Yli sata superilaista ehdolla kuntavaaleissa – Hoitotyölle arvostusta myös palkassa, muistuttaa SuPer

Kuntavaaleissa valitaan edustajat kuntien ylintä päätösvaltaa käyttäviin valtuustoihin. SuPerille ehdokkuudestaan on ilmoittanut 134 jäsentä.

Parempi palkka ja paremmat työolot houkuttelisivat ihmiset hakeutumaan ja myös jäämään hoitoalalle. Kuva: Mostphotos

Teksti Saija Kivimäki

Jos sote-uudistus toteutuu suunnitellusti, sosiaali- ja terveyspalvelut sekä pelastustoimi eli iso osa kuntien nykyisistä tehtävistä poistuu kuntien vastuulta tulevan valtuustokauden aikana.

Mainos

Jäljelle jää silti monia merkittäviä tehtäviä, kuten varhaiskasvatuksen ja koulutuksen, kulttuuri- ja nuorisotoiminnan järjestäminen sekä kaupunkisuunnitteluun, maankäyttöön ja ympäristöön liittyvät tehtävät.

Sote-uudistuksen myötä vaihtuu monien lähihoitajien työantaja, mutta paljon hoitajia myös jää kuntien palkkalistoille, ja heidän työllään on suuri merkitys kaikkien kuntalaisten hyvinvoinnille.

 

Koronan uhasta korvaus

SuPer on kuntavaaliteeseillään nostanut esiin lähihoitajien työstä seikkoja, joihin kuntapäättäjillä on mahdollisuus vaikuttaa.

Teesit muistuttavat, että riittävä määrä koulutettuja lähihoitajia on edellytys sosiaali-, terveys- ja varhaiskasvatuspalveluiden hyvälle laadulle. Varhaiskasvatuksessa voidaan ehkäistä syrjäytymistä, ja vanhuksilla on oikeus hyvään hoitoon, osaaviin hoitajiin sekä riittävään ravintoon ja ulkoiluun.

SuPer vaatii myös, että sote- ja vaka-alojen arvostuksen tulee näkyä myös palkkauksessa ja että koronauhkan alla työskenteleville ammattilaisille tulee maksaa erillinen korvaus.

 

Paljon superilaisia ehdokkaana

SuPerin jäsenet ovat asettuneet aktiivisesti ehdolle kuntavaaleissa. Liiton tiedossa on 134 ehdokasta useista eri puolueista ja eri puolilta Suomea Helsingistä Inariin asti. Oman alueen superilaisia ehdokkaita voi tiedustella omasta ammattiosastosta.

Vaaleissa valitaan edustajat kunnanvaltuustoihin, jotka päättävät kunnan toiminnasta ja taloudesta. SuPerin kuntavaaliteesit löytyvät kokonaisuudessaan liiton verkkosivuilta.

Kuntavaalit pidetään sunnuntaina 13. kesäkuuta. Ennakkoäänestys päättyy tiistaina 8. kesäkuuta.

Sinua voisi kiinnostaa myös

Kun pappa ei pääse hoivakotiin, se näkyy sairaalan päivystyksessä

Tuore puheenjohtaja Päivi Inberg: ”Tehdään yhdessä töitä, jotta saadaan hoitajille parempi tulevaisuus”

Varapuheenjohtaja Harri Järvelin: ”Haluan, että SuPer on luotetuin ammattiliitto”