Lastenhoitaja Hanna Laine: ”Tunnen, että minulla on paljon annettavaa lapsille”

Mikä lähihoitajan työssä on parasta? Helsingissä päiväkoti Puotinharjussa työskentelevä lastenhoitaja Hanna Laine työskentelee lapsuuden unelma-ammatissaan.

Kuva: Anna Autio

Teksti Saija Kivimäki

”Olen esikouluikäisestä asti sanonut, että minusta tulee lastenhoitaja, enkä tiedä mitä muutakaan tekisin työkseni. Tämä on unelma-ammattini.

Vuoropäiväkodissa työskentelen kaiken ikäisten lasten kanssa ja näen heidän arjestaan vuorokauden jokaisen hetken. Lapsi saattaa tulla hoitoon päiväunien jälkeen, kun toiset ovat olleet paikalla jo aamusta asti. Vuorotalossa työskentely on itsenäisempää ja pitää osata ohjautua eri tavalla kuin päivätalossa, jossa työkaveri on helpommin saatavilla ja lähettyvillä.

Teen tärkeää työtä täydellä sydämellä ja tunnen, että minulla on paljon annettavaa lapsille. Olen musikaalinen ja kädentaidot ovat minulle tärkeitä. Lasten kanssa on ihana soittaa erilaisilla soittimilla ja askarrella. Parasta on lasten aitous. He sanovat rehellisesti, mitä ajattelevat, haluavat ja toivovat. Näen lapsissa tulevaisuuden.

Varhaiskasvatuksen työntekijäpula näkyy totta kai myös vuoropäiväkodissa. Itse asiassa kiire vain korostuu vuoropäiväkodissa. Kun työntekijä puuttuu tai työvuorot on huonosti suunniteltu, pienten ja isojen lasten ryhmät yhdistetään, eikä se mielestäni ole lapsen edun mukaista. Päiväkodin pitäisi olla turvallinen paikka kaikille lapsille.”

Mainos

Sinua voisi kiinnostaa myös:

Lähihoitaja Jarno Lemola: ”Haluan tehdä työtä, jossa voin auttaa toista ihmistä”

Lähihoitaja Jenna Luomansuu: ”Asukas sanoi, että sydän on kotona”

Lääkintävahtimestari Jarno Luukkonen: ”Työssä parasta on monipuolisuus”

Sinua voisi kiinnostaa myös

Kouluyhteisöohjaaja Mika Önkki: ”On tärkeä osata erottaa, milloin kyse on tavallisista teini-iän kuohuista ja milloin vakavammasta ongelmasta”

”Työpäivä voi alkaa avantouinnilla asukkaan kanssa” – Virikeohjaaja Kirsi Sauvala järjestää ohjelmaa palvelutalon asukkaiden arkeen

Lähihoitaja toteuttaa lääkehoitoa koulussa