Neulo sinäkin SuPer-sukat!

Oletko innokas neuloja? Kenelle neuloisit sukat, säärystimet tai pipon SuPer-logolla? Postaa kuva neuleharrastuksestasi Instagramiin. Merkitse postaukseesi @supeliitto sekä aihetunniste #superliitto, niin olet mukana kahden Novitan tuotepalkinnon arvonnassa.

Kuvan sukkapari arvottiin Muhoksen ja Utajärven ammattiosasto 206:n syyskokouksen ja pikkujoulut yhdistäneessä tapahtumassa.

Teksti Merja Suomalainen

SuPer-sukkakilpailuun voi osallistua myös lähettämällä kuvan sähköpostilla osoitteeseen superlehti@superliitto.fi. Toimi 15.2. mennessä! Kaikkien osallistuneiden kesken arvomme kaksi Novitan tuotepalkintoa. SuPer-sukat suunnitteli ja neuloi muiden superilaisten iloksi lähihoitaja Laura Halunen.

SuPer-sukan ohje

Koko 39/40
Lanka: Novita 7 Veljestä 011 valkoinen 100 g ja Novita 7 Veljestä 124 taivas 100 g.
Puikkosuositus: 3.5.
***
Varren ohje
Luo 54 silmukkaa ja jaa ne neljälle puikolle.
Kerrokset 1−10: Neulo joustinneuletta 2 silmukkaa oikein, 2 silmukkaa nurin.
Krs 11: Neulo kaikki silmukat oikein, nosta samalla tikapuusilmukat joka 4. silmukan jälkeen.
Tikapuusilmukat: Neulo 4 silmukkaa oikein, nosta lanka työn eteen. Ota valkoinen kuviolanka, neulo silmukoiden välinen lanka kiertäen oikein. Vie lanka takaisin työn taakse, kuljeta molempia lankoja mukana. Nosta näin joka 4. silmukan jälkeen tikassilmukka. Kun silmukat on nostettu, neulo tikassilmukat jatkossa nurin, jotta ne sopivat työhön. Sisäpuolelle muodostuu ”verkko” ja sinulle ei tule isoja langankiertoja.
Neulo kuviota oheisen kaavion mukaisesti.
Krs 29: kavenna ensimmäisen puikon alussa ja viimeisen puikon lopussa.
Kun kuvio loppuu, neulo tikapuusilmukat yhteen viereisen silmukan kanssa.
Kuvion loputtua kudo vielä 3 kerrosta oikeaa.
Neulo joustinneuletta (2 silmukkaa oikein, 2 silmukkaa nurin) 6−10 kerrosta mielesi mukaan.

***
Tee sukka valmiiksi tavalliseen tapaan, vahvistetulla kantapäällä ja sädekavennetulla kärjellä. Katso ohje osoitteesta novitaknits.com.
Kuviokaava poikkeaa hieman kuvan valmiista sukista: kaavassa kuva tulee säären päälle. Kuvan paikkaa on helppo muuttaa sijoittamalla kuvio eri puikoille.
Valmiissa sukkakuvassa toisessa on tehty kuvio niin, että kuvio jakautuu I ja II puikolle ja toiseen sukkaan III ja IV puikolle, näin kuva tulee ulkosyrjään jalasta.

 

Sinua voisi kiinnostaa myös

Hoitajamitoituksessa tehtiin U-käännös – suhdeluvulla kikkailu lisää epävarmuutta sote-alalla

”Isku vasten hoitajien kasvoja” – SuPerin puheenjohtajaehdokkaat pitävät vientimallia tes-neuvotteluiden suurimpana uhkana

Takana 12 vuotta SuPer-liiton johdossa: ”Näihin vuosiin on mahtunut kaksi äärimmäisen pahaa paikkaa ja monia hyviä hetkiä”