Tänään vietetään YK:n kansainvälistä tyttöjen päivää ”Esitän toiveita niin paljon, että koko talo täyttyy niistä!”

Tänään 11.10. vietetään kansainvälistä tyttöjen päivää. Kaisa Pulkkinen, 6, kertoi huhtikuussa 2020 SuPer-lehdelle, millainen hänen mielestään on hyvä hoitaja.

Kaisa Pulkkinen osaa laulaa monimutkaisia lauluja ja puhua siansaksaa. Kuva: Sanna Kuitunen

Teksti Minna Lyhty

Kaisa Pulkkinen, 6, kuuluu Tiitiäisten vuorohoitoryhmään Kopolan päiväkodissa Suonenjoella. Hänen mielestään päiväkodissa on yleensä aina mukavaa.

Millainen on hyvä lastenhoitaja?

Sellainen, joka on kiva ja toteuttaa toiveita jossain vaiheessa.

Onko sinun toiveesi toteutunut?

Toivoin monta kuukautta, että saan vaihtaa sänkyä nukkarissa. Alasängyssä oleva lapsi mekkaloi, enkä saanut nukuttua kuin vasta sitten, kun hän hiljeni. Nyt olen päässyt eri sänkyyn. Kotona esitän toiveita niin paljon, että koko talo täyttyy niistä.

Saavatko aikuiset komentaa lapsia?

Välillä on pakko, mutta minua komennetaan harvemmin, koska olen reipas ja hassu. Olen kohta jo kuusivuotias.

Oletko päiväkodissa joskus iltaisin ja öisin?

Joskus, mutta useimmiten tulen aamulla. Iltavuorossa ei ole hauskaa se, jos kaveri lähtee kotiin ennen minua. Kun jäin yöksi, tuli äitiä ikävä, mutta se meni ohi, kun nukahdin.

Mitä tykkäät tehdä päiväkodissa?

Tykkään leikkiä barbeilla ja hepoilla. Autoista en tykkää, mutta joskus kuitenkin leikin niillä kaverini Hennan kanssa. Aina kun me nähdään, me halataan.

Mitä olet oppinut viimeksi?

Viskaritehtävistä sain kaikki oikein. Viime vuonna luistelu oli vaikeaa, mutta nyt olen oppinut senkin. Uida osaan kellukkeilla, ja se on ihan ok.

Onko sinulla jotain harrastuksia?

Ei, mutta ensi vuonna haluan soittaa pianoa. Tykkään paljon myös laulamisesta. Lauluni ovat välillä niin monimutkaisia, etten saa niistä itsekään selvää. Osaan puhua myös siansaksaa tai meidän perheessä sitä sanotaan kaisansaksaksi.

 

Kopolan päiväkoti on noin 70 lapsen ympärivuorokautinen varhaiskasvatuksen yksikkö Suonenjoella. Päiväkodissa toimii kaksi vuorohoitoryhmää, joista toinen on tarkoitettu alle kolmivuotiaille ja toinen 3–6-vuotiaille. Lisäksi päiväkodissa on kaksi esikouluryhmää.

 

 

Sinua voisi kiinnostaa myös

Hoitajamitoituksessa tehtiin U-käännös – suhdeluvulla kikkailu lisää epävarmuutta sote-alalla

”Isku vasten hoitajien kasvoja” – SuPerin puheenjohtajaehdokkaat pitävät vientimallia tes-neuvotteluiden suurimpana uhkana

Takana 12 vuotta SuPer-liiton johdossa: ”Näihin vuosiin on mahtunut kaksi äärimmäisen pahaa paikkaa ja monia hyviä hetkiä”