145 000 lähihoitajaa siirrettiin Terhikistä myös Suosikkiin

Rekisteröintimaksu palautetaan noin 600 kaksoisrekisteröityneelle lähihoitajalle.

Kuva: Ingimage.com

Teksti Elina Kujala elina.kujala@superliitto.fi

SuPer-liiton neuvottelut tuottivat tulosta. Valvira ilmoittaa siirtäneensä automaattisesti ja maksutta sosiaalihuollon ammattirekisteriin Suosikkiin ne lähihoitajat, jotka olivat 1.3.2016 terveydenhuollon ammattirekisterissä Terhikissä. Yhteensä nimikesuojauksia merkittiin 144 764 lähihoitajalle. Samalla Valvira on passivoinut nyt rekisteriin merkittyjen lähihoitajien tekemät, turhiksi käyneet hakemukset ilman erillistä pyyntöä. Yhteydenottoa Valviraan ei tarvita.

Valvira palauttaa 40 euron suuruisen rekisteröintimaksun niille noin 600 kaksoisrekisteröityneelle lähihoitajalle, jotka on rekisteröity Terhikkiin 1.3.2016 tai sitä ennen ja jotka ehtivät jo rekisteröityä myös Suosikkiin. Valvira on yhteydessä lähihoitajiin, joita rekisteröintimaksun palautus koskee. Lisätietoa asiasta voi lukea Valviran sivulta.

1.3.2016 jälkeen valmistuneet lähihoitajat rekisteröityvät edelleen erikseen joko molempiin rekistereihin tai jompaankumpaan niistä. Sekä Terhikkiin että Suosikkiin rekisteröitymisistä peritään maksu. Rekisteröityä voi omalla hakemuksella tai oppilaitoksen kautta yhteishakemuksella, jolloin se on edullisempaa. Yhteishakemuksen kautta rekisteröityminen maksaa 40 euroa, omalla hakemuksella 100 euroa.

Lähihoitajatutkinto on ainoa tutkinto, jonka suorittanut on sekä sosiaalihuollon että terveydenhuollon ammattihenkilö. Lähihoitaja on myös ainoa, joka voi rekisteröityä sekä Suosikkiin että Terhikkiin. Sosiaalihuollossa lähihoitajan nimikettä saa työssä käyttää vain Suosikki-rekisteriin nimikesuojattu lähihoitaja. Rekisteröityminen suojaa lähihoitajien asemaa, sillä se osoittaa lähihoitajien olevan koulutettuja ammattihenkilöitä.

Tarkista tietosi Terhikki- ja Suosikki-rekisterin yhteisestä tietopalvelusta osoitteessa julkiterhikki.valvira.fi.

Sinua voisi kiinnostaa myös

Lähihoitajien palkkoja korotetaan Päijät-Hämeessä – tehtäväkohtainen palkka nousee yli 2 500 euroon, saatavat maksetaan takautuvasti

Korvat, pimppi, pippeli – Kehotunnekasvatus opettaa lasta ottamaan oman kehon haltuun turvallisesti

”Olo on orpo, ja kohta minäkin alan purra!” – Mielenilmaus keräsi Helsinkiin satoja superilaisia näyttämään kantansa hallitusohjelmaan