Jäsenten lomautusmäärät kasvoivat koronan seurauksena, mutta käsittelyajat onnistuttiin pitämään ennallaan

Super työttömyyskassan jäsenten lomautusmäärissä ja työttömyysasteessa nähtiin piikki kesän aikana. Päivärahahakemusten käsittelyajat säilyivät kuitenkin ennallaan. Syksyllä hakemusmäärät ovat palautuneet viime vuoden lukemiin.

super työttömyyskassa

Super työttömyyskassan jäsenmäärä on kasvanut viime vuosina tasaisesti. Viimeisten viiden vuoden aikana lisäystä on tullut noin 2000 jäsentä. Kuva: Mostphotos

Super työttömyyskassan lomautettujen jäsenten määrä kasvoi selvästi kevään 2020 koronaepidemian käynnistyttyä. Esimerkiksi huhtikuussa hakemuksia tuli yli kolminkertainen määrä vuodentaikaiseen verrattuna. Huhtikuussa uusia päivärahahakemuksia tuli yhteensä 837, kun vuotta aiemmin määrä oli 259. Toukokuussa ero vuodentakaiseen oli vielä suurempi: uusia hakemuksia tuli 977, kun vuoden 2019 toukokuussa määrä oli 282.

– Päivärahahakemusten määrä kasvoi, mutta silti lomautukset eivät kohdistuneet Super työttömyyskassan jäsenistöön aivan yhtä voimakkaasti kuin monella muulla alalla, toteaa Super työttömyyskassan palveluvastaava Sirpa Kallioniemi-Lahti.

Vaikka hakemusten määrä kasvoi, pysyi niiden käsittelyaika 11 päivässä maalis-heinäkuussa.

– Saimme pidettyä käsittelytahdin hyvänä muun muassa organisoimalla työt uudella tavalla.

Mainos

Kallioniemi-Lahti toteaa, että työttömyyskassaan tulleiden hakemusten määrä on syksyn mittaan tasaantunut vuoden 2019 lukemiin. Jäsenten työttömyysaste oli korkeimmillaan 6,4 prosenttia kesä-heinäkuussa, kun luku vuonna 2019 oli 3,6 prosenttia. Nyt jäsenten työttömyysaste on alle viisi prosenttia.

– Tällä hetkellä on rauhallista. Työtilanne on erittäin hyvä, ja lokakuussa hakemusten käsittelyaika oli keskimäärin 7,4 päivää.

Super työttömyyskassa maksoi vuonna 2019 jäsenilleen etuuksia noin 37 miljoonaa euroa.

– Tänä vuonna määrä kasvaa huomattavasti. Syynä ovat korona ja lakimuutos, jonka mukaan etuuden saaja voi kuukaudessa tienata 500 euroa ilman, että se vaikuttaa etuuksien maksamiseen, Kallioniemi-Lahti toteaa.

Sinua voisi kiinnostaa myös

SuPerin uusi puheenjohtajisto valitaan toukokuussa

Lähihoitaja Abdullah Al-Rammah haluaa hoitaa muistisairaita vanhuksia, mutta Suomi aikoo karkottaa hänet

Lähihoitajien rokotusoikeus laajenee: ”Täydennyskoulutusta rokotteista ja rokottamisesta tarvitaan”