Lähihoitaja on pop – SuPer-päivä Kangasalla lähihoitajaopiskelijoille

Pirkanmaan superilaiset opiskelijavastaavat järjestävät lokakuun lopussa alueensa opiskelijoille oman tapahtuman, jossa opitaan ammatista ja tutustutaan työnantajiin – sekä tietenkin SuPeriin.

Opiskelijat kädet ylhäällä

Pirkanmaan SuPer-Opot järjestävät Lähihoitaja on pop -opiskelijatapahtuman 31. lokakuuta Kangasala-talolla. Kuva: Pixabay

Teksti Merja Suomalainen

− Me olemme jo monet kerrat puhuneet SuPer-Opojen tapaamisissa oman opiskelijatapahtuman järjestämisestä. Viimein päätin rohkeasti ottaa härkää sarvista. Aloitimme järjestelyt SuPer-Opojen Maija Mäkisalon ja Kaisa Juvosen kanssa. Mukaan liittyivät alueen kaikki ammattiosastot, Kangasalan seudun ammattiosasto 625:n hallituksen puheenjohtaja Sini Nurmi kertoo.

Kotihoidon kuntouttavassa arviointitiimissä työskentelevä Sini Nurmi on itsekin SuPer-Opo. Lisäksi hän on SuPerin liittohallituksen varajäsen ja STTK:n aluetoimikunnan jäsen sekä huolehtii ammattiosastonsa verkkosivuista. Aikaansaava lähihoitaja on tehnyt vuosien varrella paljon yhteistyötä muiden SuPer-Opojen kanssa.

Työn jälki vakuuttaa: Lähihoitaja on pop -tapahtuman yhteistyökumppaneiksi on hankittu STTK, alueen näkö- ja kuulovammaisten yhdistykset ja muistijärjestö sekä liuta työnantajia. Paikalle odotetaan saapuvaksi 250−300 lähihoitajaopiskelijaa.

Tapahtuman ohjelma on monipuolinen. Puhumassa ovat muun muassa SuPer-lehdestä löytynyt Tampereen Huoltsun päihdetyöntekijä Matti Lind ja Pirkanmaan hoivakodeissa kiertänyt kinestetiikan opettaja Milla Lavikainen.

− Olimme Maijan ja Kaisan kanssa valmiita pitämään luennot itse, jos ei muita saada puhujiksi, Sini nauraa.

Mainos

Maija Mäkisalo kiipeää kuitenkin lavalle juontajan ominaisuudessa. Sini Nurmi huolehtii yhteistyökumppaneiden käytännön järjestelyistä ja Kaisa Juvonen hoitaa opiskelijoihin liittyvät asiat. Muillekin opoille on riittänyt töitä opiskelijoiden kuljetusten järjestelemisessä, esimerkiksi Nokialta kuljetus hoidetaan Tampereen seudun ammattiopisto Tredun koulutusharjoitusajona. Osa tulee paikalle julkisilla tai kävelymatkan päästä.

Aiempina vuosina Pirkanmaalta on lähdetty Lähihoitaja-tapahtumaan Helsinkiin. Halu tehdä oma tapahtuma kumpusi osaltaan päivän hyvistä kokemuksista, toisaalta matkan ja pitkän päivän rasituksista. Paikallisen tapahtuman vahvuutena on opiskelijoiden ja työnantajien kohtaaminen.

− Lähihoitaja on pop -nimi tulee Kaisalta. Se tarkoittaa sitä, että Pirkanmaalla on parhaat ammattiosastot ja lähihoitajat!

Tavoitteena on, että tapahtuma saavuttaa kävijätavoitteensa ja jokainen opiskelija liittyy SuPeriin.

Lähihoitaja on pop 31.10.2019 kello 10−14 Kangasala-talolla

Luennot

10.00−10.20 Tapahtuman avaus, SuPerin puheenjohtaja Silja Paavola

10.20−10.40 Lähihoitaja somessa, Tico Svart, SuPer

10.45−11.30 Pienikin voimavara on mahdollisuus – Kinestetiikka, Milla Lavikainen

12.00−12.30 Läsnä oleva kohtaaja – Kokemuksia monikulttuurisesta tyttötyöstä, Annukka Tuovila

12.40−13.10 Huoltsu Tampere, Matti Lind

13.15−14.00 Maailman paras aivovammapotilas, Robson Lindberg

Tapahtumassa on mukana SuPer ry, STTK, Kangasalan kaupunki, Tampereen kaupunki, Nokian kaupunki, Ikaalisten kaupunki, Sarastia Rekry, Pihlajalinna, Tampereen seudun Näkövammaiset ry, Pirkanmaan Muistiyhdistys ry ja Tampereen Kuuloyhdistys ry.

Tapahtuman järjestää Pirkanmaan SuPer-Opot ja Pirkanmaan alueen 21 ammattiosastoa. (Yhteystiedot: Kangasalan seudun ammattiosasto 625, super625(at)superliitto.fi)

Mikä SuPer-Opo?

SuPer-Opot ovat superilaisia opiskelijavastaavia, jotka kiertävät oppilaitoksissa kertomassa omasta työstään ja superilaisesta toiminnasta. Sinustako SuPer-Opo?

Sinua voisi kiinnostaa myös

Tuore puheenjohtaja Päivi Inberg: ”Tehdään yhdessä töitä, jotta saadaan hoitajille parempi tulevaisuus”

Varapuheenjohtaja Harri Järvelin: ”Haluan, että SuPer on luotetuin ammattiliitto”

SuPerin uudeksi puheenjohtajaksi valittiin Päivi Inberg