteissa. Tässä numerossa haastattelemme lähihoitajan uran äärelle löytäneitä entisiä ovimiehiä ja hihittelemme jäseniltä kerätyille kesäkommelluksille! Lisäksi peruspalveluministeri Aki Lindén kertoo, pitäisikö hoitajien saada parempaa palkkaa.

SuPer 6/2022

Kesäkuun SuPer-lehdessä käsitellään Taitaja-kisaa ja haastatellaan voittajia, muun muassa tuplavoittajaa Inka Myyryläistä. Työtaistelun tilannetta seurataan laajasti ja käsitellään sosiaalista rohkeutta, erilaisia ruokavalioita ja käydään läpi uudistuneet ensiapuohjeet. Haastattelussa vanhusasiavaltuutettu Päivi Topo. Perehdymme myös takotsuboon - särkyneen sydämen mysteeriin ja opettelemme sanomaan "ei" jos sovittu työaika ei riitä ja tutustumme erilaisiin päänsärkyihin.

SuPer 5/2022

Toukokuun numerossa käsitellään hoitajien työtaistelua ja seurataan mielenosoituksien ja lakkovahtien tunnelmia. Paneudutaan myös vanhushoivan vaipparalliin ja varhaiskasvatuksen puolella käsitellään työpaikan hiljaista tietoa sekä yhteistyötä lastensuojelun kanssa. Terveysaiheina ovat matala ferritiinitaso sekä PDA. Muutosvalmentaja Irmeli Kettunen kertoo valinnastaan vaihtaa hoitotyö tietojärjestelmiin. Haastattelussa monikulttuurisen hoitotyön asiantuntija Saynur Soramies ja tarkastellaan myös epäkohtia liittyen filippiiniläisten hoitajien tuontiin.

SuPer 4/2022

Huhtikuun SuPer-lehden aiheita ovat muun muassa palkittu Armotonta menoa - hoivatyön lauluja -dokumenttielokuva, kuinka auttaa vanhusta jota Ukrainan sota ahdistaa, Neuvottelukierros 2022 ja Tiamiinin puutos. Käymme myös tutustumassa La Carita palkittuun Kotvan ryhmäkotiin ja kurkistamme Supercellin päiväkodin arkeen. Haastateltavana on erityispedagogiikan professori Simo Vehmas, joka on tutkinut vaikeasti kehitysvammaisten elämää ja uutena juttusarjan aiheena on saattohoito.

SuPer 3/2022

Maaliskuun SuPer-lehdessä kerrotaan, miten koiria käytetään mielenterveystyössä. Muina aiheina ovat muun muassa diabetes, neuvottelukierros 2022, kuinka hoitotyö on aivotyötä ja miten endometrioosin hoito on kehittynyt. Lehden haastattelussa lääkäri ja somevaikuttaja Anni Saukkola kertoo kuinka sisällön tuottaminen someen on nykyajan kansanterveystyötä.

SuPer 2/2022

Helmikuun numeron aiheina ovat muun muassa lähihoitajat yrittäjinä, neuvottelukierros 2022, syömishäiriö arfid, virheet palkanmaksussa, alaselän kivun hoito, päihdetyö ja someriippuvuus.

SuPer 1/2022

Tammikuun SuPer-lehdessä kerrotaan, minkälaisia keinoja Ikaalisissa on keksitty kotihoidon parantamiseksi. Muina aiheina ovat muun muassa kinestetiikka, työstä palautuminen, sepelvaltimotauti ja vanhusten hammashoito. Lehden haastattelussa lastenpsykiatri Raisa Cacciatore kertoo kehotunnekasvatuksesta ja vanhusten mielenterveyttä käsittelevässä juttusarjassa aiheena on ikäihmisen masennus.

SuPer 12/2021

Joulukuun SuPer-lehden aiheita ovat muun muassa työntekijän motivointi palkitsemalla, hoitajien hauskat ja herkät joulumuistot sekä potilaan tupakointiin puuttuminen. Lisäksi voit lukea A-klinikan johtaja Kaarlo Simojoen haastattelun päihdepalveluihin pääsystä ajoissa, lasten kehityksellisistä kielihäiriöistä, lasten vuorohoidon yksilöllisyydestä, vanhusten kaltoinkohtelun havaitsemisesta sekä tulehduksellisten suolistosairauksien seurauksena usein tulevasta osteoporoosista. Lue myös SuPerin ehdotuksesta, jossa tulevien hyvinvointialueiden terveyskeskuksissa lähihoitaja ja lääkäri työskentelevät työparina. Mitä mieltä olet, lupailevatko hoitajien työpaikkailmoitukset jo liikaa?

SuPer 11/2021

Marraskuun SuPer-lehden aiheita ovat mm. @isitreenaa-somevaikuttaja, lähihoitaja Jesse Heikkisen haastattelu nykypäivän isyydestä ja perhearjen sekä lähihoitajan työn yhdistämisestä järjestelmälliseen treenaamiseen. Lisäksi lehdessä käsitellään varhaiskasvatuksen lääkehoidon turvallista toteutumista, autismin piirteiden vaikuttamista ruokailutapoihin, omaishoitajan alkoholin käyttöä, persoonallisuushäiriöitä sekä sitä, miten säälimisen sijaan kannattaa osoittaa myötätuntoa. Haastateltavina mm. Pieksämäen kotihoidon lähihoitaja Eila-Sinikka Niemelä, joka osallistuu ikäihmisten kotiutuksen yhteydessä toteutettavaan kuntoutusprojektiin. Kriisiavun merkityksestä järkytyksen kohdanneelle työyhteisölle käydään keskustelua, kuten myös marraskuisen pimeyden vaikutuksesta vuorotyöläisen jaksamiseen.

SuPer-lehti lokakuu 2021
SuPer 10/2021

Lokakuun SuPer-lehden aiheita ovat muun muassa ruuhkavuodet ja niistä selviäminen, sote-sopimuksen vaikutukset jaksotyöaikaan, nuorten vammaisten päihteiden käyttö, kehoaisti, pelikasvatus, kehosuhde ja kehopositiivisuus, melatoniinin käyttö uniongelmissa ja epävakaa persoonallisuushäiriö. Lisäksi lehdessä haastatellaan professori Kristiina Brunilaa terapian hyödyistä, opetellaan vähentämänä stressiä tunnetaitoja treenaamalla ja pohditaan, miten päästä irti jatkuvasta suorittamisesta.

SuPer-lehti 9/2021
SuPer 9/2021

Syyskuun SuPer-lehden aiheina ovat muun muassa SOTE-sopimus, korona-ajan lapset, lähihoitajan toteuttama perehdyttämisohjelma Viola-kodissa, opiskelijan osallistuminen koronaan sairastuneiden hoitoon, rintojen pienennysleikkaus, myyräkuume, persoonallisuushäiriö ja työnilon rakennuspalikat. Lehdessä haastatellaan gerontologian professori Marja Jylhää ja pianopedagogin työstä lähihoitajan ammattiin vaihtanutta Hanna Hongellia.

SuPer 7-8/2021

Heinä-elokuun SuPer-lehdessä ovat esillä muun muassa kesän sijaispula hoitoalalla, kevytyrittäjyys, Green Care hoivatyössä, lapsen kaltoinkohtelun tunnistaminen, vammaisuus ja äitiys, lastensuojelussa kokemusasiantuntijoina toimivat lähihoitajat, uudet painonhallinnan lääkkeet ja monisairaiden potilaiden hoidon Käypä hoito -suositus. Lisäksi lehden aiheina ovat jännittäminen, rakastumisen vaikutus kehoon ja seksuaalinen häirintä työpaikoilla. Lehdessä haastatellaan myös Mielenterveyden keskusliiton toiminnanjohtaja Olavi Sydänmaanlakkaa.

SuPer-lehti 6/2021
SuPer 6/2021

Kesäkuun SuPer-lehden aiheina ovat muun muassa ammattitaidon SM-kisoissa mittelöineet lähihoitajaopiskelijat, tangokuningas Marko Maunukselan paluu lähihoitajaksi, iäkkään turvallinen kotiutuminen sairaalasta, vuorotyöstä johtuva univelka, päivystyspoliklinikan lähihoitajat ja pitkä koronatauti. Lehdessä ovat esillä myös muistisairauslääkkeet, ravitsemus ja ravintilisät sekä palautteen merkitys työssä.

SuPer-lehti kansi toukokuu 2021
SuPer 5/2021

Toukokuun SuPer-lehdessä esillä muun muassa koronatartuntaketjuja jäljittävät lähihoitajat, diabeteksen hoito, kotihoito koronan jälkeen, mielihyvähormonit, sisäilmaongelmat ja niihin puuttuminen sekä monimuotoiset perheet. Lehdessä kerrotaan myös lukutaidottomana Suomeen tulleen lähihoitajan tarina. Lisäksi aiheina työpaikan avoin keskustelukulttuuri, parodontiitti, selkäsärky ja työsuojeluvaltuutetun arki.

SuPer-lehti huhtikuu 2021
SuPer 4/2021

Huhtikuun SuPer-lehden aiheina ovat muun muassa sote-uudistus, lähihoitajien kuntoutus työssäjaksamisen tukena, painehaavojen tunnistaminen ja ehkäisy, kotihoidon kehittyminen, Parkinsonin tauti, adrenarke, mieltä ja aivoterveyttä tukeva ravitsemus ja työssä kohdatun väkivallan ehkäisy ja hallinta. Lehdessä on esillä myös omien vahvuuksien ja heikkouksien ymmärtämisen merkitys, migreeni ja huonosta sisäilmasta johtuva oireilu. Lisäksi lehdessä haastatellaan lapsiasiainvaltuutettu Elina Pekkarista lasten hyvinvoinnista ja lasten välisestä väkivallasta. Psykologi Anu Tevanlinna aloittaa SuPer-lehden kolumnistina.

SuPer-lehti kansi maaliskuu 2021
SuPer 3/2021

Maaliskuun SuPer-lehden aiheina ovat muun muassa hoitajamitoitus, hygieniahoitajan työn sisältö, mielen sairastumiseen liittyvät käsitykset, korona ammattitautina, verenpaine, ikääntyneiden iho ja antibioottiresistenssi. Lehdessä ovat esillä myös itsemyötätunto, valinnanvapaus ja oman elämän valinnat, lonkan nivelrikko ja palkanmaksun pelisäännöt.

SuPer-lehti helmikuu 2021
SuPer 2/2021

Helmikuun SuPer-lehden aiheina muun muassa henkilöstömitoituksen nousu, lähihoitajaopiskelijoiden etäopiskelu, työuupumus, koronarokotteen ensimmäisten joukossa saaneet lähihoitajat, kitkakengät ehkäisemässä kotihoidon työtapaturmia, etäkotihoito, työyhteisön tunneilmasto ja tunnetaidot ja lantionpohjan lihakset. Lehdessä lisäksi esillä lasten motoriset taidot ja palkkatasa-arvo.

SuPer 1/2021

Tammikuun SuPer-lehden aiheina ovat muun muassa koronavirusrokote, kasvomaskien ihoystävällinen käyttö, hoitotyötä tekevän arkiliikunta, vuorotyön terveysvaikutukset, nuorten aivojen kehittyminen ja keräilypakon sairastaminen. Lisäksi lehdessä perehdytään muistisairauden ensioireisiin ja uniapneaan sekä haastatellaan SuPerin edustajiston nuorinta jäsentä, 26-vuotiasta Toni Savolaista.

SuPer 12/2020

Joulukuun SuPer-lehdessä hoitajat kertovat työstään joulupyhinä. Lehden aiheina myös kehitysvammaisten laitosasumisen purkaminen, lihavuuteen liittyvät asenteet, terveydellisiä haasteita kohdanneen lähihoitajan korttiharrastus, positiivinen pedagogiikka ja marttyyrin ominaisuudet. Lisäksi Terhokodissa työskentelevä lähihoitaja kertoo saattohoitotyöstä.

SuPer-lehti kansi marraskuu 2020
SuPer 11/2020

Marraskuun SuPer-lehden aiheina ovat muun muassa hoitajien lomautukset, päiväkotien mitoitus, digitaalisten työkalujen hyödyntäminen varhaiskasvatuksessa, anafylaktinen shokki, suuria tunteita suosiva ja traumoilta suojeleva muisti, pikkulasten hyvä uni, paksusuolen umpipussit, vanhusten vajaaravitsemus ja surevien kohtelu työelämässä. Lisäksi lehdessä esillä porilaisille nuorille juttuseuraa tarjoava ystäväkahvila Muru, hoitajan helppo kuntokoulu ja liikkujan lukujärjestys sekä nolostumisen ja häpeän tunteet.

SuPer-lehti lokakuu 2020
SuPer 10/2020

Lokakuun SuPer-lehden aiheina muun muassa lähihoitajan työ koronaviruksen jäljittäjänä, SuPerin liittokokouksen tunnelmapalat, vanhusten eristäminen koronatilanteessa, kipulääkityksen hyödyt ja haitat, huimaus, kehon matala-asteinen tulehdustila, EU:n vammaiskortti ja elämänmuutoksen tekeminen. Asiaa lisäksi kuulon heikentymisestä, varhaiskasvatuksen sukupuolirooleista ja hoitajamitoituksesta. Lehdessä annetaan myös vinkit raskaana olevalle työntekijälle.

SuPer-lehti 9/2020
SuPer 9/2020

Syyskuun SuPer-lehden aiheina muun muassa naisten asunnottomuus Suomessa, lasten tartuntataudit ja loiset, kodin merkitys ikäihmiselle, närästys, kuuntelemisen taito, lääkehaitat ja keuhkojen terveys eri vuodenaikoina. Lisäksi esillä lähihoitajien laaja-alainen osaaminen. Kokemuksistaan kertoo lastenhoitaja, joka vaihtoi koronakeväällä väliaikaisesti vanhusten palvelutaloon.

SuPer näköislehti heinä-elokuu
SuPer 7–8/2020

Heinä-elokuun SuPer-lehden aiheita ovat muun muassa tukiperheet, aikuisen naisen ADHD, foolihapon merkitys raskauden suunnittelussa, tyypin 2 diabeteksen lääkehoito ja viisi faktaa painoindeksistä. Lehdessä kerrotaan myös vinkit kesähelteillä työskentelyyn ja avataan, millaisia keinoja superilaisilla oli tukea omaa jaksamistaan poikkeusoloissa sekä miltä hoitotyö näyttää superilaisten työpaikoilla koronakevään jälkeen. Lisäksi esittelyssä ovat SuPerin puheenjohtajaehdokkaat.

SuPer-lehti kansi kesäkuu 2020
SuPer 6/2020

Kesäkuun SuPer-lehden aiheina ovat muun muassa suojaintilanne vanhus- ja vammaispalveluissa, koronaviruksesta selvinneen perushoitajan tarina, terveysmarkkinat ja poikkeusolojen vaikutus mielen hyvinvointiin. Lisäksi asiaa painonhallinnan vaikutuksista maksaan, riittävä uni ja vuorotyön vaikutus uneen sekä läheisriippuvuus.

SuPer-näköislehti toukokuu 2020
SuPer 5/2020

Toukokuun SuPer-lehden aiheina muun muassa koronaohjeiden noudattaminen muistisairaiden hoivayksiköissä, koronaviruksen torjunta varhaiskasvatuksessa, lasten astma, koronaviruksen vaikutukset hoitajien työssä ja vaihdevuosioireet. Lehdellä esillä myös hiilihydraattien rooli osana terveellistä ruokavaliota, ikääntyneiden ravitsemuksen seuranta, työuupumus ja musiikin hyödyntäminen vanhusten hoivatyössä.

SuPer-lehti 4/2020
SuPer 4/2020

Huhtikuun SuPer-lehden aiheita ovat muun muassa koronavirus ja poikkeusolot, lasten ympäristökasvatus varhaiskasvatuksessa, lasten ilmastoahdistus, stressi ja lihavuus, vaihdevuodet, yliaktiivinen virtsarakko, työyhteisön me-henki ja kotihoidon asiakkaiden päihteiden käyttö.

SuPer 3/2020
SuPer 3/2020

Lehdessä esillä muun muassa työehtoneuvottelut, kotihoidon pysäköintihuolet, koronavirus, vanhusten virtsatietulehdukset, koira-avusteinen kasvatustyö ja geenitestit. Lisäksi lehden aiheina ovat hoivarobotiikka, sydänterveelliset elämäntavat, Utsjoen onnistunut vanhustenhoito ja työstä palautuminen.

SuPer-lehti helmikuu 2020
SuPer 2/2020

Helmikuun SuPer-lehden aiheina muun muassa käynnistyneet palkkaneuvottelut, Liperin kunnan päätös kouluttaa lähihoitajat lastenohjaajiksi, uniapnea ja lähihoitaja Katja Ikosen työvuoro lapsiperheiden kotipalvelussa. Lehdessä esillä myös anoreksia, tuoksuyliherkkyys ja liika kiltteys.

SuPer-lehti tammikuu 2020
SuPer 1/2020

Lehden aiheina muun muassa sote-alan työolotutkimus ja työnilo, vasukeskustelujen kirjaaminen, lähihoitajan työvuoro saamelaisalueeseen kuuluvalla Enontekijöllä ja terveydenhuollon ammattilaisten rooli asiakkaiden rokotuspäätöksissä. Lisäksi lehdessä esillä Hortonin päänsärky, suolistosyöpä, työuupumus ja työpaikan epäasiallinen kohtelu.

SuPer-lehti 12/2019
SuPer 12/2019

Joulukuun SuPer-lehden aiheina muun muassa lähihoitajien työvaatehankinnat, Anu Yli-Sikkilän työvuoro tuki- ja osaamiskeskus Eskoossa, alkoholin kulutus Suomessa ja lisäravinteet. Lisäksi lehdessä esillä etsivä vanhustyö, uusi työaikalaki ja vauva- ja perheuintia vetävä Linda Rehnman.

SuPer kansi 11/2019
SuPer 11/2019

Marraskuun SuPer-lehden aiheina muun muassa lähihoitajan työpäivä Tyksin syöpäosastolla, hoitajien tietosuoja, syntyvyyden lasku ja sen vaikutukset varhaiskasvatukseen ja varahenkilöstöön kuuluvan hoitajan työ. Lisäksi lehdessä esillä lähihoitaja-kuvataiteilija Timo Tähkänen, romanivanhukset helsinkiläisessä palvelutalossa ja turvallinen työilmapiiri, jossa huolistakin voi puhua.

SuPer-lehti lokakuu 2019
SuPer 10/2019

Lokakuun SuPer-lehdessä kerrotaan muun muassa lastenhoitaja Jatta Pärssisen työstä yhteisöllisessä päiväkodissa. Esillä myös lasten kasvisruokavaliot, palveluasumisen tasa-arvo, krooninen kipu, sähköinen asiakastiedon arkisto ja erityisherkkä lapsi.

SuPer-lehti syyskuu 2019
SuPer 9/2019

Syyskuun SuPer-lehden aiheina muun muassa varhaiskasvatuksen henkilöstöpula, toimintavastaava Anne Puontin työvuoro Tukikohta ry:ssä, periytyvä ruokapelko, työpaikkakiusaaminen ja hammashoitajan työ sekä vinkit suunhoitoon. Lehdessä esillä myös räppäri ja lähihoitajaopiskelija Samuel Korkeakoski.

SuPer-lehti kansi elokuu 2019
SuPer 8/2019

Elokuun SuPer-lehden aiheita muun muassa lähihoitajan työpäivä La Carita -palkitussa tehostetun palveluasumisen yksikössä, tuhoava johtaminen, lapsen uni ja lähihoitajien laajennettu työnkuva Jorvin sairaalan keuhkosairauksien vuodeosastolla. Lehdessä ovat esillä myös lähihoitajan työ lastensuojelussa, jalkojenhoito ja Varkauden kotihoito, jossa parannettiin tiedonkulkua.

SuPer-lehti kesäkuu 2019
SuPer 6–7/2019

Kesä–heinäkuun lehden aiheena muun muassa Riihimäen kotihoito, joka selätti kriisin ja on nyt haluttu työpaikka. Lehden aiheita myös lähihoitajan roolikartta, lähihoitajan työvuoro muistisairaiden ryhmäkodissa, dementian ehkäisy ja ilmastonmuutos. Lisäksi lehdessä esillä vuorotyön terveysvaikutukset, lähihoitajien ammattitaidon SM-kilpailut ja hoivaköyhyys.

SuPer-lehti toukokuu 2019
SuPer 5/2019

Toukokuun SuPer-lehden aiheina muun muassa ilmoitusvelvollisuus ja hoitajien vaientaminen, hoitajan ääni työvälineenä, hengellisyys hoitotyössä ja myötätunto itseä kohtaan. Lehdessä kurkistetaan myös saattohoitotyötä tekevän perushoitajan työvuoroon ja pohditaan, mitä hoitajan vaitiolovelvollisuus tarkoittaa käytännössä.

SuPer-lehti huhtikuu 2019
SuPer 4/2019

Lehdessä haastatellaan sankarihoitaja Tarja Parkattia, vieraillaan Loviisan Hyvän elämän talossa seuraamassa lähihoitajan työvuoroa ja kerrotaan, mikä merkitys hoitajan kosketuksella on hoitotyössä. Lehden aiheita myös muun muassa välinehuolto, naisten palkkakuoppaan pureutuva tasa-arvo-ohlema, itseohjautuvuus sekä seksuaalisuus hoitotyössä.

SuPer-lehti maaliskuu
SuPer 3/2019

Maaliskuun SuPer-lehden aiheina muun muassa perushoitajan työvuoro vaikeavammaisten palveluasumisryhmässä, potilasturvallisuus, tuhkarokko, hoitajan kuulo, päiväkotien hälyongelmat ja kipu.

SuPer-lehti helmikuu 2019
SuPer 2/2019

Helmikuun SuPer-lehden aiheita ovat muun muassa sote-yritysten valvonta, lähihoitaja Anette Blomeruksen työvuoro porilaisessa palvelukodissa, työhyvinvoinnin edistäminen potilasväkivallan ehkäisemiseksi, ex-mäkikotkan hyppy hoitoalalle ja hoitajan silmäterveys. Lehdessä esillä ovat myös lähisuhdeväkivalta, aiheettomat varoitukset, minkä lisäksi kurkistetaan sairaalaklovnien työhön.

SuPer-lehti tammikuu 2019
SuPer 1/2019

Lehden aiheina muun muassa vanhusten toimintakyky, lihavuusleikkaukset, lasten osallisuus varhaiskasvatuksessa, kuulokojeen huolto ja lääkitysturvallisuus. Lehdessä seurataan myös Uudessa lastensairaalassa työskentelevän lastenhoitajan työpäivää ja avataan sitä, miten kirjoittaminen voi toimia terapiakeinona.

SuPer-lehti 12/2018
SuPer 12/2018

Lehden aiheina muun muassa soveltuvuustestien palauttaminen lähihoitajakoulutukseen pyrkiville, lähihoitajan työpäivä kotihoidossa Pedersöressä ja psykologisten tekijöiden vaikutus lääkkeiden tehoon. Lehdessä esillä ovat myös vihan kohtaaminen, ulkustauti, yksinäisyys ja työaikapankki. Lisäksi muistisairaiden parissa työskentelevä lähihoitaja kertoo työstään ja leivontaharrastuksestaan.

SuPer-lehti kansi 11/2018
SuPer 11/2018

Lehden aiheina muun muassa lähihoitajan työpäivä Riistavuoren monipuolisessa palvelukeskuksessa, lääkehoidon toteutus Rinnekodissa, suolistosyöpä, hyvinvointiteknologia sekä luottamusmiesten merkitys työpaikoilla. Lehdessä paljastetaan myös herkullinen bataattirieska-resepti, kurkataan perusteellisen saneerauksen läpikäyneeseen palvelutaloon ja etsitään inspiraatiota vanhustyöhön taidekurssilta.

SuPer 10/2018

Lehden aiheina muun muassa yksityisten hoivayritysten puutteet, Crohnin tauti, syömishäiriötä sairastavan kohtaaminen, kehopositiivisuus-liike sekä turvallisen lääkehoidon edellytykset. Lisäksi pohditaan omaisten merkitystä vanhusten elämässä sekä seurataan lähihoitajan työpäivää asunnottomien päiväkeskuksessa.

SuPer-lehti syyskuu 2018
SuPer 9/2018

Aiheina opiskelijoiden taitovalmentaja Salla Miettisen työpäivä, mummodisco Tampereella, miten ottaa seksuaalisuus puheeksi ja päihderiippuvaisen kohtaaminen sekä ärtyvän suolen oireyhtymä.

SuPer 8/2018

Aiheina muun muassa arrgessiivisen ihmisen kohtaaminen, sote-palvelujen alibudjetointi kunnissa, positiivinen asenne ammattitoiminnassa ja uusi välinehuoltoalan ammatillinen perustutkinto.

SuPer 6-7/2018

Aiheina muun muassa joka kolmas tekee muuta kuin vakituista kokoaikaista palkkatyötä, sote-uudistuksen kaatuminen ei huoleta SuPeria ja haavanhoitolähettiläät edistävät haavanhoidon osaamista.

SuPer 5/2018

Aiheina muun muassa harmaan ylityön vastainen kampanja käynnistyi, työyhteisösovittelu avaa solmuja ja lähihoitaja ei ole opettajan jatke.

SuPer 4/2018

Aiheina muun muassa kotihoidon syöksykierre, itsetuhoisen ihmisen kohtaaminen, liian suuret päiväkotiryhmät, vinkit hoitajan ihonhoitoon ja mentorointikäytäntö Kouvolassa.

SuPer 3/2018

Aiheina muun muassa kuntasopimusken syntyminen, varhaiskasvatuksen ruokailusuositukset, ahdistuneen ihmisen kohtaaminen ja työfysioterapeutin neuvot selkäkipuisille.

SuPer 2/2018

Aiheina muun muassa inhimillinen kieli ja tunnepuhe, positiivinen palaute ilahduttaa opiskelijoita, jalkojenhoitajan työpäivä ja työsuhteen ehdot muutostilanteissa yksityissektorilla.

SuPer 1/2018

Aiheina muun muassa sote-uudistuksen vain teoriassa toimiva valinnanvapaus, ammattiosastojen yhteistyö Hämeessä, vahvan itsetunto luodaan jo lapsuudessa ja häirintään on puututtava heti.

SuPer 12/2017

Aiheina muun muassa lähimiesten osaamista ei tunneta tarpeeksi, työyhteisöön sopeutuminen on kaksisuuntainan prosessi, elintavat ratkaisevat muistisairauksissa sekä kuntapäättäjä, joka perehtyi kotihoitoon.

SuPer 11/2017

Aiheina muun muassa sote-palveluiden yksityistäminen huolettaa kunnissa, harmaa ylityö pienentää palkkaa päiväkodissa, myötätuntoon voi väsyä ja köyhien lapsiperheiden määrä kasvaa.

SuPer 10/2017

Aiheina muun muassa SuPerin sote-malli, koulutusreformi muuttaa lähihoitajakoulutusta, näkövamma ei estä työtä lähihoitajana sekä saattohoito ja tunteet puheena lähihoitajatapahtumassa.

SuPer 9/2017

Aiheina muun muassa sisäilmaongelmat työpaikoilla, hoitaja potilaana, hoitokoti Tuhkimo tarjoaa päihdekuntoutusta naisille ja tekoäly ei vie hoitajan töitä.

SuPer 8/2017

Aiheina muun muassa La Carita -palkitut työyhteisöt, uusi tartuntatautilaki astui voimaan, jalkapallo yhdistää lapsia ja kasvattajan kannattaa huoltaa ääntään.

SuPer 6-7/2017

Aineina muun muassa vanhus tulee tunnistaa yksilönä, lapsikin suree kuolemaa, erikoissairaanhoidossa työskenteleville oma foorumi ja ohjeita muistisairaan kohtaamiseen.

SuPer 5/2017

Aiheina muun muassa robotti auttajana, posti pilotoi yhteistyötä kotihoidon kanssa, pääluottamusmiesten neuvottelupäivät ja sosiaalisen median ABC.

SuPer 4/2017

Aiheina muun muassa jalkojenhoitajien alv-käytännöt, saattohoito, vammaistyö kaipaa miehiä ja moniresistenttien bakteerikantojen yleistyminen.

SuPer 3/2017

Aiheina muun muassa digitaalisuus päiväkodeissa, hengityshalvauspotilaan hoitajan typöpäivä, tukea aikuisopiskeluun ja matka-aika huomioitava kotihoidossa.

SuPer 2/2017

Aiheina muun muassa sopimattomien hyväksyminen koulutukseen on ongelmallista, työnohjaus vapauttaa voimia, ohjeita seksuaalisuuden kohtaamiseen ja haamuvuorot.

SuPer 1/2017

Aiheina muun muassa eläkeuudistus astui voimaan, miehen keskieläke on hoitajan palkka, yrittäjyys kiinnostaa ja työ- ja yksilövalmentaja tukee opiskelijoita.

SuPer 12/2016

Aiheina muun muassa lääkehoidon osaaminen pitää osoittaa, lastenhoitaja työpäivä, lapselle keho on leikki sekä hoitajan ja potilaan vuorovaikutus.

SuPer 11/2016

Aiheina muun muassa positiivinen pedagogiikka, työpaikkaväkivallan riskit, viisi faktaa ihmiskaupasta ja tutkimushoitajan työpäivä,

SuPer 10/2016

Aiheina muun muassa terve sisäilma, työpaikkakiusaamiseen on puututtava heti, Suomen kanta perheenyhdistämisiin on nihkeä ja kuulumisia lähihoitajatapahtumasta.

SuPer 9/2016

Aiheina muun muassa hygieniakäytäntöjen yhdistäminen, musiikki vaikuttaa päätöksiin, eettinen rekrytointi sekä linja-autolla liikkuvat sote-palvelut,

SuPer 8/2016

Aiheina muun muassa muistisairaiden tunnistusranneke, syömishäiriöiden kohtaaminen vaatii kärsivällisyyttä, nuoret ja diabetes sekä uudet toimintatavat kotihoidossa.

SuPer 6-7/2018

Aiheina muun muassa työhyvinviontiselvitys, riittävän hyvä kielitaito, uusi teknologia puhuttaa terveydenhuoltoalan sihteereitä sekä lääkkeet ja ravitsemus.

SuPer 5/2016

Aiheina muun muassa siedätyksestä apua allergiaan, puheenjohtajaehdokkaat, kotihoitoon tarvitaan uusi toimintamalli ja sosiaalihuollon työntekijät Suosikki-rekisteriin.

SuPer 4/2016

Aiheina muun muassa opiskelijoiden kummivanhukset, kotikuntoutus auttaa alkuun, kahdeksan kysymystä tietosuojasta ja luotettavat lääkehoidon tietolähteet.

SuPer 3/2016

Aiheina muun muassa lähihoitajien työharjoittelu Somaliassa, huomataanko vanhuksen suru, tuberkuloosi voi tarttua työssäkin ja löytyykö lääkäriltä aikaa keskustella.

SuPer 2/2016

Aiheina muun muassa hoiva-avustajien asema puhuttaa, desinfiointiaineet muuttuvat, työuupumus vaanii hoitajia ja näyttösuunnitelma toimii netissä.

SuPer 1/2016

Aiheina muun muassa ratkaiseeko raha ihmisen arvon sote-uudistuksessa, lapsella on oikeus leikkiin, ikääntymisen vaikutus lääkehoitoon ja Caress-kotihoitohanke.

SuPer 12/2015

Aiheina muun muassa asiaa vapaaehtoistyön ja palkkatyön rajan hämärtymisestä, muistikylän arjesta sekä joulupukin työn terveyshaitoista.

SuPer 11/2015

Aiheina muun muassa kuntouttava työote, palvelukodin virtuaaliset liikuntahetket ja sisäilmaongelmat.

SuPer 10/2015

Aiheina muun muassa turvallisuusala tuli työpaikoille, lääkehoitosarja alkaa sekä erityisherkkyys vaivana ja voimavarana.

SuPer 9/2015

Aiheina muun muassa Huittisten kotihoidossa mittatilauskassit, suun terveydenhuolto osaksi kotihoitoa, soveltuvuuskokeita ei enää vaadita ja työssäoppimisen pelisäännöt.

SuPer 8/2015

Aiheina muun muassa kiusaaminen ei lopu rankaisemalla, aivovammakuntoutujan hoito ja ensiapua festareilla.

SuPer 6-7/2015

Aiheina muun muassa myötätuntostressi, hygienia hoitotyössä, dialyysihoitajan työpäivä ja ehkäisevän päihdetyön muutokset.

SuPer 5/2015

Aiheina muun muassa Sjögrenin syndrooma, hyvä työhakemus, lapsiperheiden kotipalvelun paluu ja luovuusterapiat.

SuPer 4/2015

Aiheina muun muassa varhaiskasvatuksen ryhmäkokokatto, terveysvalistuksen kovat keinot ja syöpäpotilaiden hoitajan työpäivä.

SuPer 3/2015

Aiheina muun muassa suun terveys, kuntoutuskodissa opetellaan arjen taitoja, äänten kuuleminen on luultua yleisempää ja SuPer somessa.

SuPer 2/2015

Aiheina muun muassa kuulokoje auttaa, kipu on kokijansa oma, ikääntyneiden alkoholinkäyttö ja pikakuntoilua.

SuPer 1/2015

Aiheina muun muassa tulehdukselliset suolistosairaudet, omavalvontasuunnitelma laadun turvana ja vajaaravitsemus on ikääntyvien ongelma.