Iisalmelainen Anne Heiskanen on SuPerin uusi varapuheenjohtaja: ”Muuttuva työelämä haastaa pohtimaan varapuheenjohtajan roolia”

Uusi varapuheenjohtaja haluaa saada lisää nuoria mukaan ammattiliiton toimintaan.

Anne Heiskanen kukitettiin tiistaina SuPerin liittokokouksessa uudeksi varapuheenjohtajaksi. Kuva: Marjo Koivumäki.

Teksti Elina Kujala

Iisalmelainen lähihoitaja ja pääluottamusmies Anne Heiskanen valittiin viime tiistaina liittokokouksessa SuPerin varapuheenjohtajaksi. Hänen vastaehdokkaansa oli turkulainen Jaana Dalén.

Jännittävän vaalin selkeällä äänten enemmistöllä voittanut Heiskanen oli valinnan jälkeen onnellinen, mutta hämmästynyt. Heiskanen tavoitteli ensisijaisesti liiton puheenjohtajan paikkaa, mutta kun hän hävisi äänestyksen Silja Paavolalle, Heiskasen tukijat asettivat hänet kokouksessa viime hetkellä ehdolle varapuheenjohtajan vaaliin.

– Olen koko ajan sanonut, että fokukseni on puheenjohtajan vaalissa, mutta olen käytettävissä myös varapuheenjohtajan tehtävään, jos joku minut haluaa ehdokkaaksi asettaa. En odottanut näin suurta äänimäärää.

Palautetta ja aloitteita digikanavia käyttäen

SuPerissa varapuheenjohtajan rooliin on perinteisesti kuulunut hallitustyön lisäksi liiton kansainvälinen toiminta.

– Muuttuva työelämä haastaa pohtimaan, voisiko varapuheenjohtajan rooli olla jotakin muutakin? Sote on iso asia ja sen lisäksi on tärkeää miettiä, miten me saamme alalle tekijöitä myös tulevaisuudessa ja kuinka nuoret saadaan sitoutumaan ammattiliiton toimintaan, pohtii Heiskanen.

SuPerin toimintaa hän haluaa kehittää uusilla näkökulmilla ja ideoilla.

– Viimeksi pohdimme porukalla palautteen antamista ja aloitteiden tekemistä liiton suuntaan. Sitä voisi kehittää ja siirtyä digiaikaan. Se voisi motivoida jäsenistöä.

Tuoreen varapuheenjohtajan arki jatkuu valinnan jälkeen hoitotyössä ja pääluottamusmiehenä. Hän opiskelee työn ohessa hallintotieteitä Lapin yliopistossa.

Sinua voisi kiinnostaa myös

Hoitajamitoituksessa tehtiin U-käännös – suhdeluvulla kikkailu lisää epävarmuutta sote-alalla

”Isku vasten hoitajien kasvoja” – SuPerin puheenjohtajaehdokkaat pitävät vientimallia tes-neuvotteluiden suurimpana uhkana

Takana 12 vuotta SuPer-liiton johdossa: ”Näihin vuosiin on mahtunut kaksi äärimmäisen pahaa paikkaa ja monia hyviä hetkiä”