Sote-sopimus tuo koronan eturintamassa työskennelleille hoitajille rahallisen korvauksen

Kertaluonteinen 600 euron palkkio maksetaan maaliskuussa yli kymmenelletuhannelle hoitajalle.

Koronakorvaus maksetaan poikkeuksellisen kuormittavaa työtä tehneille hoitajille. Kuva: Mostphotos

Teksti Saija Kivimäki

SuPerin ja Tehyn neuvottelema sote-sopimus on ensimmäinen, joka takaa laajamittaisen, konkreettisen korvauksen koronapotilaita keväällä 2020 hoitaneelle henkilöstölle.

Palkkio liittyy valmiuslain aikaisiin erityisolosuhteisiin, joissa henkilökunta altistui koronavirukselle esimerkiksi erikoissairaanhoidon tietyissä yksiköissä sekä kotihoidossa, vanhusten tehostetussa palveluasumisessa ja vanhusten pitkäaikaisen laitoshoidon yksiköissä, joissa puutteellinen suojaus altisti henkilöstöä pandemian alkuvaiheessa.

Päätös koskettaa isoa joukkoa superilaisia, sillä liiton jäsenistä suuri osa työskentelee vanhustenhoidossa.

Mainos

 

Korvaus edellyttää yhä jatkuvaa työsuhdetta

Kertapalkkion ehtona on, että työntekijän työsuhde on ollut voimassa vähintään seitsemän kalenteripäivää ajanjaksolla 13.3.-15.6.2020 ja että palvelusuhde samaan työnantajaan on edelleen voimassa helmikuun 2023 lopussa. Siirtyminen kunnista hyvinvointialueisiin vuodenvaiheessa ei katkaise työsuhdetta.

Jos palkkion jakamisesta ei päästä yksimielisyyteen, työnantajan päättää kertapalkkion maksamisesta sovittujen periaatteiden mukaan.

Koronakorvaus maksetaan maaliskuussa 2023 palkanmaksun yhteydessä.

 

Mainos

Sinua voisi kiinnostaa myös

Parempi palkka, kertaeriä ja korotus hälytyskorvauksiin – yksityiselle sosiaalipalvelualalle saatiin SuPerin tavoitteiden mukainen sopimus

Uhkailua, kiristystä, lahjontaa – Hoitajien lakkoa yritetään murtaa harvinaisen härskisti

Yksityisen sosiaalipalvelualan lakot jatkuvat – Urjalan Esperi Reikonlinnasta lähetetään terveiset lakkotovereille ympäri Suomen: ”Pysytään vahvoina ja seistään yhdessä rintamassa!”