Työnantaja ei maksanut suojelutyön palkkoja ajoissa – tuomittiin korvauksiin

Työtuomioistuin on määrännyt Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointialueen maksamaan SuPerille ja Tehylle korvauksia, sillä se ei maksanut ajoissa hoitajalakon aikaisia suojelutyön palkkoja.

Teksti Saija Kivimäki

SuPerin ja Tehyn yhteinen neuvottelujärjestö Sote ry ja Kunta- ja hyvinvointialuetyönantajat KT hyväksyivät lokakuussa valtakunnansovittelijan sovintoesityksen osana olleen erillissopimuksen. Sen mukaan työnantajien tuli maksaa lakon aikaisen suojelutyön palkat marraskuun loppuun mennessä.

Suojelutyötä tehtiin hoitajalakon aikaan huhtikuun alussa. Kaksi viikkoa kestänyt lakko koski 25 000 työntekijää kuudessa sairaanhoitopiirissä ja osassa niiden lähipiirissä toimivissa yhtiöissä ja osuuskunnissa.

Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiirissä tehdystä suojelutyöstä palkkoja ei vielä marraskuunkaan loppuun mennessä ollut maksettu, joten Sote ry kanteli asiasta työtuomioistuimeen.

Päätös syntyi yksimielisesti

Työtuomioistuimen yksimielisellä päätöksellä työnantaja tuomittiin maksamaan Sote ry:lle 2 500 euroa työehtosopimuksen rikkomisesta.

Sairaanhoitopiiri siirtyi vuodenvaihteessa osaksi Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointialuetta, joten tuomio ja osa Sote ry:n oikeudenkäyntikuluista lankesi hyvinvointialueen maksettavaksi.

Hyvinvointialue on sittemmin maksanut hoitajille keväällä maksamatta jääneet palkat.

Työtuomioistuin ratkoo työehtosopimusten tulkintaerimielisyyksiä. Sen tuomioiden tarkoitus on tehostaa työehtosopimusten noudattamista, eivätkä määrätyt sakot ole korvausta sopimuksen laiminlyönnin mahdollisista taloudellisista vahingoista työntekijöille.

Mainos

Sinua voisi kiinnostaa myös: Hoitajilla teetettiin hätätyötä turhaan lakon aikana: Työsuojeluviranomainen puuttui asiaan

Sinua voisi kiinnostaa myös

Työntekijä sai potkut ilmoitettuaan sairastumisestaan – Työnantaja velvoitettiin maksamaan korvauksia lähes 10 000 euroa

Kolme lähihoitajaa sai työkavereitaan pienempää palkkaa – Korvauksia kertyi maksettavaksi lähes 39 000 euroa

Suora kysymys: Voiko työnantaja siirtää minut toiseen yksikköön yt-neuvotteluiden seurauksena?