Varhaiskasvatuksessa ja kouluissa työskenteleville superilaisille perustettiin oma ammattiosasto Helsinkiin

Superilaiset varhaiskasvatuksessa työskentelevät lähihoitajat, lastenhoitajat sekä koulunkäynninavustajat saavat Helsingissä oman ammattiosaston. Päätös uudesta ammattiosastosta sai varhaiskasvatuksen työntekijöiltä vahvan kannatuksen.

Helsingissä on paljon varhaiskasvatuksessa työskenteleviä superilaisia. Nyt he pääsevät edistämään ammattiinsa liittyviä asioita omassa ammattiosastossaan. Kuva: Ingimage.

Teksti Sonja Kähkönen

Helsingin terveyskeskussairaaloiden ammattiosasto nimi muuttuu SuPerin Helsingin varhaiskasvatuksen ammattiosastoksi. Samalla ammattiosaston toimiala muuttuu kasvatuksen ja koulutuksen toimialaksi. Suomen lähi- ja perushoitajaliiton liittohallitus teki päätöksen asiasta tiistaina 28. toukokuuta.

SuPerilla on ollut aiemmin kolme Helsingin kaupungin ammattiosastoa: Helsingin avohoidon ammattiosasto Helavo, Helsingin sosiaalitoimen ammattiosasto Hesoto ja Helsingin terveyskeskussairaaloiden ammattiosasto Hetesa. Viime vuosien aikana tehtyjen sosiaali- ja terveyssektorin muutosten vuoksi jäseniä on siirtynyt terveyskeskussairaaloiden ammattiosastosta muihin ammattiosastoihin.

– Ammattiosaston toiminnan pitäminen aktiivisena on ollut haastavaa, kun jäsenmäärä on vähentynyt. Sen vuoksi aloimme pohtia, miten toiminta voitaisiin organisoida uudelleen. Helsingissä on paljon varhaiskasvatuksessa työskenteleviä jäseniä, joten oli luontevaa luoda heille oma ammattiosasto, SuPerin liittohallituksen jäsen Päivi Salmén-Gren kertoo.

Salmén-Gren toimii nyt perustetun SuPerin Helsingin varhaiskasvatuksen ammattiosaston sihteerinä. Hän näkee, että varhaiskasvatuksen ja koulutoimen työntekijöille suunnatussa ammattiosastossa on paljon etuja.

– Teimme asiasta aiemmin kyselyn jäsenille ja keskustelimme uuden ammattiosaston mahdollisuuksista varhaiskasvatuksen jäsenillassa keväällä. Jäsenet pitivät tätä hyvänä asiana ja olivat vahvasti uuden ammattiosaton perustamisen kannalla.

Salmén-Gren uskoo, että varhaiskasvatuksen ammattiosasto vahvistaa alalla työskentelevien ammatti-identiteettiä ja yhteenkuuluvuutta.

– Jatkossa voimme keskittyä juuri varhaiskasvatusta ja koulutoimea koskeviin asioihin. Voimme nostaa tämän sektorin profiilia, edistää lastenhoitajien tunnettuutta ja tehdä tehokkaampaa vaikutustyötä. Teemme toki jatkossa myös tiivistä yhteistyötä alueen muiden ammattiosastojen kanssa, Salmén-Gren toteaa.

Ammattiosaston nimen muutos on käsiteltävänä Patentti- ja rekisterihallituksessa.

Sinua voisi kiinnostaa myös

Kohtaa oikein: Aivovamma voi vaikuttaa potilaan käytökseen, mutta ei älyyn

SuPerin seuraava puheenjohtaja on koiraihminen

FinUnionsin johtaja Susanna Salovaara: ”Suomen työelämäheikennyksiä seurataan Brysselissä kauhunsekaisin tuntein”