Lähihoitajat Kirsi ja Jani ovat kihlapari, naapureita ja ex-työkavereita

Espoolaiset Kirsi Lepistö ja Janne Lahti rakastuivat töissä. Pariskunta ehti olla työkavereita useamman vuoden ennen kuin he alkoivat seurustella. Nyt he asuvat myös samassa pihapiirissä.

Kuva: Jussi Helttunen

Teksti Mari Frisk

Kirsin, 48, ja Jannen,40, rakkaus syttyi työpaikalla Espoonlahden hoivakodissa. Janne on edelleen samassa paikassa töissä, Kirsi työskentelee vuorohoitopäiväkoti Kuutamossa.

– Tein Seuren kautta keikkaa Jannen osastolla oma työni ohella. Täytyy sanoa, että Janne vei jalat alta ja koko elämäni meni uusiksi.

He alkoivat seurustella kesällä 2015. Pariskunta piti töissä matalaa profiilia jouluun saakka.

– Taisimme paljastua Facebookin päivitysten kautta. Joskus oli läheltä piti -tilanteita, kun törmäsimme työkavereihin ruokakaupassa, Janne muistelee.

Kirsi ja Janne kertovat, että työkaverit suhtautuivat heidän suhteeseensa hyvin.

– Kahvihuonepuheita taisi loppujen lopuksi hyvin vähän, Janne arvelee. – Kyllä meiltä suoraan kysyttiin.

– Emme kuherrelleet töissä pariskuntana. Seurustelumme tultua julki työskentelimme eri tiimeissä ja eri päässä taloa töissä, Kirsi painottaa.

Pariskunta ei näe päivittäin, sillä molemmat tekevät vuorotyötä.

– Soitamme kuitenkin hyvänyöntoivotukset, Kirsi sanoo.

– Aika vähän puhumme työasioita kotona. Tietenkin silloin, jos jotain erityistä on sattunut, Janne kertoo.

– Toki siitä on hyötyä, että ymmärrämme molemmat vuorotyön kuormittavuutta ja hyväksymme sen, että molemmat eivät aina viikonloppuisin pysty olemaan vapaalla. Käyn toisinaan Jannen työpaikalla morjestamassa tuttuja, niin entisiä työkavereita kuin asukkaitakin.

Musiikkiharrastus ja kiinnostus esiintymiseen yhdistävät

– Ensimmäiset varsinaiset treffimme olivat The 69 Catsin keikalla Tavastialla. Minulla oli kaksi lippua ja pyysin Kirsiä mukaan, Janne muistelee.

Janne pyörittää oman työnsä ohella Happoradion ja Apulannan faniklubeja. Näiden kautta pariskunta on saanut useita yhteisiä ystäviä.

– Käymme paljon keikoilla ja kesäisin festareilla, Janne kertoo.

Viime kesänä pariskunnan yllätyskihlajaisissa – jotka olivat samalla Jannen 40-vuotissynttärit – esiintyi Happoradio. – Ystävät luulivat tulleensa nelikymppisille, mutta kosin siinä samalla Kirsiä.

Televisiossakin on esiinnytty yhdessä.

– Olimme mukana Suomen surkeimmassa kuskissa vuonna 2018. Janne tuli kolmanneksi, minä toimin apukuskina, Kirsi kertoo ja jatkaa: – Viime kesänä vierailimme myös Tuurin kyläkauppias ja kesäapulaiset -sarjassa.

Parisuhdetta Kirsi ja Janne vaalivat myös kylpylälomilla.

Pihan  poikki voi viuhahtaa yöpaidassa

Kun pariskunta alkoi seurustella, Janne asui tuolloin jo nykyisessä kodissaan. Kirsi etsi uutta kotia ja yllättäen se löytyi Jannen kanssa samasta pihapiiristä.

– Jannen parvekkeelta näkee suoraan minun makuuhuoneeseeni. Pihan poikki voi juosta vaikka yöpaidassa, Kirsi havainnollistaa kahden kodin etäisyyttä.

– Olemme suunnitelleet yhteen muuttoa, mutta sen kanssa ei ole kiirettä, Kirsi kertoo.

Kirsillä on kaksi lasta aiemmasta suhteesta. 13-vuotias tytär asuu pääosin Kirsin luona, ja viettää joka toisen viikonlopun isänsä luona. Aikuinen poika on jo muuttanut omilleen. Perheeseen kuuluu myös Kirsin samojedi nimeltä Helmi.

– Kirsin lapset kutsuvat minua Janneksi. Olen arjessa mukana, mutta lapsilla on oma isä, Janne selvittää uusperheen kuvioita.

Kahdessa kodissa on vielä sekin hyviä puoli, että vaikka musiikkimaku menee yksiin, niin sisustusmaun suhteen saattaisi joutua tekemään kompromisseja, arvelee Kirsi.

– Jannella on kotona paljon musiikkihommiin liittyviä juttuja ja hän keräilee bändeihin liittyvää kamaa. Asumisjärjestely toimii hyvin näin, molemmilla on omaa tilaa, mutta vietämme paljon aikaa yhdessä.

Kirsi Lepistö, 48, ja Janne Lahti, 40, Espoo

  • Kirsi työskentelee vuoropäiväkodissa, Janne hoivakodissa.
  • Perheeseen kuuluvat Kirsin kaksi lasta, joista 13-vuotias tytär suu Kirsin luona sekä samojedi Helmi.
  • Pariskunta harrastaa musiikkia ja keikoilla käymistä, suosikkibändit ovat Apulanta ja Happoradio

Mikä toisessa on parasta?

Janne: Kirsissä on parasta se, että hän ottaa toiset huomioon. Hän tekee ruokaa, jonka avulla jaksan pakertaa työvuoroa 😁

Kirsi: Jannessa parasta ovat tietysti sama ammatti, huumorintaju, hellyys ja samanlainen huumori.

 

 

Sinua voisi kiinnostaa myös

Perushoitaja Lissu Gåsman on sairaalamaailman konkari ja haavojen asiantuntija – ”Painehaavojen ehkäisy on koko haavanhoidon ydin”

Lääkintävahtimestari Jarno Luukkonen: ”Työssä parasta on monipuolisuus”

Lähihoitaja Jenna Luomansuu: ”Asukas sanoi, että sydän on kotona”