Tarja Parkatti valittiin nyt Vuoden pohjalaiseksi – jo toinen palkinto lyhyen ajan sisään

Hoivakotikohun käynnistänyt superilainen lähihoitaja Tarja Parkatti on valittu Vuoden pohjalaiseksi. Valinnan teki Pohjanmaan liitto. Parkatti sai juuri myös Tutkivan journalismin yhdistyksen myöntämän Jääraappa-palkinnon.

lähihoitaja, esperi care, vanhukset, whistleblower

Tarja Parkatti yllättyi saamastaan tunnustuksesta. Arkistokuva Esa Pesonen.

Teksti Jukka Järvelä

Pohjanmaan liitto on nimennyt Tarja Parkatin Vuoden pohjalaiseksi. Valinta tehtiin 24. toukokuuta. Valinta perustui kolmen ruotsinkielisellä Pohjanmaalla ilmestyvän sanomalehden yleisöäänestykseen. Ehdokkaana oli kymmenen henkilöä. Vuoden pohjalainen -kunniamaininta annetaan henkilölle, joka on edistänyt pohjalaista yhteenkuuluvuutta, Pohjanmaan talouskehitystä tai pohjalaista kulttuuria.

Palkitseminen on jo toinen lyhyen ajan sisään. Tutkivan journalismin yhdistys luovutti  Parkatille Jääraappa-tunnustuspalkinnon 22. toukokuuta. Se annetaan henkilölle tai muulle taholle, joka on edistänyt avoimuutta yhteiskunnassa. Palkinnon saajana Parkatti edusti kaikkia epäkohtia toimittajille paljastaneita henkilöitä, jotka uskaltavat rikkoa hiljaisuuden ja samalla asettaa oman uransa vaakalaudalle.

Suupohjan Sanomat on jo aiemmin tänä vuonna valinnut Parkatin vuoden naiseksi.

Tukea monelta taholta

Tarja Parkatti on aidosti hämmentynyt Jääraappa ja Vuoden pohjalainen -valinnoista.

– Kun kuulin Jääraappa-palkinnosta, menin sanattomaksi. En meinannut uskoa asiaa. Arvostan valintaa todella suuresti.

Yhtä yllättynyt Parkatti oli, kun kuuli lähinnä ruotsinkielisille pohjalaisille annettavasta Vuoden pohjalainen -valinnasta.

– Olin ainoa suomenkielinen ehdokas ja minut valittiin. Kyllä se oli yllättävä tieto, asunhan itse suomenkielisellä Etelä-Pohjanmaalla.

– Kiitän kaikkia äänestäjiä, jotka ovat ottaneet asian omakseen.

Parkatti haluaa kiittää kaikkia niitäkin, jotka ovat olleet hänen tukenaan sen jälkeen, kun hänen ilmoituksestaan alettiin selvittää hoivakotien ongelmia.

– Tukea on tullut kansalaisilta, lähihoitajilta, sairaanhoitajilta ja monilta muilta. Jopa hoitoalan  työpaikkojen johtajilta on tullut myönteistä palautetta.

SuPer mukana

SuPer oli liittona vahvasti tukena, kun Tarja Parkatti teki ilmoituksen Esperi Caren hoivakodin epäkohdista Kristiinankaupungissa viime talvena.

Parkatin avustajana ilmoitusmenettelyissä toimi liiton sopimusasiantuntija Marketta Vuorinen.

Juttua on päivitetty 24.5.2019 tiedolla Vuoden pohjalainen -valinnasta.

Sinua voisi kiinnostaa myös

Kohtaa oikein: Aivovamma voi vaikuttaa potilaan käytökseen, mutta ei älyyn

SuPerin seuraava puheenjohtaja on koiraihminen

FinUnionsin johtaja Susanna Salovaara: ”Suomen työelämäheikennyksiä seurataan Brysselissä kauhunsekaisin tuntein”