Lastenhoitajat eivät hyväksy lakiesitystä

Varhaiskasvatuslakia vastustavaan mielenilmaukseen kokoontui sadoittain lastenhoitajia ja sosionomeja. SuPer järjesti mielenilmauksen yhdessä JHL:n, Jytyn, Talentian ja Tehyn kanssa.

Michelle Schulman ja Janina Koivunen tulivat mielenilmaukseen ruotsinkielisestä Lasse-Maja päiväkodista. Kuva Minna Lyhty

Teksti Minna Lyhty minna.lyhty@superliitto.fi

Lastenhoitajat ja sosionomit kokoontuivat eduskuntatalon eteen keskiviikkona kello 13 alkaen mielenilmaukseen, jossa vastustettiin eduskunnan käsittelyssä olevaa varhaiskasvatuslakia. Uudenmaan alueella osa varhaiskasvatuksen työntekijöistä marssi ulos työpaikoltaan kello 12.

Lakiesityksen mukaan jopa 9000 lastenhoitajaa korvataan lastentarhanopettajilla. SuPerin mukaan varhaiskasvatuksen laatua ei paranneta henkilöstörakenteen muuttamisella, vaan pienentämällä ryhmäkokoja.

Mielenilmaukseen olivat tulleet helsinkiläisestä Lasse-Maja päiväkodista lähihoitajat Michelle Schulman ja Janina Koivunen.

– Tulin tänne vihaisena, koska tämän lakiehdotuksen perusteella lastenhoitajat eivät ole samanarvoisia lastentarhanopettajien kanssa. Olen ajatellut opiskella sosionomiksi, mutta jos laki menee läpi, en ole pätevä lastentarhanopettajaksi. Sosionomina voisin työskennellä muuallakin, mutta koen, että kuulun päiväkotiin, Koivunen pohtii.

Vasta vuosi sitten lähihoitajaksi valmistunut Michelle Schulman on myös huolissaan oman työpaikkansa puolesta.

– Tuli tunne, että tänne pitää lähteä, Schulman sanoo.

Lue lisää mielenilmauksesta.

 

Sinua voisi kiinnostaa myös

Varhaiskasvatuksen suhdelukukikkailusta pyritään eroon kansalaisaloitteella

Lähihoitajien työ edelleen muita kuormittavampaa – lastenhoitajat liikkuvat tilastoissa yhä lähemmäs

Mielenosoitus paremman varhaiskasvatuksen puolesta: SuPer puolustaa varhaiskasvattajien oikeuksia