Sote-sopimus kieltää hoitajien työpaikan vaihtamista rajoittaneet sopimukset

Rekrytointikielloilla on ollut vaikutusta hoitajien ansiokehitykseen.

Hoitajat ovat uudessa sote-sopimuksessa vapaita vaihtamaan työpaikkaa. Työnantajien keskinäiset rekrytointikieltosopimukset eivät ole enää sallittuja. Kuva: Mostphotos

SuPerin ja Tehyn neuvottelema uusi sote-sopimus kieltää työnantajia tekemästä keskinäisiä sopimuksia, jotka estävät hoitajia vaihtamasta työpaikkaa.

Mainos

Rekrytoinnin kieltäviä sopimuksia on tehty ainakin suurimmissa kaupungeissa. Käytännössä niillä on estetty kunnassa tai kuntayhtymässä työskentelevän hoitajan siirtyminen yksityisen yrityksen palvelukseen. Rekrytointikiellot ovat olleet pituudeltaan muutamasta kuukaudesta jopa vuoteen.

SuPerilla ei ole tarkkaa tietoa, kuinka yleisiä sopimukset ovat, sillä tieto niistä on tullut jäsenten kautta. Usein rekrytointikielto on tullut yllätyksenä hoitajalle hänen hakiessaan uutta työtä.

Rekrytointikiellot ovat vaikuttaneet myös hoitajien ansiokehitykseen, kun he eivät ole vapaasti voineet valita työpaikkaansa.

SuPerin ja Tehyn neuvottelema sote-sopimus on tiettävästi ensimmäinen työehtosopimus, joka kieltää työnantajien rekrytointikiellot. Määräys on voimassa nykyisen sopimuskauden loppuun kevääseen 2025 asti.

Mainos

 

Sinua voisi kiinnostaa myös

Sote-sopimus tuo parannuksia hoitajien työaikojen ja vapaiden määräytymiseen

Sote-sopimus tuo koronan eturintamassa työskennelleille hoitajille rahallisen korvauksen

Ruokailut joutuisasti työn lomassa – uusi työehtosopimus yhdenmukaistaa työpaikkojen ruokailukäytäntöjä