Lähihoitaja Jenna Luomansuu: ”Asukas sanoi, että sydän on kotona”

Mikä lähihoitajan työssä on parasta? Kauhavalla kotihoidon ryhmäasumisyksikkö Helmirannassa työskentelevästä Jenna Luomansuusta vanhustyö tuntuu hyvältä ja tärkeältä.

Kuva: Juha Harju

Teksti Elina Kujala

”Itselläni ei ole ollut isovanhempia, joten ehkä sen takia vanhustyö tuntuu nyt hyvältä ja tärkeältä. Lähdin opiskelemaan lähihoitajaksi heti ysiluokan jälkeen. Oli päivänselvää, että minun ammattini on lähihoitaja. Äitini on myös hoitaja ja muistan, kuinka lapsena ihailin häntä ja hänen työtään, ja ajattelin, että minustakin tulee isona hoitaja.

Lähihoitajia tarvitaan monessa paikassa. Jokainen löytää varmasti sen oman juttunsa ja pääsee käyttämään ja kehittämään omaa ammattitaitoaan. Harvoin yksi koulutus tarjoaa mahdollisuuksia työskennellä niin monenlaisissa tehtävissä.

Parasta työssäni ovat asiakkaat. Ja vaikka tietyt rutiinit tietenkin toistuvat, silti jokainen päivä on erilainen. Yhteistyö omaisten ja muiden tahojen kanssa on minun mielestäni tosi mukavaa. Pidän vaihtelusta. Aloitan nyt työt äkkilähtijänä, joka kiertää eri yksiköissä ja menee sinne, missä kulloinkin tarvitaan.

Mainos

Olen miettinyt, mitä tekisin, jos en olisi lähihoitaja. Kyllä se joka tapauksessa olisi jotakin ihmisiin ja hoitamiseen liittyvää. Veri vetää hoitoalalle.

Mieleeni on jäänyt, kun asukas kiitti, että minulla oli aikaa kuunnella häntä. Otti kädestä kiinni ja sanoi että sydän on kotona.”

Sinua voisi kiinnostaa myös:

Lastenhoitaja Hanna Laine: ”Tunnen, että minulla on paljon annettavaa lapsille”

Lähihoitaja Jarno Lemola: ”Haluan tehdä työtä, jossa voin auttaa toista ihmistä”

Lääkintävahtimestari Jarno Luukkonen: ”Työssä parasta on monipuolisuus”

Sinua voisi kiinnostaa myös

Kouluyhteisöohjaaja Mika Önkki: ”On tärkeä osata erottaa, milloin kyse on tavallisista teini-iän kuohuista ja milloin vakavammasta ongelmasta”

”Työpäivä voi alkaa avantouinnilla asukkaan kanssa” – Virikeohjaaja Kirsi Sauvala järjestää ohjelmaa palvelutalon asukkaiden arkeen

Lähihoitaja toteuttaa lääkehoitoa koulussa