Lähihoitaja Lucinda Henriksson palkittiin Itä-Uudenmaan vuoden oppisopimusopiskelijana – opinnot etenivät vauhdilla

Superilainen Lucinda Henriksson suoritti lähihoitajaopinnot vain hieman yli vuodessa. Opintojen aikana suomen kielen taito kehittyi vauhdilla.

lähihoitaja valmistuminen

Lähihoitaja Lucinda Henriksson toteaa, että suomen kieli ei ole helpoimmasta päästä oppia. Kuva Lucindan kotialbumi.

Teksti Sonja Kähkönen sonja.kahkonen@superliitto.fi

Lucinda Henriksson muutti Filippiineiltä Suomeen vuonna 2011. Hän meni naimisiin, sai lapsen ja hoiti lasta kotonaan kolmen vuoden ajan. Lucinda halusi kuitenkin uudessa kotimaassaan ammatin, joten hän alkoi kartoittaa opiskeluvaihtoehtoja. Aluksi hän hakeutui opiskelemaan suomen kieltä Porvoon Edupoliin. Lucinda oli suorittanut Filippiineillä merkonomin koulutuksen, mutta hoitotyö oli aina kiinnostanut häntä.

– Pidän siitä, että voin auttaa heitä, jotka tarvitsevat apua ja hoitoa, hän kertoo.

Lucinda oli ensin kuuden kuukauden työkokeilussa Palvelutalo Rantakartanossa, joka myytiin myöhemmin Esperille. Kokeilun jälkeen hän kysyi esimieheltään mahdollisuutta oppisopimuspaikkaan. Työpaikka löytyi ja Henriksson aloitti lähihoitajaopinnot maaliskuussa 2017. Lähihoitajaksi hän valmistui jo kesäkuussa 2018.

Reilun vuoden opinnot olivat tiukka puristus, eikä vapaa-aikaa jäänyt liikaa. Nyt Lucindalla on taas aikaa harrastuksille. Vapaa-aikanaan hän valokuvaa ja kirjoittaa blogia osoitteessa www.chymecindy.com.

Opinnoissaan Lucinda suuntautui vanhustyöhön. Hän työskentelee edelleen Loviisassa Esperi Care Oy:n yksikössä. Työtä hän tekee sekä aamu- että iltavuorossa.

Itä-Uudenmaan vuoden oppisopimusopiskelijan palkinto luovutettiin Edupolin ja Point Collegen yhteisellä oppisopimusbrunssilla perjantaina 30. marraskuuta. Perusteluina Lucindan palkitsemiselle oli se, että hän suoritti kaksivuotisen tutkinnon reilussa vuodessa sekä se, että alun haasteiden jälkeen hänen suomen kielen taitonsa nousi kohisten. Kiitosta Lucinda sai myös positiivisuudesta ja ahkeruudesta.

Sinua voisi kiinnostaa myös

Linn Ahlskog: ”Haluan kehittyä hoitajana ja työskennellä ihmisten parissa”

Keniassa suomalainen lähihoitajatutkinto on koko kylän projekti

Hyvinvointiteknologialajin voittaja Jenni Rantio: ”Vuorovaikutustaidot ovat vahvuuteni”