Yhdenmukaistaminen nosti useimpien Keusoten lähihoitajien palkkoja

Keski-Uudenmaan hyvinvointialueella työskentelevän lääkeluvallisen lähihoitajan peruspalkka on nyt 2555 euroa kuukaudessa.

Kuva: Mostphotos

Teksti Saija Kivimäki

Lähihoitajien palkat tasattiin korkeimpaan tehtäväkohtaiseen palkkaan kesäkuusta lähtien. Henkilöstölle maksetaan lisäksi syys-lokakuussa kaksi kertakorvausta, joiden suuruus on yhteensä noin tuhat euroa.

Mainos

Palkankorotukset ja kertakorvaukset koskevat satoja lähihoitajia.

Harmonisaatio on välietappi

Harmonisaationeuvotteluissa saavutettu sovinto päätti pitkään jatkuneen väännön palkkojen yhdenmukaistamisesta. Se antaa hyvän pohjan tuleviin neuvotteluihin, sanoo Keusoten neuvotteleva pääluottamusmies Päivi Inberg.

– Kentällä hiersi kovasti se, että samasta työstä maksettiin eri palkkaa. Sopimuksella saavutimme työrauhan ja pääsemme rakentamaan palkkausjärjestelmää, jolla aidosti kehitetään palkkoja ja kasvatetaan niitä työn vaativuuteen nähden.

Inberg kertoo, että palkankorotukset ja työn muut edut, esimerkiksi kohtuullinen 150 euron hälytyskorvaus, on jo houkutellut muutamia keikkailevia lähihoitajia siirtymään Keusoten vakituisiksi työntekijöiksi.

–  Jokaisella hyvinvointialueella käydään samat neuvottelut, ja meidän Keusotena on pystyttävä vastaamaan siihen, että palkoilla on veto- ja pitovoimaa vastaisuudessakin, hän muistuttaa.

Sinua voisi kiinnostaa myös

Kun pappa ei pääse hoivakotiin, se näkyy sairaalan päivystyksessä

Tuore puheenjohtaja Päivi Inberg: ”Tehdään yhdessä töitä, jotta saadaan hoitajille parempi tulevaisuus”

Varapuheenjohtaja Harri Järvelin: ”Haluan, että SuPer on luotetuin ammattiliitto”