Muistilista kouluttautuvalle: Superilainen, oletko kartalla ensi vuoden muutoksista?

Vuosi 2023 tuo mukanaan monenlaisia uudistuksia. Uudet hyvinvointialueet aloittavat toimintansa. Samalla SuPerin luottamusmieskoulutus uudistuu.

Kuva: Marjo Koivumäki

Teksti Tarja Sundqvist, koulutuskoordinaattori

Ota tästä talteen kouluttautuvan superilaisen muistilista ja lähde päivittämään tietojasi tulevalle vuodelle!

Koulutus kannattaa

Edunvalvontakoulutuksen tarkoitus on varmistaa, että SuPerin luottamusmiehillä, pääluottamusmiehillä, työsuojeluvaltuutetuilla ja -asiamiehillä sekä ammattiosastojen puheenjohtajilla on aina viimeisin tieto ja osaaminen SuPerin edunvalvonnasta ja työhyvinvoinnista.

Päivitä tietosi!

Tutustu syksyn kurssivalikoimaan osoitteessa superliitto.fi/jasenyys/koulutukset. Kursseja järjestetään sekä lähiopetuksena että etäopetuksena.

Näin ilmoittaudut koulutukseen:

 • Ilmoittautuminen tapahtuu kirjautumalla Oma SuPer -palveluun osoitteessa superliitto.fi.
 • Tarkista kohderyhmä ja sopimusala, jolle kurssi on tarkoitettu.
 • Mainitse, missä tehtävässä toimit. Voit merkitä sen vapaamuotoiseen tekstikenttään.
 • Merkitse laskutustiedot kursseista, joita koskee ruokailu- tai kurssikustannusten laskutuskäytäntö. Luottamusmiehet valitsevat ruokailukustannusten korvauksen ja työsuojeluvaltuutetut kurssikustannusten korvauksen.
 • Majoitus on kahden hengen huoneissa. Voit valita myös yhden hengen huoneen, mutta tällöin erotus tulee sinulle itsellesi maksettavaksi. Erotuksen hinta on hotellikohtainen.
 • Noudatathan annettuja hakuaikoja. Jälki-ilmoittautumisia ei valitettavasti voida huomioida.

Osa kursseista on palkallisia:

Edunvalvontakoulutukset ovat palkalliseksi neuvoteltuja koulutuksia niiden sopimusalojen osalta, jotka on mainittu koulutuskalenterissa kunkin kurssin kohdalla.

Matkustusohje kurssilaiselle:

 • Lue kurssikutsun mukana oleva matkustusohje ennen matkan suunnittelua ja lippujen tilaamista. Matkustamiseen on ensisijaisesti käytettävä julkista liikennettä. Kaikkien kustannusten maksaminen edellyttää, että matkalaskuun liitetään kuitit tai muu pätevä selvitys.
 • Ilman tositteita ei matkakorvausta voida maksaa. Matkalaskut tehdään sähköistä M2-matkalaskuohjelmaa käyttäen ja ohjeet siitä lähetetään kunkin kurssikutsun mukana.
 • Mikäli joudut koulutuspäivän aamuna lähtemään kotoa ennen klo 05.00, sinulla on oikeus lisäyöhön SuPerin yhteyshenkilön valitsemassa majoituspaikassa.
 • Ilmoita majoitustarpeesi ilmoittautumisen yhteydessä.
 • Varaa matkaliput ajoissa, mutta kuitenkin vasta saatuasi kurssikutsun.
 • Kurssitunnuksen saat kutsun mukana.

Mainos

Kuka kustantaa kurssit?

Kuntasektori:

SuPer maksaa kurssimaksun, majoituksen ja matkakulut. Kuntasektorilla luottamusmies- ja yhteistoimintakoulutuksen osalta työnantaja maksaa SuPerille palkallisen virkavapaan/työloman saaneiden osalta työmarkkinasopimuksen mukaisen ruokailukustannusten korvauksen, joka v. 2022 on 26,21 €/kurssipäivä.

Työsuojelupuolella kurssikustannusten korvaus on 40,00 € /kurssipäivä.

Webinaarien kohdalla ei ole vastaavaa laskutuskäytäntöä.

Yksityissektori:

SuPer maksaa kurssimaksun, majoituksen ja matkakulut.

Työnantaja myöntää palkallisen vapaan koulutustyöryhmän hyväksymille kursseille.

Mainos

Kutsu tulee sähköpostilla

Kutsu pyritään lähettämään noin 6 viikkoa ennen koulutustapahtuman alkua.

Kaikki kutsut lähetetään sähköisessä muodossa, joten huolehdithan, että postilaatikossa on aina tilaa. Jos kutsua ei kuulu, tarkista roskaposti. Joskus viestejä voi mennä myös sinne.

Osallistu ohjelman mukaan

Kun saat työnantajaltasi palkallista työlomaa koulutuksiin osallistumista varten, velvollisuutesi on olla paikalla ohjelman mukaisesti. Jos joudut lähtemään ennen kurssin päättymistä, sovi asiasta kurssinvetäjän kanssa.

Muista myös nämä!

Myös Aktiivi-Instituutti järjestää luottamusmies-, työsuojelu- ja yhteistoimintakoulutusta, johon SuPerin aktiivisia jäseniä osallistuu paljon vuoden aikana!

Aktiivi-Instituutista löytdät esimerkiksi tietoa konsultin tutkinnon suorittamisesta.

Työmarkkinakonsultin ja työsuojelukonsultin tutkinnot ovat uudistuneet. Uudet tutkinnot käynnistyvät vuonna 2023. Koulutuksen järjestää Aktiivi-instituutti.

Mikäli olet kiinnostunut suorittamaan työmarkkinakonsultin tai työsuojelukonsultin tutkinnon, lähetä hakemus SuPerin edunvalvontayksikköön osoitteeseen tarja.sundqvist(a)superliitto.fi

Viimeinen hakupäivä on 13.3.2023

Hakemus on vapaamuotoinen. Mainitse kaikki olennainen tieto: oletko suorittanut luottamusmiestutkinnon tai työsuojelun peruskurssit ja jatkokurssin, missä tehtävässä toimit nykyään, ay-urasuunnitelma ja muut tärkeät tiedot.

Valinnan koulutukseen tekee edunvalvontajohtaja.

Kustannukset korvataan kuten muussakin SuPerin kurssitoiminnassa.

 

 

 

 

Sinua voisi kiinnostaa myös

Linn Ahlskog: ”Haluan kehittyä hoitajana ja työskennellä ihmisten parissa”

Keniassa suomalainen lähihoitajatutkinto on koko kylän projekti

Hyvinvointiteknologialajin voittaja Jenni Rantio: ”Vuorovaikutustaidot ovat vahvuuteni”