SuPer vaatii, että irtisanomislain perusteluista neuvotellaan kolmikantaisesti – yhdessä tehden saavutetaan enemmän kuin riitelemällä

Suomen lähi- ja perushoitajaliitto keskeytti irtisanomislakiin liittyvät työtaistelutoimenpiteet lauantaina. Liitto jää seuraamaan, miten hallitus kuuntelee työmarkkinoita irtisanomispykälän perusteluiden muotoiluissa.

irtisanomislaki

Asioita ei saa ratkaista diktaattorimaisesti, vaan neuvotellen, painottaa SuPerin puheenjohtaja Silja Paavola.

Teksti Sonja Kähkönen sonja.kahkonen@superliitto.fi

SuPer ilmoitti lauantaina keskeyttävänsä kaikki irtisanomislakiin liittyvät työtaistelutoimenpiteet, ja näin 22. lokakuuta alkanut vuoronvaihtokielto keskeytyi. Pääministeri Juha Sipilä on luvannut, että vaikka niin sanotun irtisanomislain perusteluja aletaan tehdä virkamieslähtöisesti, hallituksen perustelut käydään läpi kolmikantaisesti yhdessä työmarkkinajärjestöjen kanssa.

– Hallitus huomasi, ettei asioita kannata edistää diktaattorimaisesti yhteiskunnassa, jossa on todettu jo kauan sitten, että yhteisesti tehden saavutetaan paljon enemmän ja yhteiskuntarauha säilyy. Sopimalla saadaan parempaa kuin riitelemällä, SuPerin puheenjohtaja Silja Paavola totesi.

SuPerin tavoitteena on ollut koko ajan, että superilaisten irtisanomissuoja ei heikkene. Liitto jää nyt seuraamaan, miten maan hallitus kuuntelee työmarkkinoita työsopimuslain yksityiskohtaisten perusteluiden muotoilussa.

– On hyvä, että hallitus huomasi sen, että närää aiheuttavat juuri pykälän perustelut. Vasta perustelut kertovat, miten oikeuskäytäntö toimii, Paavola totesi.

Hän huomautti, että lakiehdotukseen ei voi ottaa kantaa ilman perusteluja. Uuden lain perustelut on neuvoteltava kolmikantaisesti.

– Toivon että tulevaisuudessa, kun muutoksia tulee enemmän, ymmärretään kolmikannan toimivuus.

Hallitus antaa esityksen eduskunnalle marraskuun alkupuoliskolla.

Sinua voisi kiinnostaa myös

SuPerin uusi puheenjohtajisto valitaan toukokuussa

Lähihoitaja Abdullah Al-Rammah haluaa hoitaa muistisairaita vanhuksia, mutta Suomi aikoo karkottaa hänet

Lähihoitajien rokotusoikeus laajenee: ”Täydennyskoulutusta rokotteista ja rokottamisesta tarvitaan”