Tulipalo terveyskeskuksen vuodeosastolla – Myrkkysavua hengittäneelle hoitajalle 2 200 euroa korvauksia

Terveyskeskuksen vuodeosastolla työskennellyt superilainen lähihoitaja oli yövuoronsa alussa havainnut tupakansavua eräässä huoneessa ja ottanut asiakkaalta tupakat pois. Sytytin oli jäänyt asiakkaalle.

Ammattiliitto antaa turvaa myös työhön liittyvissä rikosasioissa. Kuva: Mostphotos

Teksti Saija Kivimäki

Myöhemmin yöllä osastolla oli tullut palohälytys. Työvuorossa ollut hoitaja ja sairaanhoitaja evakuoivat vaarassa olleet 15 potilasta, joista vain yksi oli itse kävelevä.

Vartija sammutti muovikasvista alkaneen palon, mutta osastolla oli runsaasti savua, jota hoitaja hengitti siirtäessään asiakkaita turvaan.

Hoitaja joutui viideksi viikoksi sairauslomalle. Palossa syntyneet myrkylliset savukaasut aiheuttivat vakavia terveyshaittoja ja tekivät äänen pysyvästi käheäksi. Tapaus aiheutti hoitajalle pitkäaikaista unettomuutta ja työpaikalle meneminen pelotti.

Mainos

Tupakoitsija paljastui tuhotyön tekijäksi

Palon sytyttäminen oli tallentunut valvontakameroille ja tekijäksi paljastui sama henkilö, jolta hoitaja oli aikaisemmin ottanut tupakat talteen.

Hän oli myöhemmin esittänyt hoitajasta perättömiä väitteitä tämän esimiehelle, mistä hoitaja vaati korvausta kunnianloukkauksesta.

Käräjäoikeuden mukaan tuhotyön tekijä oli alkoholipsykoosin takia alentuneesti syyntakeinen tekoonsa. Hänet tuomittiin neljän kuukauden ehdolliseen vankeuteen sekä maksamaan hoitajalle 2 200 euroa kivusta, särystä ja muusta tilapäisestä haitasta.

Kunnianloukkaussyytteen käräjäoikeus kuitenkin hylkäsi.

Tuhotyön tekijälle tuli lisäksi korvattavaksi kunnalle materiaalivahingot, jälkisiivous sekä tapaukseen liittyvät ylimääräiset henkilöstökulut.

 

Ammattiliitto tuo turvaa myös työhön liittyvissä rikosasioissa

Jos työntekijä joutuu työssään rikoksen uhriksi, hänen tulee tehdä asiasta rikosilmoitus. Jos syyttäjä vie asiaa eteenpäin esitutkinnan jälkeen, kannattaa ottaa yhteyttä SuPeriin.

SuPer on vakuuttanut jäsenensä vastuu- ja oikeusturvavakuutuksella. Oikeusturvavakuutuksesta korvataan asianajo- ja oikeudenkäyntikuluja työhön liittyvissä asioissa, myös työhön liittyvissä rikosasioissa, jos jäsen täyttää oikeusturvavakuutuksen ehdot.

Lisää SuPer-voittoja löydät SuPerin verkkosivuilta!

Sinua voisi kiinnostaa myös

Irtisanomisille ei ollut perusteita – Lähihoitajille korvauksia yhteensä yli 95 000 euroa

Jäikö palkka saamatta? Toimi näin, jos työnantaja ei maksa palkkaa ajallaan tai se on maksettu väärin

Sairastuin lomalla – voiko lomapäiviä siirtää? Huomioi nämä asiat, jos sairastut ennen vuosilomaa tai sen aikana