Varapuheenjohtaja Harri Järvelin: ”Haluan, että SuPer on luotetuin ammattiliitto”

SuPerin uusi varapuheenjohtaja odottaa sujuvaa yhteistyötä puheenjohtajan kanssa.

Harrin tavoitteena on tehdä SuPerista ammattiyhdistysliikkeessä entistä näkyvämpi toimija.

Teksti Saija Kivimäki

Tamperelainen perushoitaja ja Pirkanmaan hyvinvointialueen pääluottamusmies Harri Järvelin valittiin liittokokouksessa SuPerin varapuheenjohtajaksi. Hän kuvaili valinnan jälkeen tunteita ristiriitaisiksi. Vastaehdokkaat Anne Heiskanen ja Päivi Inberg sekä varapuheenjohtajaehdokas Hanna Jokinen olivat kevään mittaan tulleet tutuiksi puheenjohtajakiertueella.

– Tiedostin, että muut ehdokkaat ovat kevään aikana olleet enemmän esillä. He ovat hyviä kollegoita, jotka äänissä taakse jäivät. Nyt yritän olla annetun tehtävän arvoinen. Se on mielenkiintoinen paikka, ja mielelläni otan sen vastaan.

Järvelin pyrki alun perin SuPerin puheenjohtajaksi. Hän asettui ehdolle varapuheenjohtajaksi sen jälkeen kun puheenjohtajavaali oli ratkennut Päivi Inbergin eduksi.

–   Olemme Päivin kanssa kiertueen aikana olleet tosi paljon yhteydessä, istuneet, puhuneet ja käyneet läpi ajatuksiamme. Uskon, että olemme hyvä työpari, ja nimenomaan näin päin, että Päivi on puheenjohtaja ja minä varapuheenjohtaja.

Mainos


Brändinä luotettavuus

Varapuheenjohtajan tehtäviin kuuluu kansainvälinen yhteistyö. Varapuheenjohtaja edustaa SuPeria Euroopan julkisten alojen ammattiliittojen kattojärjestössä EPSUssa.

– Kansainväliseen työhön ei SuPerissa ole aikaisemmin ollut mahdollista osallistua. Ei se minulle silti vierasta ole. Aikoinaan tein sairaanhoitopiirissä potilas- ja sairaalaturvallisuustyötä, toimin esimerkiksi valmiuskouluttajana. Tuolloin kävin ulkomailla alan konferensseissa ja osallistuin työpajoihin. Uskoisin, että nämä ammatilliset asiat ovat samalla lailla hoidettavia.

Harrin tavoitteena on tehdä SuPerista ammattiyhdistysliikkeessä entistä näkyvämpi toimija.

– Minulla on visio siitä, että SuPer on ay-kentän luotetuin ammattiliitto. Nykymaailmassa, kun neuvottelujärjestelmää halutaan muuttaa ja työelämäkin on muutoksessa, meidän on panostettava siihen, että meidän toimintaamme ja sanaan voi luottaa.

Mainos

Sinua voisi kiinnostaa myös

Kun pappa ei pääse hoivakotiin, se näkyy sairaalan päivystyksessä

Tuore puheenjohtaja Päivi Inberg: ”Tehdään yhdessä töitä, jotta saadaan hoitajille parempi tulevaisuus”

SuPerin uudeksi puheenjohtajaksi valittiin Päivi Inberg