Liittoja todellakin tarvitaan – alkukesän jäsenryntäys SuPeriin vahvistaa sen

SuPeriin on liittynyt reilun kuukauden aikana yli 1400 varsinaista jäsentä, ja se on noin kaksinkertainen määrä verrattuna viime vuonna samalla ajanjaksolla liittyneisiin.

Kuva Anna Autio

Teksti Mari Frisk

Uusien jäsenten kirjo on laaja ja edustaa monipuolisesti superilaisia ammatteja niin varhaiskasvatuksen, vanhustyön kuin sairaanhoidon laajalta kentältä. Mukana on liitonvaihtajia, opiskelijajäsenestä varsinaiseksi jäseneksi siirtyviä ja ammattiyhdistysliikkeen ensi kertaa löytäneitä.

Joukkovoima korostuu työtaistelutilanteessa

Yksityisen sosiaalipalvelualan neuvottelukierros ja työtaistelutoimet ovat kirittäneet liittymisiä. 

– Ammattiliittojen ja joukkovoiman merkitys korostuu työtaistelutilanteessa, viimeistään silloin ymmärretään liittojen merkitys omien asioiden ajajana, kertoo SuPerin jäsenyksikön päällikkö Sari Niemi.

Uudet jäsenet ovat lakon ja lakkopäivärahan piirissä, kun he ovat liittyneet jäseniksi ennen lakon alkua.

– Jäsenyys alkaa siitä hetkestä, kun sähköisesti jäseneksi liittyvä painaa lähetä-painiketta, Niemi havainnollistaa. Sen jälkeen jäsenyyshakemus toki vielä käsitellään SuPerin toimistolla, mutta edut astuvat voimaan heti.

Mainos

Sähköinen liittyminen nopeuttaa käsittelyä

SuPeriin voi liittyä niin sähköisesti kuin paperisella lomakkeella.

Sari Niemi suosittelee sähköistä liittymistä.

 – Sähköinen liittyminen nopeuttaa jäsenhakemuksen käsittelyä ja edesauttaa asioiden etenemistä. Myös inhimillisten virheiden riski pienenee, kun tiedot tallentuvat järjestelmään ilman välikäsiä.

SuPer tarjoaa tukea ja turvaa työelämään

  • Joukkoomme ovat tervetulleita ammattilaiset, jotka ovat suorittaneet vähintään toisen asteen tutkinnon sosiaali-, terveys- tai kasvatus- ja ohjausalalla, sekä alan opiskelijat.
  • Kun liityt jäseneksi, saat etujasi valvovan vahvan järjestön. Olemme keskittyneet ajamaan jäsentemme asiaa paikallisella ja valtakunnallisella tasolla.
  • Samalla varmistat itsellesi työttömyysturvan, sillä liiton jäsenenä kuulut myös työttömyyskassaan.

Sinua voisi kiinnostaa myös

”Isku vasten hoitajien kasvoja” – SuPerin puheenjohtajaehdokkaat pitävät vientimallia tes-neuvotteluiden suurimpana uhkana

Takana 12 vuotta SuPer-liiton johdossa: ”Näihin vuosiin on mahtunut kaksi äärimmäisen pahaa paikkaa ja monia hyviä hetkiä”

Syyhyä työpaikalla! Jos saan tartunnan töissä, mitä työnantaja korvaa?