SuPer näköislehdet

Uusin
SuPer 10/2018

Lehden aiheina muun muassa yksityisten hoivayritysten puutteet, Crohnin tauti, syömishäiriötä sairastavan kohtaaminen, kehopositiivisuus-liike sekä turvallisen lääkehoidon edellytykset. Lisäksi pohditaan omaisten merkitystä vanhusten elämässä sekä seurataan lähihoitajan työpäivää asunnottomien päiväkeskuksessa.

SuPer-lehti syyskuu 2018
SuPer 9/2018

Aiheina opiskelijoiden taitovalmentaja Salla Miettisen työpäivä, mummodisco Tampereella, miten ottaa seksuaalisuus puheeksi ja päihderiippuvaisen kohtaaminen sekä ärtyvän suolen oireyhtymä.

SuPer 8/2018

Aiheina muun muassa arrgessiivisen ihmisen kohtaaminen, sote-palvelujen alibudjetointi kunnissa, positiivinen asenne ammattitoiminnassa ja uusi välinehuoltoalan ammatillinen perustutkinto.

SuPer 6-7/2018

Aiheina muun muassa joka kolmas tekee muuta kuin vakituista kokoaikaista palkkatyötä, sote-uudistuksen kaatuminen ei huoleta SuPeria ja haavanhoitolähettiläät edistävät haavanhoidon osaamista.

SuPer 5/2018

Aiheina muun muassa harmaan ylityön vastainen kampanja käynnistyi, työyhteisösovittelu avaa solmuja ja lähihoitaja ei ole opettajan jatke.

SuPer 4/2018

Aiheina muun muassa kotihoidon syöksykierre, itsetuhoisen ihmisen kohtaaminen, liian suuret päiväkotiryhmät, vinkit hoitajan ihonhoitoon ja mentorointikäytäntö Kouvolassa.

SuPer 3/2018

Aiheina muun muassa kuntasopimusken syntyminen, varhaiskasvatuksen ruokailusuositukset, ahdistuneen ihmisen kohtaaminen ja työfysioterapeutin neuvot selkäkipuisille.

SuPer 2/2018

Aiheina muun muassa inhimillinen kieli ja tunnepuhe, positiivinen palaute ilahduttaa opiskelijoita, jalkojenhoitajan työpäivä ja työsuhteen ehdot muutostilanteissa yksityissektorilla.

SuPer 1/2018

Aiheina muun muassa sote-uudistuksen vain teoriassa toimiva valinnanvapaus, ammattiosastojen yhteistyö Hämeessä, vahvan itsetunto luodaan jo lapsuudessa ja häirintään on puututtava heti.

SuPer 12/2017

Aiheina muun muassa lähimiesten osaamista ei tunneta tarpeeksi, työyhteisöön sopeutuminen on kaksisuuntainan prosessi, elintavat ratkaisevat muistisairauksissa sekä kuntapäättäjä, joka perehtyi kotihoitoon.

SuPer 11/2017

Aiheina muun muassa sote-palveluiden yksityistäminen huolettaa kunnissa, harmaa ylityö pienentää palkkaa päiväkodissa, myötätuntoon voi väsyä ja köyhien lapsiperheiden määrä kasvaa.

SuPer 10/2017

Aiheina muun muassa SuPerin sote-malli, koulutusreformi muuttaa lähihoitajakoulutusta, näkövamma ei estä työtä lähihoitajana sekä saattohoito ja tunteet puheena lähihoitajatapahtumassa.

SuPer 9/2017

Aiheina muun muassa sisäilmaongelmat työpaikoilla, hoitaja potilaana, hoitokoti Tuhkimo tarjoaa päihdekuntoutusta naisille ja tekoäly ei vie hoitajan töitä.

SuPer 8/2017

Aiheina muun muassa La Carita -palkitut työyhteisöt, uusi tartuntatautilaki astui voimaan, jalkapallo yhdistää lapsia ja kasvattajan kannattaa huoltaa ääntään.

SuPer 6-7/2017

Aineina muun muassa vanhus tulee tunnistaa yksilönä, lapsikin suree kuolemaa, erikoissairaanhoidossa työskenteleville oma foorumi ja ohjeita muistisairaan kohtaamiseen.

SuPer 5/2017

Aiheina muun muassa robotti auttajana, posti pilotoi yhteistyötä kotihoidon kanssa, pääluottamusmiesten neuvottelupäivät ja sosiaalisen median ABC.

SuPer 4/2017

Aiheina muun muassa jalkojenhoitajien alv-käytännöt, saattohoito, vammaistyö kaipaa miehiä ja moniresistenttien bakteerikantojen yleistyminen.

SuPer 3/2017

Aiheina muun muassa digitaalisuus päiväkodeissa, hengityshalvauspotilaan hoitajan typöpäivä, tukea aikuisopiskeluun ja matka-aika huomioitava kotihoidossa.

SuPer 2/2017

Aiheina muun muassa sopimattomien hyväksyminen koulutukseen on ongelmallista, työnohjaus vapauttaa voimia, ohjeita seksuaalisuuden kohtaamiseen ja haamuvuorot.

SuPer 1/2017

Aiheina muun muassa eläkeuudistus astui voimaan, miehen keskieläke on hoitajan palkka, yrittäjyys kiinnostaa ja työ- ja yksilövalmentaja tukee opiskelijoita.

SuPer 12/2016

Aiheina muun muassa lääkehoidon osaaminen pitää osoittaa, lastenhoitaja työpäivä, lapselle keho on leikki sekä hoitajan ja potilaan vuorovaikutus.

SuPer 11/2016

Aiheina muun muassa positiivinen pedagogiikka, työpaikkaväkivallan riskit, viisi faktaa ihmiskaupasta ja tutkimushoitajan työpäivä,

SuPer 10/2016

Aiheina muun muassa terve sisäilma, työpaikkakiusaamiseen on puututtava heti, Suomen kanta perheenyhdistämisiin on nihkeä ja kuulumisia lähihoitajatapahtumasta.

SuPer 9/2016

Aiheina muun muassa hygieniakäytäntöjen yhdistäminen, musiikki vaikuttaa päätöksiin, eettinen rekrytointi sekä linja-autolla liikkuvat sote-palvelut,

SuPer 8/2016

Aiheina muun muassa muistisairaiden tunnistusranneke, syömishäiriöiden kohtaaminen vaatii kärsivällisyyttä, nuoret ja diabetes sekä uudet toimintatavat kotihoidossa.

SuPer 6-7/2018

Aiheina muun muassa työhyvinviontiselvitys, riittävän hyvä kielitaito, uusi teknologia puhuttaa terveydenhuoltoalan sihteereitä sekä lääkkeet ja ravitsemus.

SuPer 5/2016

Aiheina muun muassa siedätyksestä apua allergiaan, puheenjohtajaehdokkaat, kotihoitoon tarvitaan uusi toimintamalli ja sosiaalihuollon työntekijät Suosikki-rekisteriin.

SuPer 4/2016

Aiheina muun muassa opiskelijoiden kummivanhukset, kotikuntoutus auttaa alkuun, kahdeksan kysymystä tietosuojasta ja luotettavat lääkehoidon tietolähteet.

SuPer 3/2016

Aiheina muun muassa lähihoitajien työharjoittelu Somaliassa, huomataanko vanhuksen suru, tuberkuloosi voi tarttua työssäkin ja löytyykö lääkäriltä aikaa keskustella.

SuPer 2/2016

Aiheina muun muassa hoiva-avustajien asema puhuttaa, desinfiointiaineet muuttuvat, työuupumus vaanii hoitajia ja näyttösuunnitelma toimii netissä.

SuPer 1/2016

Aiheina muun muassa ratkaiseeko raha ihmisen arvon sote-uudistuksessa, lapsella on oikeus leikkiin, ikääntymisen vaikutus lääkehoitoon ja Caress-kotihoitohanke.

SuPer 12/2015

Aiheina muun muassa asiaa vapaaehtoistyön ja palkkatyön rajan hämärtymisestä, muistikylän arjesta sekä joulupukin työn terveyshaitoista.

SuPer 11/2015

Aiheina muun muassa kuntouttava työote, palvelukodin virtuaaliset liikuntahetket ja sisäilmaongelmat.

SuPer 10/2015

Aiheina muun muassa turvallisuusala tuli työpaikoille, lääkehoitosarja alkaa sekä erityisherkkyys vaivana ja voimavarana.

SuPer 9/2015

Aiheina muun muassa Huittisten kotihoidossa mittatilauskassit, suun terveydenhuolto osaksi kotihoitoa, soveltuvuuskokeita ei enää vaadita ja työssäoppimisen pelisäännöt.

SuPer 8/2015

Aiheina muun muassa kiusaaminen ei lopu rankaisemalla, aivovammakuntoutujan hoito ja ensiapua festareilla.

SuPer 6-7/2015

Aiheina muun muassa myötätuntostressi, hygienia hoitotyössä, dialyysihoitajan työpäivä ja ehkäisevän päihdetyön muutokset.

SuPer 5/2015

Aiheina muun muassa Sjögrenin syndrooma, hyvä työhakemus, lapsiperheiden kotipalvelun paluu ja luovuusterapiat.

SuPer 4/2015

Aiheina muun muassa varhaiskasvatuksen ryhmäkokokatto, terveysvalistuksen kovat keinot ja syöpäpotilaiden hoitajan työpäivä.

SuPer 3/2015

Aiheina muun muassa suun terveys, kuntoutuskodissa opetellaan arjen taitoja, äänten kuuleminen on luultua yleisempää ja SuPer somessa.

SuPer 2/2015

Aiheina muun muassa kuulokoje auttaa, kipu on kokijansa oma, ikääntyneiden alkoholinkäyttö ja pikakuntoilua.

SuPer 1/2015

Aiheina muun muassa tulehdukselliset suolistosairaudet, omavalvontasuunnitelma laadun turvana ja vajaaravitsemus on ikääntyvien ongelma.