Kolme lähihoitajaa sai työkavereitaan pienempää palkkaa – Korvauksia kertyi maksettavaksi lähes 39 000 euroa

Käräjäoikeus katsoi, että työnantaja ei ollut kohtuullisessa ajassa ryhtynyt riittäviin toimiin palkkaeron poistamiseksi.

Kuva: Mostphotos

Teksti Saija Kivimäki

Hoivajätti osti keväällä 2015 Turun seudulla toimivan tehostetun palveluasumisen yksikön, jossa työskennelleet viisi lähihoitajaa siirtyivät uudelle omistajalle vanhoina työntekijöinä. Työsuhteiden edut ja palkka pysyivät ennallaan. Yrityskaupan jälkeen yksikköön palkattiin kolme uutta hoitajaa, joista kaksi aloitti työnsä syksyllä 2015 ja kolmas syksyllä 2019. Kaikki lähihoitajat tekivät samaa työtä, mutta kolmelle myöhemmin aloittaneelle palkka määriteltiin matalamman palkkaluokan mukaiseksi.

Asian selvittäminen eteni käräjäoikeuteen, jossa työnantaja vetosi muun muassa siihen, että yhtiön heikko liiketoiminta oli estänyt palkkaerojen tasaamisen.

Käräjäoikeuden viime syksynä antaman tuomion mukaan työnantajalla oli ollut velvollisuus toimia aktiivisesti työntekijöiden palkkaeron korjaamiseksi, mitä se ei ollut tehnyt. Työnantaja määrättiin maksamaan kolmelle lähihoitajalle vahingonkorvauksia yhteensä lähes 39 000 euroa.

Palkkaero on poistettava kohtuullisessa ajassa

Varsinais-Suomen käräjäoikeudessa käsitellyssä tapauksessa arvioitiin, mikä on työnantajalle kohtuullinen aika poistaa palkkaerot. Kun kolmen lähihoitajan tapauksessa nostettiin kanne, työnantaja oli maksanut samaa työtä tekeville lähihoitajille eri suuruista palkkaa yli kuusi vuotta.

Mainos

Samaa tai samanarvoista työtä tekeville työntekijöille on maksettava samaa palkkaa. Työnantajan on kohtuullisessa ajassa pyrittävä korvaamaan palkkaero. ”Kohtuullista aikaa” ei ole laissa tarkoin määritelty vaan se vaihtelee tapauskohtaisesti. Tavallisesti kohtuullisena aikana on pidetty muutamaa vuotta, mutta oikeudessa jopa viisi vuotta on katsottu kohtuulliseksi ajaksi. Arviointiin on vaikuttanut esimerkiksi se, millaisiin toimiin työantaja on ryhtynyt palkkaeron poistamiseksi.

Lue myös: Työnantaja maksoi samasta työstä eri palkkaa – lähihoitajille yli 40 000 euroa korvauksia

Lähihoitajille maksettiin vuosia eri palkkaa – hovioikeus tuomitsi työnantajan korvauksiin

Mainos

Sinua voisi kiinnostaa myös

Työntekijä sai potkut ilmoitettuaan sairastumisestaan – Työnantaja velvoitettiin maksamaan korvauksia lähes 10 000 euroa

Suora kysymys: Voiko työnantaja siirtää minut toiseen yksikköön yt-neuvotteluiden seurauksena?

Korkein oikeus: Työnantajalla ei ollut oikeutta muuttaa hoitajien ruokataukoa palkattomaksi