Paras lääke – se saa aikaan hyvällä tavalla stressiä muistuttavan tilan

nauru on paras lääke

Hanna Jokinen pohtii kirjoituksessaan ilmaisen ihmelääkkeen vaikutuksia. Kuva Joonas Väänänen.

Teksti Hanna Jokinen

Tiesittekö, että on olemassa yksi lääke joka muuttaa ihmisen fysiologiaa ja elimistön toimintaa monellakin tavalla. Sillä on tutkitusti sekä lyhytaikaista, että pitkäaikaista vaikutusta kroppaamme ja sen keskeisiin fysiologisiin järjestelmiin.

Tämä lääke saa aikaan hyvällä tavalla stressiä muistuttavan tilan. Pulssi kiihtyy, verenpaine nousee, lihasjännitys kasvaa ja hengittäminen menee ihan puuskuttamiseksi. Nämä muutokset tosin häviävät pian ja jäljelle jää oikein kivan leppoisa olotila. Tämän lääkkeen äkkinäinen vaikutus tavallaan hieroo elimiämme sisältäpäin: verenkierto virkistyy, ruoansulatus paranee ja se myös hapettaa tehokkaasti verta.

Tämän mystisen rohdon vaikuttaessa hengitys tehostuu, pulssi kiihtyy ja happea saadaan enemmän kudoksiin. Se patistaa töihin hyvin monet hengitykseen vaikuttavat elimet ja lihakset. Se voi olla oiva lääke allergioihin, astmaan, keuhkoputkentulehdukseen ja muihin keuhkovaivoihin, sillä se saattaa avata samalla kaikki ”röörit” ja kehon tukkeutuneen olon. Sen on todettu olevan myös sydänlihakselle ikään kuin sisäistä jumppaa, mikä on hyödyllistä henkilöille, jotka eivät pysty syystä tai toisesta fyysiseen treeniin.

Tämä ihmeellinen troppi auttaa rakentamaan suhteita muihin ihmisiin tuoden avoimuutta lisää ihmisten välille. Myös oppimiskyky paranee ja uuden omaksuminen tehostuu. Se saattaa jopa parantaa nauttijansa menekkiä parisuhdemarkkinoilla tehden tämän helpommin lähestyttäväksi ja leikkisämmäksi.

Ikäihmisille tästä lääkkeestä on hyötyä. Muisti voi parantua kun stressihormoni kortisolin eritys vähentyy elimistössä. Näin rentouttaessaan tunnelmaa, muistotkin tulvivat paremmin mieleen.

Endorfiineja verenkiertoon vapauttavan ominaisuutensa kautta lääke vähentää ihmisen erilaisia kipuja luonnonmukaisella tavalla. Myös mieliala kohenee ja vaikutus tuo uskoa siihen, että tulevaisuus ei olekaan niin synkkä kuin hetken luuli.

Mitäpä tuumaatte siitä, jos kerron, että tämä lääke on täysin ilmainen ja reseptivapaa. Valitettavasti se ei tämän huomattavan edullisuutensa vuoksi kyllä kartuta lääkekorvauksen maksukattoa, mikä toki monen mielestä voi olla lievä miinus muuten hyvälle lääkkeelle.

Lääkettä hankkiakseen ei myöskään tarvitse liikkua edes apteekkiin, eikä sitä tarvitse edes tilata netin pimeiltä markkinoilta. Voit tässä ja nyt ottaa annoksen ja nauttia sen hyödyistä. Lisäksi annostelun tiheydestä voi jokainen päättää itse, sillä mitään haittaa rohdosta ei ole edes säännöllisesti ja monta kertaa päivässä napsittuna. No ehkä saattaa olla, että inkontinenssia se saattaa joissain tapauksissa hetkellisesti aiheuttaa.

Ai mikäkö tämä lääke on? Se on tietysti kaikessa yksinkertaisuudessaan NAURU!

Sinua voisi kiinnostaa myös

Hoitajan tärkein työväline on hän itse – se korostuu kaikessa, vaikka maailma ympärillä olisi sekaisin

Olenko huono hoitaja vai inhimillinen ihminen? Stressin jatkuessa viikosta toiseen luhistuu jokainen lopulta

Entä jos ei ole yhtään sankarillinen fiilis?