SuPerin puheenjohtajaksi valittu Silja Paavola: ”Keskitymme jäsenten työnkuvan kirkastamiseen”

Silja Paavola jatkaa SuPerin puheenjohtajana kolmannelle kaudelle. Yksi tulevan kauden tärkeimmistä tavoitteista on hänen mukaansa koulutettujen hoitajien työnkuvan selkiyttäminen.

Silja Paavola

Silja Paavola jatkaa SuPerin puheenjohtajana seuraavan nelivuotiskauden. Kuva: Marjo Koivumäki

Teksti Sonja Kähkönen

Suomen lähi- ja perushoitajaliitto SuPerin puheenjohtajana jatkaa helsinkiläinen Silja Paavola. Puheenjohtaja äänestettiin SuPerin liittokokouksessa 15. syyskuuta. Toisena ehdokkaana oli lähihoitaja Anne Heiskanen Iisalmesta.

Paavola on toiminut SuPerin puheenjohtajana jo kaksi kautta, vuodesta 2012.

Valintansa jälkeen Silja Paavola kertoi lähtevänsä kolmannelle kaudelle samoilla energioilla kuin aiemminkin.

– Nyt keskitymme jäsenten työn sisällön kirkastamiseen. Ei pidä mennä vain talous edellä, vaan ihminen on laitettava keskiöön, hän totesi.

Paavola näkee, että toimintaympäristö muuttuu tulevalla puheenjohtajakaudella voimakkaasti. Yhteiskunnan hyvinvointi edellyttää hänen mukaansa, että ymmärrämme ihmisten perustarpeet ja peruspalveluiden merkityksen. Yhteiskunnan muutos näkyy myös siinä, miten ihmisille viestitään.

–  Edunvalvonta pysyy samana, mutta se, miten asioista viestitään ihmisille, muuttuu. Tietoa jaetaan yhä tiivistetymmässä muodossa eri kanavissa.

Paavola toteaa, että kolme tärkeintä tavoitetta tulevalla kaudella ovat koulutettujen hoitajien työnkuvan selkiyttäminen ja kirkastaminen, työntekijöiden osallistaminen työssä ja jäsenkehitykseen panostaminen.

Suurin haaste tulevalla kaudella tulee hänen mukaansa olemaan raha.

– Vaikka nämä ovat lakisääteisiä palveluja, on tehtävä töitä, että laadukkaiden palveluiden tuottamiseksi saadaan riittävästi rahaa.

Toisena puheenjohtajaehdokkaana ollut Anne Heiskanen valittiin SuPerin varapuheenjohtajaksi.

Vapaa-ajallaan Silja Paavola lenkkeilee ja lukee – varsinkin työhön liittyviä tekstejä. Lue Paavolan haastattelu SuPer-lehdestä 6-7/2020.

Sinua voisi kiinnostaa myös

Hoitajamitoituksessa tehtiin U-käännös – suhdeluvulla kikkailu lisää epävarmuutta sote-alalla

”Isku vasten hoitajien kasvoja” – SuPerin puheenjohtajaehdokkaat pitävät vientimallia tes-neuvotteluiden suurimpana uhkana

Takana 12 vuotta SuPer-liiton johdossa: ”Näihin vuosiin on mahtunut kaksi äärimmäisen pahaa paikkaa ja monia hyviä hetkiä”