SuPerin uudeksi puheenjohtajaksi valittiin Päivi Inberg

Päivi Inberg on valittu Suomen lähi- ja perushoitajaliiton uudeksi puheenjohtajaksi.

"Meidän vanhempien on hyväksyttävä ja kuunneltava nuorten ajatusmaailmaa, näin saamme tulevaisuuden tekijöitä", Päivi Inberg sanoo. Kuva: Anna Autio

Teksti Jenna Parmala

SuPerin uudeksi puheenjohtajaksi on valittu tuusulalainen Päivi Inberg. Liittokokous äänesti Inbergin johtoon äänin 84-79.

Puheenjohtajaehdokkaita oli kolme ja äänestyskierroksia kaksi. Vastaehdokkaana toisella kierroksella oli Anne Heiskanen.

52-vuotias Inberg on koulutukseltaan perushoitaja. Hän työskentelee Keski-Uudenmaan hyvinvointialueella ja on ollut SuPerin edustajiston puheenjohtaja. Hän toimii myös pääluottamusmiehenä, SuPer-Opona, ammattiosaston hallituksen jäsenenä ja Super työttömyyskassan hallituksen jäsenenä. Lisäksi Inberg on STTK:n edustajiston varapuheenjohtaja.

Mainos

”Haluan olla tämän joukkueen kuunteleva johtaja”, Inberg sanoi puheenvuorossaan ennen äänestystä.

Hän totesi erityisesti haluavansa tehdä yhteistyötä paikallisten toimijoiden kanssa.

Inberg aikoo puheenjohtajakaudellaan tehdä enemmän yhteistyötä ammattiosastojen kanssa. Uuden puheenjohtajan mukaan myös nuorempi sukupolvi on houkuteltava mukaan talkoisiin.

SuPerin liittokokouksessa uudeksi varapuheenjohtajaksi valittiin tamperelainen perushoitaja ja Pirkanmaan hyvinvointialueen pääluottamusmies Harri Järvelin.

Inberg aloittaa nelivuotisen puheenjohtajakautensa 1.8.2024. Viimeiset kolme kautta liiton puheenjohtajana toiminut Silja Paavola jää eläkkeelle heinäkuun lopussa.

Lue myös:

Päivi Inberg: ”Työni SuPerissa on vasta puolivälissä”

Harri Järvelin: Yhteistyön luominen on äärimmäisen tärkeä neuvotteluasenne

Silja Paavolalla on takana 12 vuotta SuPer-liiton johdossa: ”Näihin vuosiin on mahtunut kaksi äärimmäisen pahaa paikkaa ja monia hyviä hetkiä”

Mainos

Sinua voisi kiinnostaa myös

Kun pappa ei pääse hoivakotiin, se näkyy sairaalan päivystyksessä

Tuore puheenjohtaja Päivi Inberg: ”Tehdään yhdessä töitä, jotta saadaan hoitajille parempi tulevaisuus”

Varapuheenjohtaja Harri Järvelin: ”Haluan, että SuPer on luotetuin ammattiliitto”