Laitilan lähihoitajat tapaavat kaupungin johdon tänään

Vanhuspalvelujen yksityistämistä vastustavan adressin allekirjoitti kesän aikana 5000 ihmistä.

Jonkun täytyy ottaa ohjat, kun asiat uhkaavat mennä väärään suuntaan. Huoli Laitilan vanhuspalvelujen yksityistämisestä on koko kaupungin yhteinen. Superilaiset lähihoitajat pistivät toimeksi. Kuva: Ingimage.com

Teksti Elina Kujala

Laitilan kaupunginjohtaja ja valtuuston puheenjohtaja saavat tänään painavaa postia, kun superilaiset lähihoitajat luovuttavat heille keräämänsä adressin.

– Allekirjoituksia tuli todella paljon vielä ihan viimeisinä päivinä. Ihmiset ovat huolissaan omasta tulevaisuudestaan, sanoo SuPerin Laitilan ammattiosaston puheenjohtaja Oili Tamminen.

Tamminen painottaa, että superilaiset eivät ole ajamassa omia työsuhde-etujaan kuten vastapuolen leiristä on vihjattu.

Mainos

– Asia on kaupunkilaisten yhteinen. Se on puhuttanut täällä ihmisiä niin paljon, että oli vain ajan kysymys, kuka nimikeräyksen ensimmäisenä käynnistää. Me ehdimme tällä kertaa ensin.

Laitilan tavoitteena on yhtiöittää kaupungin kaikki vanhuspalvelut. Hanketta on perusteltu tulevalla sotemuutoksella, palveluiden siirtymisellä maakunnalle ja kiinteistöjen, esimerkiksi Kaukolakodin vanhainkodin, huonolla kunnolla.

Jos yhtiöittäminen toteutuisi, laitilalaiset vanhukset eivät voisi enää lainkaan valita julkista palvelua. Valinnanvapaus katoaisi. Suunnitelmaa on ihmetelty myös siksi, ettei sotemuutoksen lainsäädäntöä tai aikataulua tällä hetkellä tiedetä. Kiinteistöjen väitetyille remonttitarpeille ja esitetyille summille on kaivattu perusteluja.

– Ihmiset ovat olleet pettyneitä siihen, ettei hankkeesta ole julkisesti kovin paljon puhuttu. Touhu on tuntunut vähän salakähmäiseltä.

Oili Tamminen toivoo, että päättäjät eivät ohita yli 5000 nimen adressia olankohautuksella.

– Kesäkuussa kaupunginhallitus päätti tiukan äänestyksen jälkeen jatkaa neuvotteluja Pihlajalinnan kanssa. Toivon, että asia otetaan uudelleen käsittelyyn ja äänestys uusitaan nyt, kun kaupunkilaisten mielipide on kuultu.

Sinua voisi kiinnostaa myös

Vammaisvaikuttaja Jukka Sariola: ”Hoitajapula ei korjaannu sillä, että alasta luodaan kuva kriisipesäkkeenä”

Tuore puheenjohtaja Päivi Inberg: ”Tehdään yhdessä töitä, jotta saadaan hoitajille parempi tulevaisuus”

Varapuheenjohtaja Harri Järvelin: ”Haluan, että SuPer on luotetuin ammattiliitto”