Lastenhoitajan määräaikaisuudelle ei löytynyt perustetta – sai korvauksia lähes 12 000 euroa

Lastenhoitaja oli työskennellyt samalla työnantajalla lähes neljä vuotta määräaikaisissa työsuhteissa. Hän alkoi epäillä määräaikaisuuksia laittomiksi ja otti yhteyttä SuPeriin.

Kuva: Mostphotos

Teksti Saija Kivimäki

Asian selvittely ammattiliitossa vahvisti epäilyn: Useille määräaikaisille sopimuksille ei löytynyt perusteltua syytä.

SuPer kävi työnantajan kanssa neuvotteluita, minkä jälkeen työnantaja taipui maksamaan lastenhoitajalle korvauksia neljän kuukauden palkkaa ja kuukauden irtisanomisaikaa vastaavan summan, yhteensä lähes 12 000 euroa.

Vakinaista itsesi ennen kuin lakia muutetaan

Työsopimus on lain mukaan lähtökohtaisesti aina toistaiseksi voimassa oleva. Jos työsopimus solmitaan määräajaksi, sille on aina oltava perusteltu syy, esimerkiksi sijaisuus. Ainoa poikkeus tähän sääntöön ovat pitkäaikaistyöttömät. Heidät voi työllistää määräaikaisella sopimuksella ilman erillistä perustetta.

Mainos

Määräaikaista työsopimusta voi jatkaa toisella määräaikaisuudella vain perustellusta syystä. Jos työvoiman tarve on pysyvä, ei työnantaja voi teetättää työtä määräaikaisessa työsuhteessa.

Työntekijälle on kerrottava määräaikaisuuden syy työsopimusta tehdessä. Se on myös kirjattava työsopimukseen. Jos perustetta ei ole mainittu, kannattaa kysyä sitä työnantajalta ja tarkistaa sen oikeellisuus luottamusmieheltä.

Hallitus suunnittelee lain muuttamista niin, että vastaisuudessa työsopimuksen voi solmia perusteetta vuodeksi. Jos työskentelet määräaikaisessa työsuhteessa, tarkista perusteet ja sovi mahdollisesta vakinaistamisesta työnantajan kanssa ennen lain muuttumista.

Mainos

Lue myös: Perusteet tiskiin! Työsopimus on vakituinen, ellei määräaikaisuudelle löydy pätevää syytä

Sinua voisi kiinnostaa myös

Suora kysymys: Saako raskaana ollessa käydä työajalla neuvolassa, entä onko vauvaa odottavan pakko tehdä yövuoroja?

Onko työkaverin lahjaan pakko osallistua? Kolehtia kerätään monilla työpaikoilla ja se jakaa mielipiteitä

Suora kysymys: Saako arkipyhistä korvauksen aikana vai rahana?