Palkkakuittien tarkastelu tuotti tulosta: Lähihoitaja sai puuttuvia palkkoja yhteensä noin 19 600 euroa

Loppupalkan epäselvyyksien tarkastelu paljasti, että työnantaja oli maksanut lähihoitajalle koko työsuhteen ajan liian pientä palkkaa.

Kuva: Mostphotos

Teksti Saija Kivimäki

Kotihoidossa työskennellyt lähihoitaja otti yhteyttä SuPeriin, sillä hän ei ollut irtisanoutumisen jälkeen saanut lomakorvauksia eikä irtisanomisajan palkkaa.

Asiaa selviteltäessä kävi ilmi, että työnantaja ei ollut alun alkaenkaan maksanut hoitajalle työsopimuksen mukaista palkkaa. Palkkasaatavia oli koko työsuhteen ajalta.

Mainos

SuPer vaati työnantajaa maksamaan kaikki puuttuvat palkanosat. Koska osa palkanosista oli jäänyt maksamatta työsuhteen päätyttyä, hoitajalla oli oikeus lisäksi odotusajan palkkaan ja korkolain mukaiseen viivästyskorkoon.

Työnantaja maksoi puuttuvat palkat jäsenelle, yhteensä noin 19 600 euroa.



Loppupalkassa on maksettava kaikki saatavat

Työntekijälle on maksettava loppupalkka eli lopputili lähtökohtaisesti työsuhteen päättymispäivänä. Työsopimuksessa voidaan sopia loppupalkan maksamisesta myös esimerkiksi seuraavana palkanmaksupäivänä.

Loppupalkassa on maksettava varsinaisen palkan lisäksi kaikki palkanlisät ja muut työsuhteen aikana kertyneet saatavat. Näitä ovat esimerkiksi matkakustannusten korvaukset, bonukset ja lomakorvaus.

Lomakorvaus on työntekijälle maksettava korvaus työsuhteen aikana ansaituista mutta pitämättä jääneistä lomapäivistä.

Jos loppupalkka viivästyy, työntekijällä on oikeus saada viivästyskorkoa ja täysi palkka korkeintaan kuudelta kalenteripäivältä.

Mainos

Sinua voisi kiinnostaa myös: Jäikö palkka saamatta? Toimi näin, jos työnantaja ei maksa palkkaa ajallaan tai se on maksettu väärin

Sinua voisi kiinnostaa myös

Sairastuin lomalla – voiko lomapäiviä siirtää? Huomioi nämä asiat, jos sairastut ennen vuosilomaa tai sen aikana

Suora kysymys: Kuinka paljon saan lomarahaa?

Työnantaja laski loma-ajan palkan väärin – lähihoitaja sai korvauksia yli 1 400 euroa