Kun ystävän tuntee työasusta: Superilaiset jakoivat itsestään kuvia ja tarinoita parhaiden työkavereidensa kanssa

Joskus ystävyys syntyy työpaikalla. Superilaiset kertoivat meille ystävyydestään parhaan työystävän kanssa. Osa nimesi parhaaksi työkaverikseen koko työyhteisön.

Kuva: Mostphotos

Teksti Jenna Parmala

Hoitoalalla ystävä löytyy usein työpaikalta, sillä yhteinen arvomaailma ja jaetut kokemukset yhdistävät ihmisiä.

Usein ystävyyssuhde alkaa niin, että kaksi samanhenkistä työkaveria alkaa soitella toisilleen tai muuten pitää yhteyttä myös vapaa-ajalla. Vähitellen yhteydenpito muuttuu esimerkiksi yhteisiksi iltalenkeiksi, joiden aikana puhutaan muustakin kuin työstä.

Superilaiset kertoivat meille, miten he ovat löytäneet työpaikalta ystävän. Tutustu lähihoitajien ihaniin tarinoihin ystävyydestä!

Nilsiäläinen tehokaksikko

Nilsiäläisen Jenna Kukkosen paras työkaveri on Johanna. Tehokaksikko J&J on tuntenut toisensa jo ennen yhteistä työpaikkaa.

”Työarjessa hoivakoti Ollukassa tutustuimme paremmin ja ystävystyimme.”

Sisarukset äidin jalanjäljissä

Jaana Kupsala työskentelee Ylikiimingin Päivöläkodissa kahden sisaruksensa kanssa. Kuvassa siskokset sairaanhoitaja Eeva Pöyskö, keskellä perushoitaja Jaana Kupsala ja oikealla lähihoitaja Tiina Pohjola.

”Meidän kaikkien juuret ovat syvällä tässä talossa. Äitimme sairaanhoitaja-diakonissa Aune Koistinaho oli talon johtajana eläkkeeseensä saakka.”

Äiti ja tytär

Sastamalaisen Tiina Laaksosen paras työkaveri on ehdottomasti oma tytär.

”Mielettömän matkan neiti tehnyt ja heti valmistuttuaan sai meiltä vakipaikan. Hän on loistava työssään kehitysvammaisten parissa.” 

Mainos

Yhdessä ammattiliittotoiminnassa

Mervi Virtanen Janakkalasta tutustui työpaikkaruokalassa Tuija Päivärintaan. Tuija innosti Mervin mukaan SuPerin toimintaan.

”Voin sanoa saaneeni työpaikkani kautta yhden parhaimmista aikuisena löydetyistä ystävistäni. Hän tekee hoitotyötä täydestä sydämestä.”

Kavereina koko työyhteisö

Tarja Holmberg Helsingistä nimesi parhaiksi työkavereikseen koko yhdeksän hengen työyhteisönsä Isoniitynkadun ryhmäkodissa.

” Näiden neitojen kanssa on tehty hyviä työvuoroja, raskaita työvuoroja, naurettu hoitotyön lomassa tilannekomiikalle, kannettu huolta sairaasta asukkaasta, surtu poisnukkunutta, käyty vapaa-aikana risteilyillä, istuttu iltaa parantaen maailmaa, käyty leffassa, kiukuteltu rankan vuoron jälkeen, marmatettu väsymyksen vuoksi epäkohdista, hypitty lumikasassa pikku hiprakassa tyhy-päivän päätteeksi ja kaiken kaikkiaan oltu paljon enemmän kuin kollegoja. Ei löydy sanoja kertomaan miten onnellinen olen heistä jokaisesta.”

Mainos

Täysissä varusteissa ystävän kanssa

Sonja Haulan rakkain työkaveri on Johanna Tenkanen.

”Alusta saakka meillä on synkannut ja tuemme toisiamme joka asiassa. Meillä toimii yhteistyö aina!”

Yhteinen huumori kantaa

Pietarsaarelainen Tarja Allonen tutustui parhaaseen työkaveriinsa Pirkkoon vuonna 2006.

”Kuva kertoo meidän huumoristamme, työpaikallakin. Pakko painaa pitkää päivää…. Ja näin hommat hoituu!”

Erilaiset ystävät

Janika Pasanen nimesi erinomaiseksi työystäväkseen Erja Räsäsen.

”Vuonna 2012 olimme hyvin erilaisella työhistorialla ja hyvin erilaisella elämäntilanteella tulleet valituksi työhömme. Siinä jonkin aikaa toisiamme katsastettuamme huomasimme, että erilaisista taustoista huolimatta meillä oli paljon samoja arvoja. Halusimme tehdä päiväkodin tärkeää varhaiskasvatustyötä hyvinvoivassa tiimissä.”

Yhteiset itkut ja naurut

Satu Lehti on ollut viimeiset 15 vuotta paras työkaveri Heli Koskisen kanssa.

”Olemme näiden vuosien aikana jakaneet ilot ja surut, olleet toistemme tukena työssä ja työn ulkopuolella. Olemme kannustaneet , tukeneet, itkeneet ja nauraneet… Paljon kaikkea mahtuu näihin vuosiin.”

Kiitos ystäville

Hanna Jokisen työkaveri Niko oli aikoinaan hänen perehdyttäjänsä ja Sannamaija veti hänet mukaan SuPerin toimintaan.

”Samanlainen täysin kaheli huumorintaju, puolesta sanasta tai kasvojen asennosta ymmärtäminen ja valmius nauttia elämästä sekä tehdä ikimuistoisia retkiä yhdessä, siinä on meitä kolmea yhdistäviä tekijöitä. Kiitos ystävät, kun olette.”

Mainos

Pitkän työuran yhdistämät

Oululainen Satu Mustonen arvelee työskennelleensä Mirka Kivelän kanssa ainakin 12 vuotta palvelukoti Annansilmässä.

”Työ on yhdistänyt meidät ja nykyään olemme hyviä ystäviä myös työn ulkopuolella.”

Sinua voisi kiinnostaa myös

Perushoitaja Lissu Gåsman on sairaalamaailman konkari ja haavojen asiantuntija – ”Painehaavojen ehkäisy on koko haavanhoidon ydin”

Lääkintävahtimestari Jarno Luukkonen: ”Työssä parasta on monipuolisuus”

Lähihoitaja Jenna Luomansuu: ”Asukas sanoi, että sydän on kotona”