Hyvinvointiteknologialajin voittaja Jenni Rantio: ”Vuorovaikutustaidot ovat vahvuuteni”

41-vuotiaalla lietolaisella Jenni Rantiolla on syytä tuplajuhlaan: viime torstaina tuli voitto Taitaja-kisan hyvinvointiteknologialajista ja hän valmistuu lähihoitajaksi muutaman viikon päästä.

Lähihoitajaopiskelija Jenni Rantio voitti Taitaja2023-kilpailuissa Hyvinvointiteknologialjin. Kuva: Anna Autio

Teksti Mari Frisk

– Nyt alkaa jo syke tasaantua, hän kuvaa tunnelmiaan voiton jälkeisenä aamuna.

Novidaan saatiinkin kaksi kolmesta mitalista, sillä Jennin opiskelukaveri Terhi Tammi sai pronssia.

– Terhin kanssa yhdessä lähdettiin kisaan.

Kilpailuihin kaksikkoa kannusti opettaja Anne-Mari Seppälä, jota Jenni haluaa kiittää lämpimästi tsempistä koko kisamatkan ajan.

– Ensi alkuun vähän hirvitti, kun kuulin, että hyvinvointiteknologia on tänä vuonna yksilölaji, ei parikilpailu. Ajattelin sitten, että kyllä minä lähden, ei siinä mitään menetä ja varmasti oppimiskokemuksena tosi hieno.

– EEG oli suosikkitehtäväni, vaikka oli lähtökohtaisesti varmaankin se vierain, sillä aivojen sähkökäyrän mittaus ei ole tullut opinnoissa vastaan. Suorituksen jälkeen tuli tosi tyytyväinen fiilis. Tehtävissä panostin kokonaisuuteen, enkä ottanut paineita siitä, että en handlaa jokaista yksityiskohtaa. Pidin myös Exoskeleton-tehtävästä, se on hyvä esimerkki siitä, että hyvinvointiteknologia tukee myös hoitajan työhyvinvointia. Oma vahvuuteni kilpailussa oli varmasti vuorovaikutustaidot.

Jenni kertoo, että kilpailu jännitti, etenkin ensi alkuun.

–Onhan se erilaista toimia asiakkaan kanssa kahdestaan, Taitajassa tuomarit tarkkailivat tekemisiä ja teltassa oli kova hälinä, viimeisenä kisapäivänä siihen oli jo tottunut.

Kanssakilpailijoistaan Jennillä on vain hyvää sanottavaa.

– Finalistiseitsikkomme oli tosi tasaväkinen ja kaikin puolin mukava. Meillä oli yhteinen taukotila lähihoitajalajin kilpailijoiden kanssa, joten heihinkin tuli tutustututta. Oli kyllä mahtava kokemus, tuskin tulee toista kertaa vastaan!

Jenni odottaa jo kesää ja valmistumista, opintojen jälkeen on mahdollisuus keskittyä töihin ja perheeseen.

Mainos

Työt jatkuvat valmistumisen jälkeen

Osaamisalana Jennillä on sairaanhoito ja huolenpito. Hän viihtyy oppisopimuspaikassaan Seniorikoti Aurahovissa, jossa töitä on tarjolla valmistumisen jälkeenkin.

– Suoritan opintojeni loppupätkän oppisopimuksella, sillä aikuiskoulutustuki päättyi muutama kuukausi sitten.

Jenni kertoo olevansa alanvaihtaja, hän on aiemmalta koulutukseltaan lastenohjaaja ja on työskennellyt pitkään kaupan alalla sekä tehnyt myös kehitysvammaisten ryhmälomitusta.

Vapaa-ajallaan Jenni viihtyy perheen parissa, kotona on aviomies ja kaksi poikaa.

Sinua voisi kiinnostaa myös

Linn Ahlskog: ”Haluan kehittyä hoitajana ja työskennellä ihmisten parissa”

Keniassa suomalainen lähihoitajatutkinto on koko kylän projekti

Lähihoitajalajin voittaja Eveliina Karhu: ”Lääkelaskutehtävästä jäi ylpeä olo”