Lääkintävahtimestari Jarno Luukkonen: ”Työssä parasta on monipuolisuus”

Mikä lähihoitajan työssä on parasta? Oulun yliopistollisessa sairaalassa lääkintävahtimestarina työskentelevä Jarno Luukkonen pitää siitä, että tilanteet vaihtelevat ja työssä oppii koko ajan uutta.

Kuva: Petteri Löppönen

Teksti Saija Kivimäki

”Työskentelin pitkään Oysin kuljetuskeskuksessa. Tein sisäistä tavarankuljetusta osastolta toiselle, siinä tuli sairaala-alue tutuksi, kaikenlaiset kolot ja sopukat. Alue on iso, ja joudun edelleen päivittäin neuvomaan siviilipuolta, missä eri osastot sijaitsevat.

Lähihoitajana olen työskennellyt nyt viitisen vuotta. Hakeuduin koulutukseen, koska halusin ammatin, jossa saa auttaa ihmisiä ja jossa varmasti riittää töitä. Parasta on monipuolisuus. Työtilanteet vaihtelevat ja koko ajan oppii jotain uutta. Esimerkiksi leikkaussalissa huolehdimme potilaan sopivaan leikkausasentoon. Perehdytysvaiheessa kuivaharjoittelimme asentoja, miltä ne itsestä tuntuvat ja mikä on hyvä asento. Käytännön työssä niin ei ehdi tehdä. Perusasennot toimivat aika lailla tilanteessa kuin tilanteessa, mutta joskus täytyy soveltaa ja miettiä porukalla, miten potilas pysyy tasolla ja millaisessa asennossa hänelle ei tule painaumia.

Mainos

Olen ajatellut, että tämä on eläkevirka. Meillä on hyvä työyhteisö ja hommaa on kiva tehdä. Jos aikataulu pitää, Oysin uuden sairaalan ensimmäinen osa valmistuu ensi vuonna ja ensimmäiset yksiköt pääsevät muuttamaan sinne. Siitä on puhuttu tulevaisuuden sairaalana ja maailman älykkäimpänä sairaalana. Mikäpä siellä olisi töitä tehdessä.”

Sinua voisi kiinnostaa myös:

Lastenhoitaja Hanna Laine: ”Tunnen, että minulla on paljon annettavaa lapsille”

Lähihoitaja Jarno Lemola: ”Haluan tehdä työtä, jossa voin auttaa toista ihmistä”

Lähihoitaja Jenna Luomansuu: ”Asukas sanoi, että sydän on kotona”

Sinua voisi kiinnostaa myös

Kouluyhteisöohjaaja Mika Önkki: ”On tärkeä osata erottaa, milloin kyse on tavallisista teini-iän kuohuista ja milloin vakavammasta ongelmasta”

”Työpäivä voi alkaa avantouinnilla asukkaan kanssa” – Virikeohjaaja Kirsi Sauvala järjestää ohjelmaa palvelutalon asukkaiden arkeen

Lähihoitaja toteuttaa lääkehoitoa koulussa