Soile Tanskanen: ”Työ on tuonut pitkäjänteisyyttä omaan elämään”

Lähihoitaja Soile Tanskanen työskentelee Joensuun päihdepalvelukeskuksessa.

Kuva: Riikka Hurri

Teksti Saija Kivimäki

”Olen työskennellyt päihde- ja mielenterveyspuolella vuodesta 2006. Ensimmäisenä mieleen tulee, että olen oppinut asiakkailta kärsivällisyyttä. Olen itse aika tulinen luonne ja kaiken pitäisi tapahtua nopeasti. Moni katkolle tuleva asiakas haluaisi heti seuraavana päivänä kuntoutukseen, ja heitä joutuu toppuuttelemaan, että ensin hoidetaan vieroitusoireet maltillisesti, jonka jälkeen mietitään laitoskuntoutuksen tarvetta. Huumeista vieroittaminen kestää noin kaksi viikkoa. Toiset toipuvat nopeammin, toiset hitaammin. Fyysiset oireet menevät nopeammin ohi, sen jälkeen psyykkiset oireet alkavat nostaa päätään.

Uskon, että työ on tuonut pitkäjänteisyyttä myös omaan elämään. Tällä hetkellä kärsivällisyyttäni koettelee takapihan vanha terassi. Sitä puretaan, ja poikani sanoi, että kestää pari viikkoa ennen kuin hän pääsee laittamaan uutta. Onneksi on luvattu vesisateita, se helpottaa vähän.

Mainos

Kun työkaverini kuulevat tämän, he alkavat taatusti nauraa. Aikoinaan Utran kuntoutumisyksikössä varoiteltiin, että Soile voi tulla kulman takaa. Se oli rakkaudellinen läppä, olen ikäni tottunut liikkumaan vähän vauhdikkaammin. Edelleenkään en töissä aina malta odottaa apua vaan teen asiat herkästi itse.”

Sinua voisi kiinnostaa myös:

Lastenhoitaja Marjo Viitalahti: ”Nauti myös eteen tulevista kuralammikoista”

Ympärivuorokautisessa vammaisyksikössä työskentelevä lähihoitaja Suvi Leinonen: ”Olen oppinut arvostamaan herkkyyttä”

Sinua voisi kiinnostaa myös

Kouluyhteisöohjaaja Mika Önkki: ”On tärkeä osata erottaa, milloin kyse on tavallisista teini-iän kuohuista ja milloin vakavammasta ongelmasta”

”Työpäivä voi alkaa avantouinnilla asukkaan kanssa” – Virikeohjaaja Kirsi Sauvala järjestää ohjelmaa palvelutalon asukkaiden arkeen

Lähihoitaja toteuttaa lääkehoitoa koulussa