SuPer näköislehdet

Uusin
SuPer 12/2021

Joulukuun SuPer-lehden aiheita ovat muun muassa työntekijän motivointi palkitsemalla, hoitajien hauskat ja herkät joulumuistot sekä potilaan tupakointiin puuttuminen. Lisäksi voit lukea A-klinikan johtaja Kaarlo Simojoen haastattelun päihdepalveluihin pääsystä ajoissa, lasten kehityksellisistä kielihäiriöistä, lasten vuorohoidon yksilöllisyydestä, vanhusten kaltoinkohtelun havaitsemisesta sekä tulehduksellisten suolistosairauksien seurauksena usein tulevasta osteoporoosista. Lue myös SuPerin ehdotuksesta, jossa tulevien hyvinvointialueiden terveyskeskuksissa lähihoitaja ja lääkäri työskentelevät työparina. Mitä mieltä olet, lupailevatko hoitajien työpaikkailmoitukset jo liikaa?

SuPer 11/2021

Marraskuun SuPer-lehden aiheita ovat mm. @isitreenaa-somevaikuttaja, lähihoitaja Jesse Heikkisen haastattelu nykypäivän isyydestä ja perhearjen sekä lähihoitajan työn yhdistämisestä järjestelmälliseen treenaamiseen. Lisäksi lehdessä käsitellään varhaiskasvatuksen lääkehoidon turvallista toteutumista, autismin piirteiden vaikuttamista ruokailutapoihin, omaishoitajan alkoholin käyttöä, persoonallisuushäiriöitä sekä sitä, miten säälimisen sijaan kannattaa osoittaa myötätuntoa. Haastateltavina mm. Pieksämäen kotihoidon lähihoitaja Eila-Sinikka Niemelä, joka osallistuu ikäihmisten kotiutuksen yhteydessä toteutettavaan kuntoutusprojektiin. Kriisiavun merkityksestä järkytyksen kohdanneelle työyhteisölle käydään keskustelua, kuten myös marraskuisen pimeyden vaikutuksesta vuorotyöläisen jaksamiseen.

SuPer-lehti lokakuu 2021
SuPer 10/2021

Lokakuun SuPer-lehden aiheita ovat muun muassa ruuhkavuodet ja niistä selviäminen, sote-sopimuksen vaikutukset jaksotyöaikaan, nuorten vammaisten päihteiden käyttö, kehoaisti, pelikasvatus, kehosuhde ja kehopositiivisuus, melatoniinin käyttö uniongelmissa ja epävakaa persoonallisuushäiriö. Lisäksi lehdessä haastatellaan professori Kristiina Brunilaa terapian hyödyistä, opetellaan vähentämänä stressiä tunnetaitoja treenaamalla ja pohditaan, miten päästä irti jatkuvasta suorittamisesta.

SuPer-lehti 9/2021
SuPer 9/2021

Syyskuun SuPer-lehden aiheina ovat muun muassa SOTE-sopimus, korona-ajan lapset, lähihoitajan toteuttama perehdyttämisohjelma Viola-kodissa, opiskelijan osallistuminen koronaan sairastuneiden hoitoon, rintojen pienennysleikkaus, myyräkuume, persoonallisuushäiriö ja työnilon rakennuspalikat. Lehdessä haastatellaan gerontologian professori Marja Jylhää ja pianopedagogin työstä lähihoitajan ammattiin vaihtanutta Hanna Hongellia.

SuPer 7-8/2021

Heinä-elokuun SuPer-lehdessä ovat esillä muun muassa kesän sijaispula hoitoalalla, kevytyrittäjyys, Green Care hoivatyössä, lapsen kaltoinkohtelun tunnistaminen, vammaisuus ja äitiys, lastensuojelussa kokemusasiantuntijoina toimivat lähihoitajat, uudet painonhallinnan lääkkeet ja monisairaiden potilaiden hoidon Käypä hoito -suositus. Lisäksi lehden aiheina ovat jännittäminen, rakastumisen vaikutus kehoon ja seksuaalinen häirintä työpaikoilla. Lehdessä haastatellaan myös Mielenterveyden keskusliiton toiminnanjohtaja Olavi Sydänmaanlakkaa.

SuPer-lehti 6/2021
SuPer 6/2021

Kesäkuun SuPer-lehden aiheina ovat muun muassa ammattitaidon SM-kisoissa mittelöineet lähihoitajaopiskelijat, tangokuningas Marko Maunukselan paluu lähihoitajaksi, iäkkään turvallinen kotiutuminen sairaalasta, vuorotyöstä johtuva univelka, päivystyspoliklinikan lähihoitajat ja pitkä koronatauti. Lehdessä ovat esillä myös muistisairauslääkkeet, ravitsemus ja ravintilisät sekä palautteen merkitys työssä.

SuPer-lehti kansi toukokuu 2021
SuPer 5/2021

Toukokuun SuPer-lehdessä esillä muun muassa koronatartuntaketjuja jäljittävät lähihoitajat, diabeteksen hoito, kotihoito koronan jälkeen, mielihyvähormonit, sisäilmaongelmat ja niihin puuttuminen sekä monimuotoiset perheet. Lehdessä kerrotaan myös lukutaidottomana Suomeen tulleen lähihoitajan tarina. Lisäksi aiheina työpaikan avoin keskustelukulttuuri, parodontiitti, selkäsärky ja työsuojeluvaltuutetun arki.

SuPer-lehti huhtikuu 2021
SuPer 4/2021

Huhtikuun SuPer-lehden aiheina ovat muun muassa sote-uudistus, lähihoitajien kuntoutus työssäjaksamisen tukena, painehaavojen tunnistaminen ja ehkäisy, kotihoidon kehittyminen, Parkinsonin tauti, adrenarke, mieltä ja aivoterveyttä tukeva ravitsemus ja työssä kohdatun väkivallan ehkäisy ja hallinta. Lehdessä on esillä myös omien vahvuuksien ja heikkouksien ymmärtämisen merkitys, migreeni ja huonosta sisäilmasta johtuva oireilu. Lisäksi lehdessä haastatellaan lapsiasiainvaltuutettu Elina Pekkarista lasten hyvinvoinnista ja lasten välisestä väkivallasta. Psykologi Anu Tevanlinna aloittaa SuPer-lehden kolumnistina.

SuPer-lehti kansi maaliskuu 2021
SuPer 3/2021

Maaliskuun SuPer-lehden aiheina ovat muun muassa hoitajamitoitus, hygieniahoitajan työn sisältö, mielen sairastumiseen liittyvät käsitykset, korona ammattitautina, verenpaine, ikääntyneiden iho ja antibioottiresistenssi. Lehdessä ovat esillä myös itsemyötätunto, valinnanvapaus ja oman elämän valinnat, lonkan nivelrikko ja palkanmaksun pelisäännöt.

SuPer-lehti helmikuu 2021
SuPer 2/2021

Helmikuun SuPer-lehden aiheina muun muassa henkilöstömitoituksen nousu, lähihoitajaopiskelijoiden etäopiskelu, työuupumus, koronarokotteen ensimmäisten joukossa saaneet lähihoitajat, kitkakengät ehkäisemässä kotihoidon työtapaturmia, etäkotihoito, työyhteisön tunneilmasto ja tunnetaidot ja lantionpohjan lihakset. Lehdessä lisäksi esillä lasten motoriset taidot ja palkkatasa-arvo.

SuPer 1/2021

Tammikuun SuPer-lehden aiheina ovat muun muassa koronavirusrokote, kasvomaskien ihoystävällinen käyttö, hoitotyötä tekevän arkiliikunta, vuorotyön terveysvaikutukset, nuorten aivojen kehittyminen ja keräilypakon sairastaminen. Lisäksi lehdessä perehdytään muistisairauden ensioireisiin ja uniapneaan sekä haastatellaan SuPerin edustajiston nuorinta jäsentä, 26-vuotiasta Toni Savolaista.

SuPer 12/2020

Joulukuun SuPer-lehdessä hoitajat kertovat työstään joulupyhinä. Lehden aiheina myös kehitysvammaisten laitosasumisen purkaminen, lihavuuteen liittyvät asenteet, terveydellisiä haasteita kohdanneen lähihoitajan korttiharrastus, positiivinen pedagogiikka ja marttyyrin ominaisuudet. Lisäksi Terhokodissa työskentelevä lähihoitaja kertoo saattohoitotyöstä.

SuPer-lehti kansi marraskuu 2020
SuPer 11/2020

Marraskuun SuPer-lehden aiheina ovat muun muassa hoitajien lomautukset, päiväkotien mitoitus, digitaalisten työkalujen hyödyntäminen varhaiskasvatuksessa, anafylaktinen shokki, suuria tunteita suosiva ja traumoilta suojeleva muisti, pikkulasten hyvä uni, paksusuolen umpipussit, vanhusten vajaaravitsemus ja surevien kohtelu työelämässä. Lisäksi lehdessä esillä porilaisille nuorille juttuseuraa tarjoava ystäväkahvila Muru, hoitajan helppo kuntokoulu ja liikkujan lukujärjestys sekä nolostumisen ja häpeän tunteet.

SuPer-lehti lokakuu 2020
SuPer 10/2020

Lokakuun SuPer-lehden aiheina muun muassa lähihoitajan työ koronaviruksen jäljittäjänä, SuPerin liittokokouksen tunnelmapalat, vanhusten eristäminen koronatilanteessa, kipulääkityksen hyödyt ja haitat, huimaus, kehon matala-asteinen tulehdustila, EU:n vammaiskortti ja elämänmuutoksen tekeminen. Asiaa lisäksi kuulon heikentymisestä, varhaiskasvatuksen sukupuolirooleista ja hoitajamitoituksesta. Lehdessä annetaan myös vinkit raskaana olevalle työntekijälle.

SuPer-lehti 9/2020
SuPer 9/2020

Syyskuun SuPer-lehden aiheina muun muassa naisten asunnottomuus Suomessa, lasten tartuntataudit ja loiset, kodin merkitys ikäihmiselle, närästys, kuuntelemisen taito, lääkehaitat ja keuhkojen terveys eri vuodenaikoina. Lisäksi esillä lähihoitajien laaja-alainen osaaminen. Kokemuksistaan kertoo lastenhoitaja, joka vaihtoi koronakeväällä väliaikaisesti vanhusten palvelutaloon.

SuPer näköislehti heinä-elokuu
SuPer 7–8/2020

Heinä-elokuun SuPer-lehden aiheita ovat muun muassa tukiperheet, aikuisen naisen ADHD, foolihapon merkitys raskauden suunnittelussa, tyypin 2 diabeteksen lääkehoito ja viisi faktaa painoindeksistä. Lehdessä kerrotaan myös vinkit kesähelteillä työskentelyyn ja avataan, millaisia keinoja superilaisilla oli tukea omaa jaksamistaan poikkeusoloissa sekä miltä hoitotyö näyttää superilaisten työpaikoilla koronakevään jälkeen. Lisäksi esittelyssä ovat SuPerin puheenjohtajaehdokkaat.

SuPer-lehti kansi kesäkuu 2020
SuPer 6/2020

Kesäkuun SuPer-lehden aiheina ovat muun muassa suojaintilanne vanhus- ja vammaispalveluissa, koronaviruksesta selvinneen perushoitajan tarina, terveysmarkkinat ja poikkeusolojen vaikutus mielen hyvinvointiin. Lisäksi asiaa painonhallinnan vaikutuksista maksaan, riittävä uni ja vuorotyön vaikutus uneen sekä läheisriippuvuus.

SuPer-näköislehti toukokuu 2020
SuPer 5/2020

Toukokuun SuPer-lehden aiheina muun muassa koronaohjeiden noudattaminen muistisairaiden hoivayksiköissä, koronaviruksen torjunta varhaiskasvatuksessa, lasten astma, koronaviruksen vaikutukset hoitajien työssä ja vaihdevuosioireet. Lehdellä esillä myös hiilihydraattien rooli osana terveellistä ruokavaliota, ikääntyneiden ravitsemuksen seuranta, työuupumus ja musiikin hyödyntäminen vanhusten hoivatyössä.

SuPer-lehti 4/2020
SuPer 4/2020

Huhtikuun SuPer-lehden aiheita ovat muun muassa koronavirus ja poikkeusolot, lasten ympäristökasvatus varhaiskasvatuksessa, lasten ilmastoahdistus, stressi ja lihavuus, vaihdevuodet, yliaktiivinen virtsarakko, työyhteisön me-henki ja kotihoidon asiakkaiden päihteiden käyttö.

SuPer 3/2020
SuPer 3/2020

Lehdessä esillä muun muassa työehtoneuvottelut, kotihoidon pysäköintihuolet, koronavirus, vanhusten virtsatietulehdukset, koira-avusteinen kasvatustyö ja geenitestit. Lisäksi lehden aiheina ovat hoivarobotiikka, sydänterveelliset elämäntavat, Utsjoen onnistunut vanhustenhoito ja työstä palautuminen.

SuPer-lehti helmikuu 2020
SuPer 2/2020

Helmikuun SuPer-lehden aiheina muun muassa käynnistyneet palkkaneuvottelut, Liperin kunnan päätös kouluttaa lähihoitajat lastenohjaajiksi, uniapnea ja lähihoitaja Katja Ikosen työvuoro lapsiperheiden kotipalvelussa. Lehdessä esillä myös anoreksia, tuoksuyliherkkyys ja liika kiltteys.

SuPer-lehti tammikuu 2020
SuPer 1/2020

Lehden aiheina muun muassa sote-alan työolotutkimus ja työnilo, vasukeskustelujen kirjaaminen, lähihoitajan työvuoro saamelaisalueeseen kuuluvalla Enontekijöllä ja terveydenhuollon ammattilaisten rooli asiakkaiden rokotuspäätöksissä. Lisäksi lehdessä esillä Hortonin päänsärky, suolistosyöpä, työuupumus ja työpaikan epäasiallinen kohtelu.

SuPer-lehti 12/2019
SuPer 12/2019

Joulukuun SuPer-lehden aiheina muun muassa lähihoitajien työvaatehankinnat, Anu Yli-Sikkilän työvuoro tuki- ja osaamiskeskus Eskoossa, alkoholin kulutus Suomessa ja lisäravinteet. Lisäksi lehdessä esillä etsivä vanhustyö, uusi työaikalaki ja vauva- ja perheuintia vetävä Linda Rehnman.

SuPer kansi 11/2019
SuPer 11/2019

Marraskuun SuPer-lehden aiheina muun muassa lähihoitajan työpäivä Tyksin syöpäosastolla, hoitajien tietosuoja, syntyvyyden lasku ja sen vaikutukset varhaiskasvatukseen ja varahenkilöstöön kuuluvan hoitajan työ. Lisäksi lehdessä esillä lähihoitaja-kuvataiteilija Timo Tähkänen, romanivanhukset helsinkiläisessä palvelutalossa ja turvallinen työilmapiiri, jossa huolistakin voi puhua.

SuPer-lehti lokakuu 2019
SuPer 10/2019

Lokakuun SuPer-lehdessä kerrotaan muun muassa lastenhoitaja Jatta Pärssisen työstä yhteisöllisessä päiväkodissa. Esillä myös lasten kasvisruokavaliot, palveluasumisen tasa-arvo, krooninen kipu, sähköinen asiakastiedon arkisto ja erityisherkkä lapsi.

SuPer-lehti syyskuu 2019
SuPer 9/2019

Syyskuun SuPer-lehden aiheina muun muassa varhaiskasvatuksen henkilöstöpula, toimintavastaava Anne Puontin työvuoro Tukikohta ry:ssä, periytyvä ruokapelko, työpaikkakiusaaminen ja hammashoitajan työ sekä vinkit suunhoitoon. Lehdessä esillä myös räppäri ja lähihoitajaopiskelija Samuel Korkeakoski.

SuPer-lehti kansi elokuu 2019
SuPer 8/2019

Elokuun SuPer-lehden aiheita muun muassa lähihoitajan työpäivä La Carita -palkitussa tehostetun palveluasumisen yksikössä, tuhoava johtaminen, lapsen uni ja lähihoitajien laajennettu työnkuva Jorvin sairaalan keuhkosairauksien vuodeosastolla. Lehdessä ovat esillä myös lähihoitajan työ lastensuojelussa, jalkojenhoito ja Varkauden kotihoito, jossa parannettiin tiedonkulkua.

SuPer-lehti kesäkuu 2019
SuPer 6–7/2019

Kesä–heinäkuun lehden aiheena muun muassa Riihimäen kotihoito, joka selätti kriisin ja on nyt haluttu työpaikka. Lehden aiheita myös lähihoitajan roolikartta, lähihoitajan työvuoro muistisairaiden ryhmäkodissa, dementian ehkäisy ja ilmastonmuutos. Lisäksi lehdessä esillä vuorotyön terveysvaikutukset, lähihoitajien ammattitaidon SM-kilpailut ja hoivaköyhyys.

SuPer-lehti toukokuu 2019
SuPer 5/2019

Toukokuun SuPer-lehden aiheina muun muassa ilmoitusvelvollisuus ja hoitajien vaientaminen, hoitajan ääni työvälineenä, hengellisyys hoitotyössä ja myötätunto itseä kohtaan. Lehdessä kurkistetaan myös saattohoitotyötä tekevän perushoitajan työvuoroon ja pohditaan, mitä hoitajan vaitiolovelvollisuus tarkoittaa käytännössä.

SuPer-lehti huhtikuu 2019
SuPer 4/2019

Lehdessä haastatellaan sankarihoitaja Tarja Parkattia, vieraillaan Loviisan Hyvän elämän talossa seuraamassa lähihoitajan työvuoroa ja kerrotaan, mikä merkitys hoitajan kosketuksella on hoitotyössä. Lehden aiheita myös muun muassa välinehuolto, naisten palkkakuoppaan pureutuva tasa-arvo-ohlema, itseohjautuvuus sekä seksuaalisuus hoitotyössä.

SuPer-lehti maaliskuu
SuPer 3/2019

Maaliskuun SuPer-lehden aiheina muun muassa perushoitajan työvuoro vaikeavammaisten palveluasumisryhmässä, potilasturvallisuus, tuhkarokko, hoitajan kuulo, päiväkotien hälyongelmat ja kipu.

SuPer-lehti helmikuu 2019
SuPer 2/2019

Helmikuun SuPer-lehden aiheita ovat muun muassa sote-yritysten valvonta, lähihoitaja Anette Blomeruksen työvuoro porilaisessa palvelukodissa, työhyvinvoinnin edistäminen potilasväkivallan ehkäisemiseksi, ex-mäkikotkan hyppy hoitoalalle ja hoitajan silmäterveys. Lehdessä esillä ovat myös lähisuhdeväkivalta, aiheettomat varoitukset, minkä lisäksi kurkistetaan sairaalaklovnien työhön.

SuPer-lehti tammikuu 2019
SuPer 1/2019

Lehden aiheina muun muassa vanhusten toimintakyky, lihavuusleikkaukset, lasten osallisuus varhaiskasvatuksessa, kuulokojeen huolto ja lääkitysturvallisuus. Lehdessä seurataan myös Uudessa lastensairaalassa työskentelevän lastenhoitajan työpäivää ja avataan sitä, miten kirjoittaminen voi toimia terapiakeinona.

SuPer-lehti 12/2018
SuPer 12/2018

Lehden aiheina muun muassa soveltuvuustestien palauttaminen lähihoitajakoulutukseen pyrkiville, lähihoitajan työpäivä kotihoidossa Pedersöressä ja psykologisten tekijöiden vaikutus lääkkeiden tehoon. Lehdessä esillä ovat myös vihan kohtaaminen, ulkustauti, yksinäisyys ja työaikapankki. Lisäksi muistisairaiden parissa työskentelevä lähihoitaja kertoo työstään ja leivontaharrastuksestaan.

SuPer-lehti kansi 11/2018
SuPer 11/2018

Lehden aiheina muun muassa lähihoitajan työpäivä Riistavuoren monipuolisessa palvelukeskuksessa, lääkehoidon toteutus Rinnekodissa, suolistosyöpä, hyvinvointiteknologia sekä luottamusmiesten merkitys työpaikoilla. Lehdessä paljastetaan myös herkullinen bataattirieska-resepti, kurkataan perusteellisen saneerauksen läpikäyneeseen palvelutaloon ja etsitään inspiraatiota vanhustyöhön taidekurssilta.

SuPer 10/2018

Lehden aiheina muun muassa yksityisten hoivayritysten puutteet, Crohnin tauti, syömishäiriötä sairastavan kohtaaminen, kehopositiivisuus-liike sekä turvallisen lääkehoidon edellytykset. Lisäksi pohditaan omaisten merkitystä vanhusten elämässä sekä seurataan lähihoitajan työpäivää asunnottomien päiväkeskuksessa.

SuPer-lehti syyskuu 2018
SuPer 9/2018

Aiheina opiskelijoiden taitovalmentaja Salla Miettisen työpäivä, mummodisco Tampereella, miten ottaa seksuaalisuus puheeksi ja päihderiippuvaisen kohtaaminen sekä ärtyvän suolen oireyhtymä.

SuPer 8/2018

Aiheina muun muassa arrgessiivisen ihmisen kohtaaminen, sote-palvelujen alibudjetointi kunnissa, positiivinen asenne ammattitoiminnassa ja uusi välinehuoltoalan ammatillinen perustutkinto.

SuPer 6-7/2018

Aiheina muun muassa joka kolmas tekee muuta kuin vakituista kokoaikaista palkkatyötä, sote-uudistuksen kaatuminen ei huoleta SuPeria ja haavanhoitolähettiläät edistävät haavanhoidon osaamista.

SuPer 5/2018

Aiheina muun muassa harmaan ylityön vastainen kampanja käynnistyi, työyhteisösovittelu avaa solmuja ja lähihoitaja ei ole opettajan jatke.

SuPer 4/2018

Aiheina muun muassa kotihoidon syöksykierre, itsetuhoisen ihmisen kohtaaminen, liian suuret päiväkotiryhmät, vinkit hoitajan ihonhoitoon ja mentorointikäytäntö Kouvolassa.

SuPer 3/2018

Aiheina muun muassa kuntasopimusken syntyminen, varhaiskasvatuksen ruokailusuositukset, ahdistuneen ihmisen kohtaaminen ja työfysioterapeutin neuvot selkäkipuisille.

SuPer 2/2018

Aiheina muun muassa inhimillinen kieli ja tunnepuhe, positiivinen palaute ilahduttaa opiskelijoita, jalkojenhoitajan työpäivä ja työsuhteen ehdot muutostilanteissa yksityissektorilla.

SuPer 1/2018

Aiheina muun muassa sote-uudistuksen vain teoriassa toimiva valinnanvapaus, ammattiosastojen yhteistyö Hämeessä, vahvan itsetunto luodaan jo lapsuudessa ja häirintään on puututtava heti.

SuPer 12/2017

Aiheina muun muassa lähimiesten osaamista ei tunneta tarpeeksi, työyhteisöön sopeutuminen on kaksisuuntainan prosessi, elintavat ratkaisevat muistisairauksissa sekä kuntapäättäjä, joka perehtyi kotihoitoon.

SuPer 11/2017

Aiheina muun muassa sote-palveluiden yksityistäminen huolettaa kunnissa, harmaa ylityö pienentää palkkaa päiväkodissa, myötätuntoon voi väsyä ja köyhien lapsiperheiden määrä kasvaa.

SuPer 10/2017

Aiheina muun muassa SuPerin sote-malli, koulutusreformi muuttaa lähihoitajakoulutusta, näkövamma ei estä työtä lähihoitajana sekä saattohoito ja tunteet puheena lähihoitajatapahtumassa.

SuPer 9/2017

Aiheina muun muassa sisäilmaongelmat työpaikoilla, hoitaja potilaana, hoitokoti Tuhkimo tarjoaa päihdekuntoutusta naisille ja tekoäly ei vie hoitajan töitä.

SuPer 8/2017

Aiheina muun muassa La Carita -palkitut työyhteisöt, uusi tartuntatautilaki astui voimaan, jalkapallo yhdistää lapsia ja kasvattajan kannattaa huoltaa ääntään.

SuPer 6-7/2017

Aineina muun muassa vanhus tulee tunnistaa yksilönä, lapsikin suree kuolemaa, erikoissairaanhoidossa työskenteleville oma foorumi ja ohjeita muistisairaan kohtaamiseen.

SuPer 5/2017

Aiheina muun muassa robotti auttajana, posti pilotoi yhteistyötä kotihoidon kanssa, pääluottamusmiesten neuvottelupäivät ja sosiaalisen median ABC.

SuPer 4/2017

Aiheina muun muassa jalkojenhoitajien alv-käytännöt, saattohoito, vammaistyö kaipaa miehiä ja moniresistenttien bakteerikantojen yleistyminen.

SuPer 3/2017

Aiheina muun muassa digitaalisuus päiväkodeissa, hengityshalvauspotilaan hoitajan typöpäivä, tukea aikuisopiskeluun ja matka-aika huomioitava kotihoidossa.

SuPer 2/2017

Aiheina muun muassa sopimattomien hyväksyminen koulutukseen on ongelmallista, työnohjaus vapauttaa voimia, ohjeita seksuaalisuuden kohtaamiseen ja haamuvuorot.

SuPer 1/2017

Aiheina muun muassa eläkeuudistus astui voimaan, miehen keskieläke on hoitajan palkka, yrittäjyys kiinnostaa ja työ- ja yksilövalmentaja tukee opiskelijoita.

SuPer 12/2016

Aiheina muun muassa lääkehoidon osaaminen pitää osoittaa, lastenhoitaja työpäivä, lapselle keho on leikki sekä hoitajan ja potilaan vuorovaikutus.

SuPer 11/2016

Aiheina muun muassa positiivinen pedagogiikka, työpaikkaväkivallan riskit, viisi faktaa ihmiskaupasta ja tutkimushoitajan työpäivä,

SuPer 10/2016

Aiheina muun muassa terve sisäilma, työpaikkakiusaamiseen on puututtava heti, Suomen kanta perheenyhdistämisiin on nihkeä ja kuulumisia lähihoitajatapahtumasta.

SuPer 9/2016

Aiheina muun muassa hygieniakäytäntöjen yhdistäminen, musiikki vaikuttaa päätöksiin, eettinen rekrytointi sekä linja-autolla liikkuvat sote-palvelut,

SuPer 8/2016

Aiheina muun muassa muistisairaiden tunnistusranneke, syömishäiriöiden kohtaaminen vaatii kärsivällisyyttä, nuoret ja diabetes sekä uudet toimintatavat kotihoidossa.

SuPer 6-7/2018

Aiheina muun muassa työhyvinviontiselvitys, riittävän hyvä kielitaito, uusi teknologia puhuttaa terveydenhuoltoalan sihteereitä sekä lääkkeet ja ravitsemus.

SuPer 5/2016

Aiheina muun muassa siedätyksestä apua allergiaan, puheenjohtajaehdokkaat, kotihoitoon tarvitaan uusi toimintamalli ja sosiaalihuollon työntekijät Suosikki-rekisteriin.

SuPer 4/2016

Aiheina muun muassa opiskelijoiden kummivanhukset, kotikuntoutus auttaa alkuun, kahdeksan kysymystä tietosuojasta ja luotettavat lääkehoidon tietolähteet.

SuPer 3/2016

Aiheina muun muassa lähihoitajien työharjoittelu Somaliassa, huomataanko vanhuksen suru, tuberkuloosi voi tarttua työssäkin ja löytyykö lääkäriltä aikaa keskustella.

SuPer 2/2016

Aiheina muun muassa hoiva-avustajien asema puhuttaa, desinfiointiaineet muuttuvat, työuupumus vaanii hoitajia ja näyttösuunnitelma toimii netissä.

SuPer 1/2016

Aiheina muun muassa ratkaiseeko raha ihmisen arvon sote-uudistuksessa, lapsella on oikeus leikkiin, ikääntymisen vaikutus lääkehoitoon ja Caress-kotihoitohanke.

SuPer 12/2015

Aiheina muun muassa asiaa vapaaehtoistyön ja palkkatyön rajan hämärtymisestä, muistikylän arjesta sekä joulupukin työn terveyshaitoista.

SuPer 11/2015

Aiheina muun muassa kuntouttava työote, palvelukodin virtuaaliset liikuntahetket ja sisäilmaongelmat.

SuPer 10/2015

Aiheina muun muassa turvallisuusala tuli työpaikoille, lääkehoitosarja alkaa sekä erityisherkkyys vaivana ja voimavarana.

SuPer 9/2015

Aiheina muun muassa Huittisten kotihoidossa mittatilauskassit, suun terveydenhuolto osaksi kotihoitoa, soveltuvuuskokeita ei enää vaadita ja työssäoppimisen pelisäännöt.

SuPer 8/2015

Aiheina muun muassa kiusaaminen ei lopu rankaisemalla, aivovammakuntoutujan hoito ja ensiapua festareilla.

SuPer 6-7/2015

Aiheina muun muassa myötätuntostressi, hygienia hoitotyössä, dialyysihoitajan työpäivä ja ehkäisevän päihdetyön muutokset.

SuPer 5/2015

Aiheina muun muassa Sjögrenin syndrooma, hyvä työhakemus, lapsiperheiden kotipalvelun paluu ja luovuusterapiat.

SuPer 4/2015

Aiheina muun muassa varhaiskasvatuksen ryhmäkokokatto, terveysvalistuksen kovat keinot ja syöpäpotilaiden hoitajan työpäivä.

SuPer 3/2015

Aiheina muun muassa suun terveys, kuntoutuskodissa opetellaan arjen taitoja, äänten kuuleminen on luultua yleisempää ja SuPer somessa.

SuPer 2/2015

Aiheina muun muassa kuulokoje auttaa, kipu on kokijansa oma, ikääntyneiden alkoholinkäyttö ja pikakuntoilua.

SuPer 1/2015

Aiheina muun muassa tulehdukselliset suolistosairaudet, omavalvontasuunnitelma laadun turvana ja vajaaravitsemus on ikääntyvien ongelma.