Tiina Auvinen: ”Olen huomannut, että nuoremmatkin hoitajat ovat nykyään aktiivisia ja valveutuneita edunvalvonnan asioissa”

Tiina Auvinen on ollut Esperin luottamusmies vuodesta 2016 ja pääluottamusmies 2020. Jos Tiinan aatokset resonoivat, niin lähde ehdolle yksityisen puolen luottarivaaleissa!

Kuva: Tiina Auvisen kotialbumi

Teksti Jenna Parmala

Miten luottamusmiehen toimi muutti työarkeasi?

Arkeni on muuttunut paljon, sillä toimin aikaisemmin yöhoitajana. Nyt olen päätoiminen pääluottamusmies ja teen töitä etänä omasta kodistani Järvenpäässä. Päätoimisena pääluottamusmiehenä asioihin on mahdollista keskittyä. Ennen luottamusmiesjärjestelmän uudistamista hoitotyöltä ei tahtonut löytyä aikaa luottamusmiestyölle. Ylläpidän lähihoitajan työtaitojani tekemällä toisinaan keikkoja. Mummojen ja pappojen kanssa työskennellessä jalat pysyvät maassa ja tiedän, missä kentällä mennään.

 

Paljonko työsi vaatii kouluttautumista?

Osaamista on päivitettävä jatkuvasti esimerkiksi tes-muutoksissa. Viimeksi olen käynyt erilaisissa talouteen ja lainsäädäntöön liittyvissä koulutuksissa. Pääluottamusmiehellä on hyvin monipuolista osaamista, tässä työssä tarvitaan asiantuntemusta niin palkanlaskennasta kuin vuorovaikutustaidoistakin.

Mitkä ovat tärkeimmät voimavarat työssäsi?

Hyvä palaute auttaa minua jaksamaan. Tärkeää on myös vertaistuki ja liitolta saamani tuki sekä yhteistyö henkilöstöedustajien kanssa.

Minkälaisia ovat luottamusmiehen arjen huippuhetket?

Parasta on, kun keskusteluyhteys avautuu ja saan kokea tekeväni henkilöstön asian näkyväksi työnantajalle. Ajattelen, että toimin työntekijöiden äänitorvena.

Miten kannustat ja tuet jäseniä?

Haluan aina sekä kuunnella hyvin että tarjota ratkaisuja tilanteeseen. Pyrin vastaamalla kysymyksiin mahdollisimman selkeästi. Selvennän asioita esimerkein sen sijaan että luen lakipykäliä tai tes-kirjauksia sellaisenaan. Joskus täytyy myös uskaltaa tuottaa jäsenelle pettymys, jos olemmekin esimerkiksi väärässä. Olen huomannut, että nuoremmatkin hoitajat ovat nykyään aktiivisia ja valveutuneita edunvalvonnan asioissa. Edustettavat pyytävät yleensä minulta varmistusta jollekin asialle, mutta ottavat sen sitten itse rohkeasti esille esimiehensä kanssa.

Mainos

 

 

 

Sinua voisi kiinnostaa myös

Vastavalmistunut lähihoitaja – muistathan rekisteröityä sekä Terhikkiin että Suosikkiin

Saattaen vaihdettava – lähihoitaja kulkee vierellä koko ajan, kun kaihipotilas saapuu Tampereen Silmäkeskukseen

Vaikea keskustelu omaisen kanssa, arvaamaton potilas, ulkopuolelle jääminen, yksinäinen yövuoro – Mikä hoitajaa työpaikalla pelottaa ja mitä pelolle voi tehdä?