Terveyskylässä luotettava tieto avoimesti saatavilla

Terveyskylä on asiantuntijoiden yhdessä potilaiden kanssa kehittämä erikoissairaanhoidon verkkopalvelu, josta löytyy tietoa kaikille, työkaluja ammattilaisille ja hoitoa potilaille. Terveyskylä on nyt kasvanut elinsiirtotalolla, miesten talolla sekä tutkimukseen tulijan talolla.

Terveyslyla.fi-logo

Terveyskylä on jatkuvasti laajeneva terveystiedon verkkopalvelu.

Teksti henriikka hakkala henriikka.hakkala@superliitto.fi

Terveyskylässä on toistaiseksi jo 30 taloa, muun muassa Diabetestalo, Kivunhallintatalo, Palliatiivinen talo ja Mielenterveystalo. Palvelun kasvu jatkuu edelleen. Vuoden loppuun mennessä on tarkoitus avata vielä muutamia uusia taloja. 

Terveyskylä on osa HUS:n koordinoimaa ja kaikkien yliopistollisten sairaanhoitopiirien yhteistä Virtuaalisairaala 2.0 -kärkihanketta. Terveyskylä palvelee kansalaisten ja ammattilaisten tiedon tarpeita vuorokauden ympäri vuoden jokaisena päivänä. Tarjolla on myös kymmeniä digitaalisia hoitopolkuja ja omahoito-ohjelmia erilaisille potilasryhmille. Digitaaliset hoitopolut edellyttävät lääkärin lähetettä. 

Lääketalosta löytyy myös erityisesti HUS-alueen ammattilaisille tarkoitettu lääkehoito chat -palvelu, jossa kysymyksiin vastaa HUS-Apteekin farmaseutti. 

Lähde: STT info

 

Sinua voisi kiinnostaa myös

SuPerin uusi puheenjohtajisto valitaan toukokuussa

Lähihoitaja Abdullah Al-Rammah haluaa hoitaa muistisairaita vanhuksia, mutta Suomi aikoo karkottaa hänet

Lähihoitajien rokotusoikeus laajenee: ”Täydennyskoulutusta rokotteista ja rokottamisesta tarvitaan”