SuPer näköislehdet

Tammikuun SuPer-lehden aiheina ovat muun muassa koronavirusrokote, kasvomaskien ihoystävällinen käyttö, hoitotyötä tekevän arkiliikunta, vuorotyön terveysvaikutukset, nuorten aivojen kehittyminen ja keräilypakon sairastaminen. Lisäksi lehdessä perehdytään muistisairauden ensioireisiin ja uniapneaan sekä haastatellaan SuPerin edustajiston nuorinta jäsentä, 26-vuotiasta Toni Savolaista.

Joulukuun SuPer-lehdessä hoitajat kertovat työstään joulupyhinä. Lehden aiheina myös kehitysvammaisten laitosasumisen purkaminen, lihavuuteen liittyvät asenteet, terveydellisiä haasteita kohdanneen lähihoitajan korttiharrastus, positiivinen pedagogiikka ja marttyyrin ominaisuudet. Lisäksi Terhokodissa työskentelevä lähihoitaja kertoo saattohoitotyöstä.

Marraskuun SuPer-lehden aiheina ovat muun muassa hoitajien lomautukset, päiväkotien mitoitus, digitaalisten työkalujen hyödyntäminen varhaiskasvatuksessa, anafylaktinen shokki, suuria tunteita suosiva ja traumoilta suojeleva muisti, pikkulasten hyvä uni, paksusuolen umpipussit, vanhusten vajaaravitsemus ja surevien kohtelu työelämässä. Lisäksi lehdessä esillä porilaisille nuorille juttuseuraa tarjoava ystäväkahvila Muru, hoitajan helppo kuntokoulu ja liikkujan lukujärjestys sekä nolostumisen ja häpeän tunteet.

Lokakuun SuPer-lehden aiheina muun muassa lähihoitajan työ koronaviruksen jäljittäjänä, SuPerin liittokokouksen tunnelmapalat, vanhusten eristäminen koronatilanteessa, kipulääkityksen hyödyt ja haitat, huimaus, kehon matala-asteinen tulehdustila, EU:n vammaiskortti ja elämänmuutoksen tekeminen. Asiaa lisäksi kuulon heikentymisestä, varhaiskasvatuksen sukupuolirooleista ja hoitajamitoituksesta. Lehdessä annetaan myös vinkit raskaana olevalle työntekijälle.

Syyskuun SuPer-lehden aiheina muun muassa naisten asunnottomuus Suomessa, lasten tartuntataudit ja loiset, kodin merkitys ikäihmiselle, närästys, kuuntelemisen taito, lääkehaitat ja keuhkojen terveys eri vuodenaikoina. Lisäksi esillä lähihoitajien laaja-alainen osaaminen. Kokemuksistaan kertoo lastenhoitaja, joka vaihtoi koronakeväällä väliaikaisesti vanhusten palvelutaloon.

Heinä-elokuun SuPer-lehden aiheita ovat muun muassa tukiperheet, aikuisen naisen ADHD, foolihapon merkitys raskauden suunnittelussa, tyypin 2 diabeteksen lääkehoito ja viisi faktaa painoindeksistä. Lehdessä kerrotaan myös vinkit kesähelteillä työskentelyyn ja avataan, millaisia keinoja superilaisilla oli tukea omaa jaksamistaan poikkeusoloissa sekä miltä hoitotyö näyttää superilaisten työpaikoilla koronakevään jälkeen. Lisäksi esittelyssä ovat SuPerin puheenjohtajaehdokkaat.

Kesäkuun SuPer-lehden aiheina ovat muun muassa suojaintilanne vanhus- ja vammaispalveluissa, koronaviruksesta selvinneen perushoitajan tarina, terveysmarkkinat ja poikkeusolojen vaikutus mielen hyvinvointiin. Lisäksi asiaa painonhallinnan vaikutuksista maksaan, riittävä uni ja vuorotyön vaikutus uneen sekä läheisriippuvuus.

Toukokuun SuPer-lehden aiheina muun muassa koronaohjeiden noudattaminen muistisairaiden hoivayksiköissä, koronaviruksen torjunta varhaiskasvatuksessa, lasten astma, koronaviruksen vaikutukset hoitajien työssä ja vaihdevuosioireet. Lehdellä esillä myös hiilihydraattien rooli osana terveellistä ruokavaliota, ikääntyneiden ravitsemuksen seuranta, työuupumus ja musiikin hyödyntäminen vanhusten hoivatyössä.

Huhtikuun SuPer-lehden aiheita ovat muun muassa koronavirus ja poikkeusolot, lasten ympäristökasvatus varhaiskasvatuksessa, lasten ilmastoahdistus, stressi ja lihavuus, vaihdevuodet, yliaktiivinen virtsarakko, työyhteisön me-henki ja kotihoidon asiakkaiden päihteiden käyttö.

Lehdessä esillä muun muassa työehtoneuvottelut, kotihoidon pysäköintihuolet, koronavirus, vanhusten virtsatietulehdukset, koira-avusteinen kasvatustyö ja geenitestit. Lisäksi lehden aiheina ovat hoivarobotiikka, sydänterveelliset elämäntavat, Utsjoen onnistunut vanhustenhoito ja työstä palautuminen.

Helmikuun SuPer-lehden aiheina muun muassa käynnistyneet palkkaneuvottelut, Liperin kunnan päätös kouluttaa lähihoitajat lastenohjaajiksi, uniapnea ja lähihoitaja Katja Ikosen työvuoro lapsiperheiden kotipalvelussa. Lehdessä esillä myös anoreksia, tuoksuyliherkkyys ja liika kiltteys.

Lehden aiheina muun muassa sote-alan työolotutkimus ja työnilo, vasukeskustelujen kirjaaminen, lähihoitajan työvuoro saamelaisalueeseen kuuluvalla Enontekijöllä ja terveydenhuollon ammattilaisten rooli asiakkaiden rokotuspäätöksissä. Lisäksi lehdessä esillä Hortonin päänsärky, suolistosyöpä, työuupumus ja työpaikan epäasiallinen kohtelu.

Joulukuun SuPer-lehden aiheina muun muassa lähihoitajien työvaatehankinnat, Anu Yli-Sikkilän työvuoro tuki- ja osaamiskeskus Eskoossa, alkoholin kulutus Suomessa ja lisäravinteet. Lisäksi lehdessä esillä etsivä vanhustyö, uusi työaikalaki ja vauva- ja perheuintia vetävä Linda Rehnman.

Marraskuun SuPer-lehden aiheina muun muassa lähihoitajan työpäivä Tyksin syöpäosastolla, hoitajien tietosuoja, syntyvyyden lasku ja sen vaikutukset varhaiskasvatukseen ja varahenkilöstöön kuuluvan hoitajan työ. Lisäksi lehdessä esillä lähihoitaja-kuvataiteilija Timo Tähkänen, romanivanhukset helsinkiläisessä palvelutalossa ja turvallinen työilmapiiri, jossa huolistakin voi puhua.

Lokakuun SuPer-lehdessä kerrotaan muun muassa lastenhoitaja Jatta Pärssisen työstä yhteisöllisessä päiväkodissa. Esillä myös lasten kasvisruokavaliot, palveluasumisen tasa-arvo, krooninen kipu, sähköinen asiakastiedon arkisto ja erityisherkkä lapsi.

Syyskuun SuPer-lehden aiheina muun muassa varhaiskasvatuksen henkilöstöpula, toimintavastaava Anne Puontin työvuoro Tukikohta ry:ssä, periytyvä ruokapelko, työpaikkakiusaaminen ja hammashoitajan työ sekä vinkit suunhoitoon. Lehdessä esillä myös räppäri ja lähihoitajaopiskelija Samuel Korkeakoski.

Elokuun SuPer-lehden aiheita muun muassa lähihoitajan työpäivä La Carita -palkitussa tehostetun palveluasumisen yksikössä, tuhoava johtaminen, lapsen uni ja lähihoitajien laajennettu työnkuva Jorvin sairaalan keuhkosairauksien vuodeosastolla. Lehdessä ovat esillä myös lähihoitajan työ lastensuojelussa, jalkojenhoito ja Varkauden kotihoito, jossa parannettiin tiedonkulkua.

Kesä–heinäkuun lehden aiheena muun muassa Riihimäen kotihoito, joka selätti kriisin ja on nyt haluttu työpaikka. Lehden aiheita myös lähihoitajan roolikartta, lähihoitajan työvuoro muistisairaiden ryhmäkodissa, dementian ehkäisy ja ilmastonmuutos. Lisäksi lehdessä esillä vuorotyön terveysvaikutukset, lähihoitajien ammattitaidon SM-kilpailut ja hoivaköyhyys.

Toukokuun SuPer-lehden aiheina muun muassa ilmoitusvelvollisuus ja hoitajien vaientaminen, hoitajan ääni työvälineenä, hengellisyys hoitotyössä ja myötätunto itseä kohtaan. Lehdessä kurkistetaan myös saattohoitotyötä tekevän perushoitajan työvuoroon ja pohditaan, mitä hoitajan vaitiolovelvollisuus tarkoittaa käytännössä.

Lehdessä haastatellaan sankarihoitaja Tarja Parkattia, vieraillaan Loviisan Hyvän elämän talossa seuraamassa lähihoitajan työvuoroa ja kerrotaan, mikä merkitys hoitajan kosketuksella on hoitotyössä. Lehden aiheita myös muun muassa välinehuolto, naisten palkkakuoppaan pureutuva tasa-arvo-ohlema, itseohjautuvuus sekä seksuaalisuus hoitotyössä.

Maaliskuun SuPer-lehden aiheina muun muassa perushoitajan työvuoro vaikeavammaisten palveluasumisryhmässä, potilasturvallisuus, tuhkarokko, hoitajan kuulo, päiväkotien hälyongelmat ja kipu.

Helmikuun SuPer-lehden aiheita ovat muun muassa sote-yritysten valvonta, lähihoitaja Anette Blomeruksen työvuoro porilaisessa palvelukodissa, työhyvinvoinnin edistäminen potilasväkivallan ehkäisemiseksi, ex-mäkikotkan hyppy hoitoalalle ja hoitajan silmäterveys. Lehdessä esillä ovat myös lähisuhdeväkivalta, aiheettomat varoitukset, minkä lisäksi kurkistetaan sairaalaklovnien työhön.

Lehden aiheina muun muassa vanhusten toimintakyky, lihavuusleikkaukset, lasten osallisuus varhaiskasvatuksessa, kuulokojeen huolto ja lääkitysturvallisuus. Lehdessä seurataan myös Uudessa lastensairaalassa työskentelevän lastenhoitajan työpäivää ja avataan sitä, miten kirjoittaminen voi toimia terapiakeinona.

Lehden aiheina muun muassa soveltuvuustestien palauttaminen lähihoitajakoulutukseen pyrkiville, lähihoitajan työpäivä kotihoidossa Pedersöressä ja psykologisten tekijöiden vaikutus lääkkeiden tehoon. Lehdessä esillä ovat myös vihan kohtaaminen, ulkustauti, yksinäisyys ja työaikapankki. Lisäksi muistisairaiden parissa työskentelevä lähihoitaja kertoo työstään ja leivontaharrastuksestaan.

Lehden aiheina muun muassa lähihoitajan työpäivä Riistavuoren monipuolisessa palvelukeskuksessa, lääkehoidon toteutus Rinnekodissa, suolistosyöpä, hyvinvointiteknologia sekä luottamusmiesten merkitys työpaikoilla. Lehdessä paljastetaan myös herkullinen bataattirieska-resepti, kurkataan perusteellisen saneerauksen läpikäyneeseen palvelutaloon ja etsitään inspiraatiota vanhustyöhön taidekurssilta.

Lehden aiheina muun muassa yksityisten hoivayritysten puutteet, Crohnin tauti, syömishäiriötä sairastavan kohtaaminen, kehopositiivisuus-liike sekä turvallisen lääkehoidon edellytykset. Lisäksi pohditaan omaisten merkitystä vanhusten elämässä sekä seurataan lähihoitajan työpäivää asunnottomien päiväkeskuksessa.

Aiheina opiskelijoiden taitovalmentaja Salla Miettisen työpäivä, mummodisco Tampereella, miten ottaa seksuaalisuus puheeksi ja päihderiippuvaisen kohtaaminen sekä ärtyvän suolen oireyhtymä.

Aiheina muun muassa arrgessiivisen ihmisen kohtaaminen, sote-palvelujen alibudjetointi kunnissa, positiivinen asenne ammattitoiminnassa ja uusi välinehuoltoalan ammatillinen perustutkinto.

Aiheina muun muassa joka kolmas tekee muuta kuin vakituista kokoaikaista palkkatyötä, sote-uudistuksen kaatuminen ei huoleta SuPeria ja haavanhoitolähettiläät edistävät haavanhoidon osaamista.

Aiheina muun muassa harmaan ylityön vastainen kampanja käynnistyi, työyhteisösovittelu avaa solmuja ja lähihoitaja ei ole opettajan jatke.

Aiheina muun muassa kotihoidon syöksykierre, itsetuhoisen ihmisen kohtaaminen, liian suuret päiväkotiryhmät, vinkit hoitajan ihonhoitoon ja mentorointikäytäntö Kouvolassa.

Aiheina muun muassa kuntasopimusken syntyminen, varhaiskasvatuksen ruokailusuositukset, ahdistuneen ihmisen kohtaaminen ja työfysioterapeutin neuvot selkäkipuisille.

Aiheina muun muassa inhimillinen kieli ja tunnepuhe, positiivinen palaute ilahduttaa opiskelijoita, jalkojenhoitajan työpäivä ja työsuhteen ehdot muutostilanteissa yksityissektorilla.

Aiheina muun muassa sote-uudistuksen vain teoriassa toimiva valinnanvapaus, ammattiosastojen yhteistyö Hämeessä, vahvan itsetunto luodaan jo lapsuudessa ja häirintään on puututtava heti.

Aiheina muun muassa lähimiesten osaamista ei tunneta tarpeeksi, työyhteisöön sopeutuminen on kaksisuuntainan prosessi, elintavat ratkaisevat muistisairauksissa sekä kuntapäättäjä, joka perehtyi kotihoitoon.

Aiheina muun muassa sote-palveluiden yksityistäminen huolettaa kunnissa, harmaa ylityö pienentää palkkaa päiväkodissa, myötätuntoon voi väsyä ja köyhien lapsiperheiden määrä kasvaa.

Aiheina muun muassa SuPerin sote-malli, koulutusreformi muuttaa lähihoitajakoulutusta, näkövamma ei estä työtä lähihoitajana sekä saattohoito ja tunteet puheena lähihoitajatapahtumassa.

Aiheina muun muassa sisäilmaongelmat työpaikoilla, hoitaja potilaana, hoitokoti Tuhkimo tarjoaa päihdekuntoutusta naisille ja tekoäly ei vie hoitajan töitä.

Aiheina muun muassa La Carita -palkitut työyhteisöt, uusi tartuntatautilaki astui voimaan, jalkapallo yhdistää lapsia ja kasvattajan kannattaa huoltaa ääntään.

Aineina muun muassa vanhus tulee tunnistaa yksilönä, lapsikin suree kuolemaa, erikoissairaanhoidossa työskenteleville oma foorumi ja ohjeita muistisairaan kohtaamiseen.

Aiheina muun muassa robotti auttajana, posti pilotoi yhteistyötä kotihoidon kanssa, pääluottamusmiesten neuvottelupäivät ja sosiaalisen median ABC.

Aiheina muun muassa jalkojenhoitajien alv-käytännöt, saattohoito, vammaistyö kaipaa miehiä ja moniresistenttien bakteerikantojen yleistyminen.

Aiheina muun muassa digitaalisuus päiväkodeissa, hengityshalvauspotilaan hoitajan typöpäivä, tukea aikuisopiskeluun ja matka-aika huomioitava kotihoidossa.

Aiheina muun muassa sopimattomien hyväksyminen koulutukseen on ongelmallista, työnohjaus vapauttaa voimia, ohjeita seksuaalisuuden kohtaamiseen ja haamuvuorot.

Aiheina muun muassa eläkeuudistus astui voimaan, miehen keskieläke on hoitajan palkka, yrittäjyys kiinnostaa ja työ- ja yksilövalmentaja tukee opiskelijoita.

Aiheina muun muassa lääkehoidon osaaminen pitää osoittaa, lastenhoitaja työpäivä, lapselle keho on leikki sekä hoitajan ja potilaan vuorovaikutus.

Aiheina muun muassa positiivinen pedagogiikka, työpaikkaväkivallan riskit, viisi faktaa ihmiskaupasta ja tutkimushoitajan työpäivä,

Aiheina muun muassa terve sisäilma, työpaikkakiusaamiseen on puututtava heti, Suomen kanta perheenyhdistämisiin on nihkeä ja kuulumisia lähihoitajatapahtumasta.

Aiheina muun muassa hygieniakäytäntöjen yhdistäminen, musiikki vaikuttaa päätöksiin, eettinen rekrytointi sekä linja-autolla liikkuvat sote-palvelut,

Aiheina muun muassa muistisairaiden tunnistusranneke, syömishäiriöiden kohtaaminen vaatii kärsivällisyyttä, nuoret ja diabetes sekä uudet toimintatavat kotihoidossa.

Aiheina muun muassa työhyvinviontiselvitys, riittävän hyvä kielitaito, uusi teknologia puhuttaa terveydenhuoltoalan sihteereitä sekä lääkkeet ja ravitsemus.

Aiheina muun muassa siedätyksestä apua allergiaan, puheenjohtajaehdokkaat, kotihoitoon tarvitaan uusi toimintamalli ja sosiaalihuollon työntekijät Suosikki-rekisteriin.

Aiheina muun muassa opiskelijoiden kummivanhukset, kotikuntoutus auttaa alkuun, kahdeksan kysymystä tietosuojasta ja luotettavat lääkehoidon tietolähteet.

Aiheina muun muassa lähihoitajien työharjoittelu Somaliassa, huomataanko vanhuksen suru, tuberkuloosi voi tarttua työssäkin ja löytyykö lääkäriltä aikaa keskustella.

Aiheina muun muassa hoiva-avustajien asema puhuttaa, desinfiointiaineet muuttuvat, työuupumus vaanii hoitajia ja näyttösuunnitelma toimii netissä.

Aiheina muun muassa ratkaiseeko raha ihmisen arvon sote-uudistuksessa, lapsella on oikeus leikkiin, ikääntymisen vaikutus lääkehoitoon ja Caress-kotihoitohanke.

Aiheina muun muassa asiaa vapaaehtoistyön ja palkkatyön rajan hämärtymisestä, muistikylän arjesta sekä joulupukin työn terveyshaitoista.

Aiheina muun muassa kuntouttava työote, palvelukodin virtuaaliset liikuntahetket ja sisäilmaongelmat.

Aiheina muun muassa turvallisuusala tuli työpaikoille, lääkehoitosarja alkaa sekä erityisherkkyys vaivana ja voimavarana.

Aiheina muun muassa Huittisten kotihoidossa mittatilauskassit, suun terveydenhuolto osaksi kotihoitoa, soveltuvuuskokeita ei enää vaadita ja työssäoppimisen pelisäännöt.

Aiheina muun muassa kiusaaminen ei lopu rankaisemalla, aivovammakuntoutujan hoito ja ensiapua festareilla.

Aiheina muun muassa myötätuntostressi, hygienia hoitotyössä, dialyysihoitajan työpäivä ja ehkäisevän päihdetyön muutokset.

Aiheina muun muassa Sjögrenin syndrooma, hyvä työhakemus, lapsiperheiden kotipalvelun paluu ja luovuusterapiat.

Aiheina muun muassa varhaiskasvatuksen ryhmäkokokatto, terveysvalistuksen kovat keinot ja syöpäpotilaiden hoitajan työpäivä.

Aiheina muun muassa suun terveys, kuntoutuskodissa opetellaan arjen taitoja, äänten kuuleminen on luultua yleisempää ja SuPer somessa.