SuPer vastustaa irtisanomissuojan heikennystä ylityö- ja vuoronvaihtokiellolla

Heikennyksiä työntekijöiden oikeuksiin alle 20 henkeä työllistävissä yrityksissä ei voi hyväksyä. SuPer julistaa siksi kunta-alalle ja kaikille yksityisen sektorin työpaikoille ylityö- ja vuoronvaihtokiellon 26.–28.9. Ainoastaan virkasuhteiset superilaiset ovat kiellon ulkopuolella.

SuPer julisti ylityö- ja vuoronvaihtokiellon

Irtisanomissuojan heikentämistä ei voi hyväksyä.

Teksti henriikka hakkala henriikka.hakkala@superliitto.fi

Nyt julistettu ylityö- ja vuoronvaihtokielto, joka alkaa aamukuudelta keskiviikkona 26.9. ja päättyy kello 23.59 perjantai-iltana 28.9., on täysin laillinen toimenpide. Sen aikana superilaiset tekevät normaalit työvuoronsa, mutta eivät jousta ylitöillä tai vuoronvaihdoilla. Kyse ei siis ole lakosta. Muista STTK:n jäsenliitoista myös Tehy ja Pro ovat jo ilmoittaneet järjestöllisistä toimenpiteistä.

SuPer katsoo, että hallituksen kaavailemat helpotukset työntekijöiden irtisanomiselle sellaisissa yrityksissä, joissa työskentelee alla 20 työntekijää, lisäisivät työntekijöiden eriarvoisuutta. Ne heikentäisivät työsuhdeturvaa ja vaaraksi tulisi, että irtisanomisia tehtäisiin liian kevyin perustein. Erilainen irtisanomissuoja pienissä ja suurissa yrityksissä ohjaisi myös työvoimaa pois pienemmistä yrityksistä vakaamman työsuhteen tarjoaviin suurempiin yrityksiin. Kyse ei siis olisi työttömyyttä vähentävästä toimenpiteestä vaan työntekijän aseman heikentämisestä. SuPer haluaakin kysyä, onko hoitajien vaihtamisen helpottaminen yhteiskuntamme arvojen mukaista.

Jäsenille lisää tietoa ylityö- ja vuorovaihtokiellosta löytyy SuPerin verkkosivuilta ja jäsenkirjeestä. Lue myös aiempi juttu aiheesta.

SuPerin tiedote ylityö- ja vuoronvaihtokiellosta

Usein esitettyjä kysymyksiä ja vastauksia ylityö- ja vuoronvaihtokiellosta

Sinua voisi kiinnostaa myös

”Isku vasten hoitajien kasvoja” – SuPerin puheenjohtajaehdokkaat pitävät vientimallia tes-neuvotteluiden suurimpana uhkana

Takana 12 vuotta SuPer-liiton johdossa: ”Näihin vuosiin on mahtunut kaksi äärimmäisen pahaa paikkaa ja monia hyviä hetkiä”

Syyhyä työpaikalla! Jos saan tartunnan töissä, mitä työnantaja korvaa?